iPhone Ses Tuşu Bozuldu, Çözümü Nedir?

iPhone ses tuşu bozuldu ve çalışmıyor mu? Bunu düzeltmek için başvurabileceğiniz bazı çözüm yolları var. Bunları bir listede topladık.

iPhone ses tuşu bozuldu, hangi çözüm yollarına başvurabilirim diye merak mı ediyorsunuz? iPhone ses açma ve kısma düğmelerinin eskisi gibi çalışması için mümkün olan en kısa sürede harekete geçmeniz gerekiyor.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sorunu çözüme kavuşturabilecek tüm çözüm yollarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iPhone Ses Tuşu Bozuldu, Çözüm Yolları Neler?

iPhone Ses Tuşu Bozuldu, Çözüm Yolları Neler?

1. Ses Düğmelerini Etkinleştirme

Birçok iPhone kullanıcısı bilmese de iPhone’un ses açma ve kısma düğmelerini devre dışı bırakmak ya da etkinleştirmek için kullanılabilecek bir ayar bulunuyor. Bu ayar tüm iPhone’larda varsayılan olarak etkin olsa da farkında olmadan kapatılması muhtemeldir.

Ses düğmelerinin devre dışı olup olmadığını kontrol etmek için “Ayarlar > Ses ve Dokunuş” yolunu takip edin. Bu bölümde “Düğmelerle Değiştir” seçeneğini etkin olduğundan emin olun. Etkin değilse etkinleştirin.

2. Düğmelerin Basılı Kalıp Kalmadığını Kontrol Etme

Telefonlar artık o kadar çok kullanılıyor ki özellikle kılıf kullanılmıyorsa düğmelerin altında kir birikebiliyor. Bu da düğmenin basılı kalmasına neden olabiliyor. Düğmenin basılı kalmadığından emin olmak için düğmelere birkaç kez basın. Düğmelere basamıyorsanız o kısmı temizlemeniz gerekir.

3. iPhone’u Güncelleme

Bu sorun bir yazılım hatası olabilir. Apple, sorunları düzeltmek için hızlıca güncelleme yayımlar. Bu donanım kaynaklı bir sorun değilse “Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme” yolunu takip edebilir, mevcut bir güncelleme varsa iPhone’u güncelleyebilirsiniz.

4. iPhone’u Sıfırlama

Bir sorunu düzeltmek için hızlıca yayımlanan güncellemeler başka sorunlara yol açabilir. iPhone’u yakın zamanda güncellediyseniz ve bu güncellemeyi yaptıktan sonra telefonunuzun ses düğmeleri çalışmayacak hâle geldiyse telefonunu sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Cihazınızı sıfırladığınızda telefonunuzda yer alan tüm içerikler ve ayarlar silinecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

5. Ses Seviyesini Denetim Merkezinden Ayarlama

Yukarıdaki yöntemler işinize yaramazsa geçici bir çözüm olarak iPhone’un ekranının sağ üst köşesine basılı tutup aşağı kaydırabilir, denetim merkezinden ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Exit mobile version