iPhone için Selfie İpuçları  

iPhone’nuzda pratik öneriler eşliğinde muhteşem selfie için ihtiyaç duyacağınız her şey.  

Yazı: Raşit Tosun

Çok iyi selfie’ler elde etmek hayal değil! Eğer iyi bir selfie çekmek istiyorsanız, öncelikle bazı detayları tam olarak bilmelisiniz. İçerisinde yer aldığınız zaman ve mekânı ‘bolca yüz’ eşliğinde, tam olarak yansıtmak ve bunun yanında ruh halinizi vurgulamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğine yakından bakacağız… 

İyi bir selfie için yapmanız gereken ilk şey ‘en iyi pozu’ yakalamaktır. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz. Yanıt basit, kadraja sığmak ayrı bir mesele olabilir ama asıl mesele herkesin o ana kanalize olması. Hareket etmemesi, gözlerini açıp kapatmaması. Yani selfie çekerken değişkenleri de hesaba katmalı, biraz da yönlendirici olmalısınız. Hareketli arkadaşınızı uyarın, gülümsemeyen arkadaşa gülümse deyin.  

Doğru açı, ışık ve elbette kullanılan cihaz, selfie’nin başarılı bir hale gelmesinde oldukça önemli bir konumda yer alır. Doğru açı, selfie çekerken herkesin belli bir düzlemde yer alması, yani akıllı telefonu çok garip açılarda tutmamanız demektir. Işık konusu da önemli, sizi tam karşınızdan ışıl ışıl parlatacak ışık yerine, onu arkanıza almanız daha iyi sonuçlar için elzem. 

Poza uygun bir filtre ya da filtrelerin doğru bir şekilde kombin edilmesi de yine iyi bir selfie için önemli noktalar arasında. Bu noktada akıllı telefonunuzda yüklü durumdaki uygulamalar öne çıkıyor. Onları iyi belirleyip, kullandığınızda şaşırtıcı fotoğraflar elde edebiliyorsunuz. İyi bir selfie çekmek ya da çekilen selfie’leri daha iyi bir konuma getirmek için çeşitli uygulamalar vardır. Bu uygulamalar genelde kusurlu ya da istenen şekilde çekilemeyen selfie’lerin düzeltilmesinde oldukça etkilidir. Birçok kişi tarafından kullanılmasının başlıca nedenleri arasında pozları düzeltmeleri yer alır.  

Selfie Uygulamaları

Genel olarak kullanıcıların tercih ettiği selfie uygulamaları arasında Perfect365, YouCam Make Up, PIP Camera, Bestie – Best Selfie Every Time ve Photo Wonder yer alır. Aviary Photo Editor ve MeituPic de iyi uygulamalar arasında bulunuyor. Genelde fotoğraflar üzerinde bazı ayarlamalar yapmanıza, renklerle oynamanıza izin veren uygulamalar denebilir.  

İyi bir selfie çekmek ve en iyi pozu yakalamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Şimdi sırayla bunların neler olduklarına detaylı bir şekilde bakalım. 

1- Cihazınız Ne Kadar İyi? 

Şu bir gerçek ki son dönem iPhone’lar muazzam. Gerek ön kamera, gerekse arka kısımda sunulan sistem kelimenin gerçek anlamıyla eksiksiz diyebiliriz. Ancak önceki nesil modellerde bir dizi eksiklik söz konusu. Özellikle ön kamerada ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Genel itibarıyla eğer iPhone Xr sonrası bir cihazınız varsa selfie’leriniz gayet iyi olacak, ancak öncekinden modellerden birine sahipseniz özellikle stabilite anlamında daha fazla çaba sarfetmelisiniz.  

2- Doğru Işık 

Fotoğraf çekiminde ışık her zaman için önemlidir. Selfie çekimlerinde en iyi pozu yakalamak için başlıca etkenlerden biri ışıktır. Yani doğru bir ışık ile birçok selfie çekiminde istenen sonuçlara ulaşabilir. Bununla birlikte sosyal medyada daha etkili görüntüler paylaşabilirsiniz.  

3- Deneme-Yanılma Yöntemi 

Doğru pozu bulmak için yapılması gereken şey farklı açılardan çekim yaparak denemelerde bulunmaktır. Ayrıca selfie çekimlerinde biraz olsun çenenizi kaldırmak iyi bir poz yakalamanız da etkili olacaktır. 

4- Arka Plan Faktörü 

Doğru ışık ve pozun ardından sırada arka plan yer alır. Arka planın karmaşık bir tonda seçilmemesi her zaman için önemli bir konumda yer alır. Böyle bir durumda yapılması gereken ise doğal olmayan ortamları tercih etmemek. Ayrıca, kendinizi her zaman odağa yerleştirmektir. 

5- İçten Gülümseyin 

Fotoğraflarınızda hiçbir zaman içten bir gülümsemeyi ihmal etmeyin. Eğer gülme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, bir süre gözlerinizi kapatın ve bunun ardından çekimi yapın. 

6- Fotoğraflarınıza Aşırı Düzenleme Yapmaktan Kaçının 

Çektiğiniz selfie’lerde çok fazla düzenleme yapmayın. Çok fazla detaya inmeniz çekimin daha etkisiz bir hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca filtre kullanırken hiçbir zaman maksimum seviyeyi tercih etmeyin. 

Her zaman iyi bir cihaza sahip olmanız önem taşır. Çünkü fotoğraf çekiminde gelişmiş olan cihazlar hem çekimlerde sizi yormaz hem de istenen görüntüler elde etmenize yardımcı olur. Bu nedenle selfie çekimlerinde cihazların da oldukça önemli bir konumda yer aldığını söylemeden geçmek olmaz. 

Exit mobile version