iPhone SE 4 Özellikleri Sızdırıldı

iPhone SE 4 için Apple 5.7" ila 6.1" ekran seçeneklerini değerlendiriyor. Cihazın 2024'te piyasaya çıkması bekleniyor.

Bazı söylentiler iPhone SE 4 akıllı telefonunun iPhone XR’ye benzer bir tasarıma sahip olacağını belirtirken; bugün yeni bir rapor, belirli özellikler hakkında hala bazı soruların olduğunu söylüyor. Güvenilir ekran analisti Ross Young, Apple‘ın iPhone SE 4 için ekran boyutunu veya teknolojisini henüz tamamlamadığını belirtiyor.

iPhone SE 4 Ekran Boyutu ve Özellikleri

Young, bugün Twitter’da yaptığı bir gönderide, kaynaklarının Apple’ın iPhone SE 4 ekranı için birkaç farklı seçenek düşündüğünü söylediğini söylüyor. İlk olarak, iki farklı tedarikçiden 6.1 inçlik bir OLED ekran kullanmayı düşünüyor. Ayrıca, diğer iki tedarikçiden 5,7 inç ila 6,1 inç arasında değişen LCD panelleri de değerlendirdiği bildiriliyor.

Apple’ın SE4’te ekran seçimini henüz tamamlamadığını duyuyoruz. 2 tedarikçiden 6.1″ OLED ve 2 tedarikçiden 5.7″-6.1″ LCD’lerin düşünüldüğüne inanılıyor.

Fiyatı Yüksek Olabilir

iPhone SE 4’te 6.1 inç OLED panel kullanmak, amiral gemisi iPhone 14 modellerinde kullanılan ekran teknolojisiyle aynı olduğundan kesinlikle daha üstün bir seçenek olacaktır. Bununla birlikte, Apple’ı fiyatı istediğinden daha fazla yükseltmeye zorlayabilir.

Bu arada, 5,7 inç ile 6,1 inç arasında bir LCD panel kullanmak daha ekonomik olacak ve iPhone SE fiyatını daha düşük tutmaya yardımcı olacaktır. Bu ekran boyutu aralığının alt ucunu seçmek, büyük bir ekran istemeyen mevcut iPhone SE kullanıcılarının endişelerini gidermeye de yardımcı olacaktır.

Ekran boyutu, 6.1 inç LCD panel kullanan iPhone XR’den farklı olsa bile, iPhone SE 4’ün genel tasarımı yine de bu tasarıma benzeyebilir. Bu, bir çentik kesmeyi, daha küçük çerçeveleri, Ana Sayfa düğmesinin olmamasını ve yan düğmede Touch ID’yi içerir.

Yeni nesil telefonun Apple’ın eski A15 çipinden mi yoksa iPhone 14 serisine güç veren A16 SoC’den mi güçleneceği şu an için bilinmiyor. Yakışıklı muhtemelen hızlı şarj desteği ile gelmeyecek.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, iPhone SE 4’ün iPhone XR tasarımını devralacağına dair bir sürü söylenti gördük. iPhone XR tasarımı, Apple’ın 2018’de tanıttığı ve ardından iPhone 11 için yeniden kullandığı bir tasarım. iPhone 11, SE dışındaki tüm serisini OLED’e taşımadan önce LCD ekranlı son tam ekran iPhone’du.

Peki Cihaz Ne Zaman Çıkacak?

Young ayrıca iPhone SE 4’ün 2024’e kadar beklenmediğini söylüyor. Bu, Apple’ın 2023 baharında piyasaya sürmeyi hedeflediğine dair diğer spekülasyonların aksine.

 

Exit mobile version