iPhone Kullanımınıza Renk Katacak 18 Harika Özellik

1- 3D Touch nasıl kapatılır?

Bir süre önce, iPhone’larda 3D Touch isimli bir sistem sunulmuştu. Ekrana uyguladığınız baskıya bağlı olarak ekran tepkilerini düzenleyen bu sistem, yerini Haptic Touch sistemine bıraktı. Peki, iPhone’umuzun 3D Touch desteği var, fakat biz bu özelliği kapatmak istiyoruz. O halde yapmamız gerekenler şunlar:

Dilerseniz daha sonra aynı adımları takip ederek 3D Touch özelliğini tekrar etkinleştirebilirsiniz.

2- Karanlık Modu Açma

Listemizin ikinci sırasında, adından sıkça söz ettiren bir özellik var: iOS 13 karanlık mod. Sunulduğu günden itibaren popüleritesi giderek artan bu özelliği kullanmak için tercih edebileceğiniz iki yol mevcut.

  1. Yol
  1. Yol

İşte, iOS karanlık mod düzenlemesi bu kadar basit!

3- Tüm Uygulamaları Karanlık Mod Kullanımı için Zorlama

Karanlık modu etkinleştirdiğinizde, bu özelliği destekleyen uygulamalar varsayılan olarak karanlık moda geçecektir. Ancak bütün uygulamalar karanlık modu desteklememektedir. Peki bu uygulamaları karanlık mod temasında kullanmak için ne yapmalıyız? İşte cevabı…

4- Kırp ve Video Kırp Kullanımı

 

iPhone kameralarının son derece başarılı olduğu söylenebilir. Apple; donanım bakımından oldukça verimli olan kameralara ayrıca yazılımsal destek de vermek için, bu konuda iOS 13 ile çeşitli özelleştirmeler sundu.

Hem fotoğraflarınnızı çekerken hem de onları düzenlerken kullanabileceğiniz gelişmiş yeni özellikler mevcut. Bilhassa video alanında büyük avantajlar sağlandığını belirtelim. iOS 13 işletim sistemi, videoları kırpma seçeneğini de barındırıyor. İşte bu özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler…

5- Canlı Fotoğrafı Videoya Dönüştürme

iOS 13 işletim sistemi sayesinde canlı fotoğraflarınızı direkt olarak kolayca videoya dönüştürebilirsiniz. Şimdi, bunu nasıl yapacağımızı görelim.

Böylece canlı fotoğraflarınızı video haline getirmeniz mümkün. Oluşturduğunuz videoyu ise ‘Videolar’ bölümünde bulabilirsiniz.

6- Arkadaşları İzleme Özelliği

iOS 13’ün ardından ‘iPhone’umu Bul’ ve ‘Arkadaşları bir araya getir’ özellikleri tek merkezde toplandı. Arkadaşlarınızın nerede olduğunu bulabilmek ya da bir arkadaşınızın konum güncellemelerinden haberdar olabilmek için iOS 13 ile sunulan çok sayıda avantaj var. Özetle, iOS 13 Arkadaşlarımı Bul özelliğiyle arkadaşlarınızı izleyebilirsiniz. Bunun için;

7- Düşük Veri Modu Kullanımı

Kablosuz veya mobil veri bağlantılarının, boşuna veri tüketmesini önlemek amacıyla düşük veri modu özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz iki metod bulunuyor.

  1. Metod: Hücresel Veri Bağlantısı için
  1. Metod : Wİ-Fİ İçin Veri Kısıtlaması

8- iMessage Profil Resmi Ayarlama ve Paylaşma

 

iOS 13’de mesajlar uygulamasında bulunan profil resmini ayarlamak ve bu resmi paylaşmak istiyorsanız ilk önce resim oluşturmalısınız. Ardından diğer aşamalara geçebilirsiniz. Şimdi bunu nasıl yapacağımıza bakalım.

Paylaşım Nasıl Yapılacak?

iOS 13 iMessage profil fotoğrafını böyle düzenleyerek mesajlaştığınız kişilerin profil resminizi görmesini sağlayabilirsiniz.

9- Apple Music Şarkılarını veya Çalma Listelerini Karıştırma

Apple Music ile dilerseniz şarkıları dilerseniz de çalma listelerini karıştırıp bütün şarkılarınızı dinleyebilirsiniz. Bu işlemin nasıl yapılacağından bahsedelim.

10- Safari Tarayıcı Tüm Açık Sekmeleri İşaretlemek

iOS 13’ün ardından Safari’ye bir dizi yeni özellik geldi. Tarayıcıya eklenen yeni fonksiyonlardan biri de çoklu sekmeleri bir defada işaretlemek.

İşte hepsi bu kadar! Böylece bütün sekmeler tek bir klasörde işaretlenecektir. Yalnızca klasöre dokunarak bütün bu sekmeleri yeniden açabiliriz.

11- Safari İndirme Konumunu Değiştirme

iOS 13’de Safari’ye gelen yenilikler yalnızca sekmelerle sınırlı değil. Bundan böyle iOS 13 Safari indirme konumunu değiştirmek de mümkün.

12- Web Sayfalarını Safari’de PDF Olarak Kaydetme ve Paylaşma

iOS 13’de Safari üzerinden, web sayfalarını PDF biçiminde kaydetmek ve direkt olarak paylaşmak mümkün.

13- Direkt Paylaşım

14- 200 MB’den Büyük Dosyaları Mobil Veri ile İndirme

Kullanıcılar, mobil veri ile 200 MB’nin üzerindeki büyük dosyaları indirirken Apple’ın uyarı iletisiyle karşılaşıyor. Bunun amacı ise aşırı veri kullanımına engel olmak. Bu işlemi her defasında onaylamak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bunu varsayılan bir seçenek olarak belirlemeniz mümkün. Bu işlemi nasıl yapacağımızı görelim.

15- Bilinmeyen ve Spam Çağrıları Otomatik Olarak Susturma

iOS 13’de spam aramalara yönelik özel filtreler bulunuyor. Böylece istenmeyen aramaları önleyebilirsiniz. Bunun için;

Böylece mesajlaşma uygulamalarında, rehberde, e-posta ve kişisel hesaplarınızda kayıtlı olmayan kişilerden gelen çağrılar önlenecek. Kısaca, bilinmeyen numaralar filtrelenecek.

16- Siri’nin Mesajları Okumasını Durdurma

Bazen gereksiz mesajlar alabiliyoruz. Bu durumda Siri sanal asistanının bütün mesajları seslendirmesi, biraz can sıkıcı olabiliyor. Bunun için bildirimleri kapatmamız mümkün.

Böylece artık Siri, iPad ve iPhone’unuzdaki mesajları okumayacak.

iOS 13 kontrol Merkezi Üzerinden WİFİ Ağlarını Değiştirme

iOS 13 içerisindeki denetim merkezine getirilen yeni düzenlemelerle, WİFİ ağları arasında hızlıca geçiş sağlamak mümkün.

17- Hızlı Yoldan Kaydırma Klavyesi Kullanma

iOS 13 sonrasında klavye kaydırma özelliği iPad ve iPhone’lara da eklendi. Bu özelliği nasıl kullanacağımıza bakalım.

Buraya kadar saydıklarımız, iOS 13 işletim sisteminin püf noktalarından bazılarıydı. Bütün bunlardan anlaşıldığı üzere iOS 13, eski versiyonlara göre oldukça gelişmiş.

18- Rehber dışı çağrıları engelleme

iOS 13, iPhone sahiplerine pek çok işlevsellik sunuyor. ‘Bilinmeyen numaraların engellenmesi de o verimli özelliklerden biri. Böylece rehberde kayıtlı olmayanların yaptığı aramaları sessize almanız mümkün.

iOS 13 sürümünün iPhone sahiplerine sağladığı olanaklardan birisi de bilinmeyen numaara denetimi. Söz konusu özellik, bilhassa telefon ile konuşmayı pek sevmeyenlerin ve rehberinde kayıtlı olmayan bir numaradan çağrı almak istemeyenlerin çok işine yarayacak. Bu işlemi otomatikmen gerçekleştirebilir ve bu sayede can sıkıcı reklam çağrılarını da önleyebilirsiniz. Bunu yapabilmek istiyorsanız tabii ki öncelikle cihazınızın sürümünü iOS 13’e güncellemeniz gerekir. Versiyon güncellemesinin ardından bu özelliği ayarlar bölümünden etkinleştirebilirsiniz. iOS 13’ün bu işlevi rehber harici çağrıları sesli mesaja yönlendirmekte.

Özelliği aktif etmek için Ayarlar \ Telefon \ Bilinmeyenleri Sessize Al aşamalarını izlemelisiniz. İşlemi tamamladığınızda artık bilinmeyen numaraların çağrıları sessize alınacak ve arayan, sesli mesaja yönlendirilecektir. Ayrıca telefonunuz çalmasa bile kimin aradığını Son Aramalar bölümünden görmeniz mümkün. Bu sayede rehberinizde yer almayan bütün numaraları sessize alabilirsiniz. Çağrıları yeniden etkinleştirmek istiyorsanız bu numaraları rehberinize kaydetmeniz yeterli olacaktır. iPhone’unuzda sesli mesajlarınızın kontrolünü ise arama uygulamasının sağ alt sekmesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sesli mesaj kullanımından evvel, kullanılan operatörle ön ayarlama yapılması gerekebilir.

Öte yandan, bu sürümdeki sorunların çözülmesi de büyük önem taşıyor. Sonraki güncellemelerle beraber mevcut problemler çözülerek daha verimli bir duruma gelecektir. Yeni güncellemeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.


 

Exit mobile version