iPhone Kendi Kendine Kapanıyor, Çözümü Nedir?

iPhone kendi kendine kapanıyor, ne yapılmalı diyorsanız doğru yere geldiniz. Bunun için en iyi çözüm yollarını sıraladık.

iPhone kendi kendine kapanıyor mu? Bunun birçok sebebi olabilir. Bu nedenle önceliğimiz sorunun kaynağını tespit etmek olmalıdır.

iPhone’lar, insanlarla iletişim kurmamıza, eğlenmemize, uyanmamıza ve daha birçok faaliyetimize yardımcı olsa da günün birinde size artık yardım edemeyecek hâle gelebiliyor. Açık konuşmak gerekirse bu sorunu sadece siz yaşamıyorsunuz, sizin gibi daha birçok akıllı telefon kullanıcısı telefonunun kendi kendine kapandığını söylüyor.

Peki, bu sorun ile karşılaşacak olursak nasıl bir çözüm yolu izlememiz gerekir? Kendi kendine kapanma sorununun nedenlerini ve çözümlerini hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iPhone Kendi Kendine Kapanıyor, Nasıl Düzeltilir?

iPhone’unuz birden kapanıyorsa uygulayabileceğiniz yöntemler yukarıda sıralanmıştır. Dilerseniz aşağıda bu yöntemleri biraz açalım.

iPhone Kendi Kendine Kapanıyor, Nasıl Düzeltilir?

1. Telefonu Yeniden Başlatmaya Zorlama

iPhone’unuz kapanıyorsa ve şarj olmuyorsa yeniden başlatmaya zorlamanın vakti gelmiş olabilir. iPhone 8 ve daha üstü bir model kullanıyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

iPhone 7 kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

iPhone 6s kullanıyorsanız şu adımları uygulayın:

2. iPhone’u Şarja Takma

iPhone’unuz eğer şarjın hızlıca bitmesinden ötürü kapanıyorsa telefonu şarja takmayı deneyin. Telefonunuz şarj olmaya başladığında bunu zaten göreceksinizdir ama şarj olmuyorsa bu bataryanızın bitmiş olabileceğini gösterir.

3. iOS’i Güncelleme

Sorun eğer yazılımdan kaynaklanıyorsa Apple zaten bunun için kısa süre içinde güncelleme yayımlar. iOS eğer güncel değilse bu sorunu yaşamaya devam edebilirsiniz. Bu nedenle hataların giderildiği güncel sürümü kullanmanız gerekir.

4. iPhone’u Yedekten Geri Yükleme

iPhone’unuz aniden kapanıyorsa yedekten geri yükleme yoluna başvurabilirsiniz. Yedekten geri yükleme, yeniden başlatmaya zorlama gibi yöntemlerden çok daha etkilidir. Önceki yöntemler eğer size yardımcı olmadıysa bir de bu yöntemi denemelisiniz.

5. Apple ile İletişime Geçme

Yukarıdaki çözüm yolları size yardımcı olmadıysa yapabileceğiniz başka herhangi bir işlem bulunmuyor. iPhone’unuz eğer kapanmaya devam ediyorsa Apple ile iletişime geçmelisiniz.

Exit mobile version