iPhone 6 Servis Yok Sorunu İçin Çözüm Yolları

iPhone 6 servis yok sorunu nasıl düzeltilir? Bu sorunu yaşayan kullanıcılar için çözüme götüren yöntemleri sıraladık.

iPhone 6 servis yok sorunu ile mi karşı karşıyasınız? Bunun birçok nedeni olabilir. Bir sorunu çözmenin en iyi yolu, öncelikle bu sorunun ortaya çıkmasında rol oynayan nedenleri bulmaktır. Peki, siz sorunun neden kaynaklanabileceğini öğrenmeye çalıştınız mı?

Bu soruya verdiğiniz cevap eğer hayır ise aşağıda buna neden olan sorunları çözüm yollarıyla beraber sıraladık. Bu makalenin sonunda iPhone 6 kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bu sorunun nasıl düzeltileceğini öğrenebilirsiniz.

iPhone 6 Servis Yok Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone 6 kullanıcılarının yaşadığı bu sorunun çözüm yolları arasında telefonu yeniden başlatmak, SIM kartını çıkarıp takmak, ağ ayarlarını sıfırlamak gibi çözüm yöntemleri bulunuyor. Aşağıdan bu yöntemler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

iPhone 6 Servis Yok Sorunu Nasıl Çözülür?

1. Telefonu Yeniden Başlatma

Çoğu kullanıcı oldukça basit bir yol olduğunu düşünerek bu yöntemi atlasa da birçok sorunun çözümü aslında cihazı kapatıp açmak kadar basittir. Sorunun çözülüp çözülmeyeceğini görmek için iPhone’unuzu yeniden başlatın.

2. SIM Kartını Çıkarıp Takma

iPhone 6’da bu sorunu yaşıyorsanız ilk olarak SIM kartını çıkarıp takmayı deneyin. SIM kartını çıkarmak için buna özel olarak verilen ince aracı ya da SIM kartı yerini açmanıza yardımcı olabilecek iğne gibi araçları elinize alın. Bunun ardından güç düğmesinin hemen altında yer alan küçük deliğe bu araçla bastırın.

3. Ağ Ayarlarını Sıfırlama

4. İşletim Sistemini Güncelleme

Sorun yazılım ile ilgili bir hatadan kaynaklanabilir. Eğer sorun operatörden kaynaklı değil de işletim sisteminden kaynaklanıyorsa Apple’dan bununla ilgili bir güncelleme gelecektir. Cihazınız eğer güncel değilse güncellemeyi deneyin ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.

5. Operatör ile İletişime Geçme

“Servis Yok” sorununu yaşamanızın nedeni bulunduğunuz bölge ile alakalı olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını kontrol etmek için operatör ile iletişime geçmekten başka yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor. Eğer tüm yöntemleri denemenize rağmen sorun devam ediyorsa operatörünüzle iletişime geçmeyi deneyin.

6. Apple ile İletişim Kurma

Operatör tüm kontrolleri yapmasına rağmen kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını belirtiyorsa Apple ile iletişim kurabilirsiniz.

Exit mobile version