iPhone 13 Çıkış Tarihi Belli Oldu

iPhone 13 hakkında şimdiye kadar pek çok sızıntı duyduk. LiDAR kamera, daha büyük pil, 120 Hz ekran gibi bazı özellikler sızdı. Bunlara ek olarak şimdi de modelin tanıtım ve çıkış tarihi sızıyor. İşte detaylar!

Wedbush analisti Dan Ives, müşterilere yakın zamanda çıkışını beklediğimiz iPhone özelliklerinin birçoğunu zaten açıkladı. Ancak son tahminlerine bu telefonun çıkış tarihi de ekledi. Bu da ilgimizi çekiyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Apple Ürünlerindeki “İlk Jenerasyon Sendromu” Nedir?


iPhone 13 özellikleri

İlk rapora göre, yeni iPhone 1 TB depolama seçeneğine sahip olacağı söylentisi vardı. Daha sonra bu bilgi başka bir kaynak tarafından çürütüldü. Fakat şimdi analist tarafından tekrar karşımıza çıkan tahminler bu özelliğe işaret ediyor. Yine de bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil.

Ayrıca tüm serilere bir LiDAR kamera geliyor. Artırılmış gerçeklik Apple’ın gelecek planları arasında yer alıyor gibi duruyor. Bu kamera setlerine de ek olarak telefonlar 120 Hz yenileme hızlı ekranlar alacak. Bir de daha büyük kapasiteli pillere sahip olacaklar. Çıkış tarihleri ise çok yakında.

iPhone 13 çıkış tarihi

Bay Ives’in güncellenmiş notuna göre Apple, yeni iPhone modellerinin duyuru etkinliğini “Eylül ayının üçüncü haftasında” yapacak. Takvime hızlı bir bakış, olası iPhone 13 etkinlik tarihi olarak 14 Eylül Salı gününü gösteriyor.

Apple’ın Salı-Cuma-Cuma şeklinde giden iPhone sonbahar lansman takvimi genellikle değişmiyor. Bu sebeple 24 Eylül yeni iPhone modellerinin çıkış tarihi olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda 17 Eylül ön sipariş başlangıcını buradan çıkarmak zor değil.

iPhone 13
iPhone 13

Wedbush analistinin Asya’daki tedarik zinciri kaynaklarına göre, Apple, Apple’ın üçüncü çeyrekte bir araya getirilmesini emrettiği ilk partilerin yüzde 45’ine varan oranlarda iPhone 13’ü serinin en çok satanı olmak için çalışıyor.

Apple’ın önümüzdeki birkaç çeyrek için tedarikçilere verdiği ilk iPhone 13’ün siparişlerinin, iPhone 12 için talep ettiğinden 20 milyon daha fazla olduğu söylentiler arasında. Bu nedenle Cupertino’daki ekip, görünüşe göre, yeni nesil güncellemeler konusunda oldukça iyimser.

Exit mobile version