iPhone 12 mini’nin Android alternatifi: Sony Xperia Compact

Sony, Xperia Compact serisi ile iPhone 12 mini telefonuna eşdeğer bir telefon piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. iPhone 12 mini’yi gördünüz mü ve bu küçük ama güçlü tasarıma eşdeğer bir Android’in olmasını dilediniz mi? Dilek tutabilirsin. Ünlü haberci OnLeaks, Sony’nin 2018’deki XZ2 Compact’tan sonra bıraktığı küçük bir telefon hattını yeniden canlandıran Xperia Compact’ın görüntüleri ve ilk ayrıntıları hakkında söylediklerini paylaştı. Cihaz, Apple rakibinden biraz daha büyük boyutlara sahip olacaktı. Ancak 5.5 inçlik ekranı ve genel olarak küçültülmüş gövdesi, mevcut Android manzarasını tanımlayan devlerin yanında çekici hale getirebilir.

Xiaomi Mi A2 Lite yeni güncelleme aldı

SONY XPERIA COMPACT TELEFONUNDA OLMASI BEKLENEN  ÖZELLİKLER

Xperia Compact’ın hangi işlemciyi kullanacağı belli değil. Ancak Sony, çift arka kameralar (bunlardan biri 13 MP), çentikli 8 MP selfie kamerası ve evet 3,5 mm kulaklık girişi için yer bulacaktır. Birçok Sony telefonda olduğu gibi, güç düğmesinin içine yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu bulacaksınız. Bu muhtemelen Xperia 1 II satın aldığınız için pişmanlık duymanıza neden olmaz. Ancak boyutla ilgili göze çarpan herhangi bir taviz de söz konusu olmaz.

Tarih, Şubat ayında duyurulabileceğini ve baharda gönderilebileceğini öne sürse de, Sony’nin bu tutması kolay telefonu ne zaman piyasaya süreceği kesin değil.

IPHONE ALMAK İSTEMEYENLER BU ANDROID TELEFONA YÖNELECEKLERDİR

Bunun için bir pazar olup olmadığı başka bir hikaye. Azalan üretim söylentilerinin yanı sıra, Tüketici Zekası Araştırma Ortakları geçtiğimiz günlerde iPhone 12 mini satışlarının Ekim ve Kasım arasındaki iPhone 12 satışlarının yalnızca yüzde altısını oluşturduğunu iddia etti. Bu durum o zamandan beri değişmiş olabilir. Ancak Sony’nin niş bir kitleye satış konuşması yapması olasıdır. Küçük ama tam özellikli bir telefona can atan ama aynı zamanda bir iPhone almayı reddeden insanlar. Konsepti beğendiyseniz hızlı bir şekilde satın almak isteyebilirsiniz, çünkü bir takip alacağınızın garantisi yoktur.

Exit mobile version