iPhone 11 Serisi vs Android Rakipleri

 Apple’ın son akıllı telefon serisi iPhone 11, en son çıkan Android üst segment akıllı telefonlar Xiaomi Redmi K20 Pro, OnePlus 7 Pro ve Samsung Galaxy s10e modelleri ile karşılaştırarak hangisinin daha iyi olduğunu anlamaya çalıştık. İşte son iPhone modelleri ile üst düzey Android modelleri karşılaştırması.

Akıllı telefon sektörünün hep öncüleri arasında yer alan Apple son olarak iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini tanıtmıştı. Üst düzey özellikleri ile dikkat çeken modeller içerisinde iPhone 11’in uygun fiyatı ile diğer modellere göre daha fazla rağbet gördü. Diğer yandan iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri de belli bir kesim tarafından edinildi. Üstelik geçtiğimiz Ekim ayında teknoloji raflarındaki yerini alan iPhone 11 serisine ait modelleri satın almayı düşünen hatırı sayılır bir kesim var. Trend devam ediyor özetle.

Apple’ın yeni nesil A13 işlemcisi ile gelen ve yenilenen özellikleri ile büyük beğeni toplayan model Android telefonlara göre de birçok kez karşılaştırıldı. Aynı fiyat aralığında olan Samsung Galaxy s10e, OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Redmi K20 Pro gibi üst düzey Android cihazlar ile karşılaştırılan iPhone 11 bu kadar fazla modele karşı başarılı olabilecek mi göreceğiz.

Sizlere bu telefonların kamera, işlemci hızı, tasarımı gibi farklı özelliklerini karşılaştırarak kendi tercihinizi yapmanıza olanak sağlayacağız.

İşlemci hızı

Apple telefonlarında kendi ürettiği işlemcileri kullanırken Android cihazlar ise Qualcomm Snapdragon işlemcilerini kullanıyor. Apple iPhone 11 modeli ile birlikte yeni işlemcisi A13 Bionic’i kullanırken karşılaştırma yaptığımız Android cihazlar ise Snapdragon 855 işlemcisini kullanıyor. Apple’ın A13 Bionic işlemcisi şu anda piyasadaki tüm diğer işlemcilerden performans açısından daha ileride olduğu için iPhone 11 işlemci hızında Android cihazları geride bırakıyor. Hatta şunu belirtmekte yarar var, iPhone 11’in yakınına bile yaklaşılmıyor.

RAM ve depolama alanı

iPhone 11 serisi, farklı seçenek sunmadan 4 GB RAM ile gelirken Android cihazlarda ise birçok farklı seçenek mevcut. Genel olarak Android cihazlar 6 veya 8 GB RAM seçenekleri ile gelirken OnePlus 7 Pro ise 12 GB RAM seçeneği sunuyor. Bu yönüyle Android cihazlar teoride iPhone 11’in bir adım önünde yer almayı başarıyor. Diğer yandan konu ‘gerçek hayata taşındığında’ iPhone 11’in daha iyi olduğunu görüyoruz.

Depolama alanı karşılaştırmasında ise iPhone 11 birçok farklı seçenek sunabiliyor. 64 GB, 128 GB ve 256 GB seçenekleri ile satışa çıkan modelde önceki cihazlarda olduğu gibi microSD kart desteği bulunmuyor. iPhone 11 Pro ve Pro Max’te ise depolama alanı 512 GB’ye kadar çıkıyor. 128 GB ise yok. Android cihazlar içerisinde Xiaomi Redmi K20, iPhone 11 ile aynı seçenekleri sunarken SD kart desteği bulunmuyor. Samsung S10e ve OnePlus 7 Pro sadece 128 GB ve 256 GB seçeneği ile S10e microSD kart desteği de sunuyor. OnePlus 7 Pro’da ise microSD kart bulunmuyor. Bu yönüyle Android cihazlar içerisinde Samsung S10e bir adım öne çıkmayı başarıyor. Genel yarışta ise eşitlik söz konusu.

Kamera karşılaştırması

Yıllardır kamera performansı ile ünlenen Apple, iPhone 11 serisinde de bu iddiasını sürdürüyor. Ürettiği her modelde kamera performansını sürekli iyileştiren ve bu özelliği ile diğer markaların önünde olmayı başaran Apple, iPhone 11 modelinde de fotoğraf çekmeyi sevenlere hitap ediyor. Konunun ‘Pro’ boyutunda ise fotoğraf performansı da ‘pro’ hal alıyor. Üstelik video da dahil olmak üzere.

3 arka kameralı Pro ve Pro Max üst modellerinden farklı olarak iPhone 11’de çift arka kamera yer alırken iki kamera da 12 MP çözünürlük sunuyor. Ana kamera f/1,8 diyafram aralığına sahipken diğer kamera ise f/2,4 diyafram aralığına sahip. İkinci kamera ile ultra geniş açılı fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Telefonun ön tarafında ise 12 MP değerinde f/2,2 diyafram aralığında tek kamera mevcut. Ön kamerada bulunan ToF sensörü sayesinde derinlik efektli fotoğraf çekebilmek mümkün oluyor.

Android cihazlar arasında ise OnePlus 7 Pro ve Xiaomi Redmi K20 Pro’nun arka tarafında üçlü kamera sistemi yer alıyor. OnePlus 7 Pro ana kamerası 48 MP değerinde ve f/1,6 diyafram aralığında. Cihazın diğer kameralarından teki telefoto  ile 3x yakınlaştırma özelliğine sahip ve 8 MP değerinde, f/2,4 diyafram açıklığında. Diğer kamera ise ultra geniş açılı 16 MP değerinde ve f/2,2 diyafram açıklığında. Cihazın ön kamerası ise son dönemde görmeye başladığımız pop-up tasarımına sahip. 16 MP değerinde ve f/2,2 diyafram açıklığında. Üst düzey kamera özelliklerine sahip olan One Plus 7 Pro bu yönüyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Arka tarafta 3 kameraya sahip olan Xiaomi Redmi K20 Pro ise ana kamerasında 48 MP değere ve f/1,8 diyafram açıklığına sahip. İkinci kamera ultra geniş açılı özelliğine sahip ve 13 MP değerinde. Cihazın üçüncü kamerası ise f/2,4 diyafram açıklığında ve 8 MP.

2 adet kameraya sahip olan Samsung Galaxy S10e ana kamerası 12 MP değerinde ve f/1,5 diyafram açıklığı ile dikkat çekiyor. Cihazın diğer kamerası ise 16 MP değerinde, f/2,2 diyafram açıklığında ve geniş açılı fotoğraf çekebiliyor. Ön tarafında ekrana gömülü olarak gelen f/1,9 diyafram açıklığında 10 MP değerinde kamera bulunuyor. Her 3 Android cihaz da kağıt üzerinde kamera özellikleri ile üst düzey bir performans sunmayı başarıyor.

Apple ve Android karşılaştırmasında ise cihazların kamera özelliklerini ve çekilen fotoğrafları inceleyerek bir karar verebilirsiniz ama zirve sabit: iPhone Pro Max ve Pro kesin olarak daha iyi.

Ekran ve batarya performansı

Ekran boyutu olarak tüm cihazlar benzer değerlerde olurken iPhone 11, 6.1 inç büyüklüğünde LCD bir ekrana sahip ve 1792 x 828 çözünürlük sunuyor. iPhone 11 Pro 5.8 inç ve Pro Max de 6.5 inç ekran sunuyor. Yelpaze geniş.

OnePlus 7 Pro ise 6.67 inç büyüklüğünde AMOLED bir ekrana sahip ve 90 Hz değerinde yenilenme hızı ile ön plana çıkmayı başarıyor. Ekran çözünürlüğü ise 3120×1440. Xiaomi Redmi K20 Pro 6.39 inç ekrana sahipken 2340×1080 çözünürlük sunuyor. Cihazlar içerisinde en küçük ekrana sahip olan model olan Samsung Galaxy S10e ise 5.8 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Ekran çözünürlüğü ise 2280×1080.

Batarya performansı açısından ise iPhone 11, 18 W hızla şarja sahip olan 2.110 mAh batarya ile geliyor. Samsung Galaxy S10e modeli de benzer bir değere sahip olurken 15 W’lik tersine şarj özellikli hızlı şarj destekli 3.100 mAh bir bataryaya sahip.

One Plus 7 Pro ile Xiaomi Redmi K20 Pro 4.000 mAh batarya değerine sahip. OnePlus modeli 30 W’lık hızlı şarj desteğine sahipken; Xiaomi modeli ise 27 W’lık hızlı şarj desteği sunuyor. Teorik değerleri bir yana bırakacak olursak iPhone 11 40 saatin üzerindeki akıl almaz şarj dayanıklılığı ile rakiplerini alt üst ediyor. Pil kapasitesi daha yüksek olan diğer modellerden söz etmiyoruz bile.

Fiyat

Cihazlar arasında karşılaştırma yaparken en önemli kriterlerden birisi de şüphesiz cihazların fiyatı. iPhone 11 serisi, tüm modellerde daha pahalı.

Sonuç

Tüm cihazları sonuç olarak değerlendirdiğimizde Apple’ın iPhone 11 serisi; performans, pil ve kamera açısından avantajlı bir konumda yer alıyor. Diğer özellikler açısından ise Android cihazlar ön plana çıkmayı başarıyor. Fiyat noktasında ise her zaman olduğu gibi Apple yine en pahalı cihazı satarken Android cihazlara daha uygun fiyatlara sahip olunabiliyor.

Karşılaştırdığımız tüm özellikler ile kullanım performansı ve fiyat açısından size en uygun olan cihazı tercih edebilirsiniz.


 

Exit mobile version