iPadOS 16: M1 olmayan iPad’lere Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

iPadOS 16 güncellemesi M1 olmayan iPad'lere hangi yeni özellikleri getiriyor. Gelin birlikte inceleyelim.

iPadOS 16, birkaç hafta önce WWDC 2022 açılış konuşması sırasında önizlendi. Sunum sırasında, iPad işletim sistemine yeni bir çoklu görev özelliğinin yanı sıra harici bir monitör için tam destek ve daha fazlasının geldiğini öğrendik. Ancak ondan hemen sonra, “Pro” özelliklerinin çoğunun M1 iPad modellerine ayrıldığını keşfettik. Bununla birlikte, M1 olmayan iPad kullanıcıları için geriye ne kaldı?

Apple, iPad için iPadOS adı verilen bir iOS varyantı tanıttığından, kullanıcılar bunun şirketin tabletlerinin yeteneklerinin kilidini açmasını bekliyordu. Apple, her yıl yeni çoklu görev yetenekleri, uygulamaları Ana Ekrandan kaldırma yeteneği ve nihayetinde bir Uygulama Kitaplığı ekleyerek bu deneyimi geliştirmek için bir adım daha ileri gitti.

Apple’ın bir değil iki M1 iPad’i tanıtmasının ardından, kullanıcılar iPadOS 16 ile bir sonraki adımın ne olacağı konusunda büyük umutlara kapıldılar. Günün sonunda şirket, Stage Manager, Referans Modu ile harici ekran desteği ve daha fazlası için bu kullanıcıların beklentilerinin çoğunu bir şekilde yerine getirmeyi başardı. Ancak aynı zamanda Apple, birkaç ay içinde iPadOS 16’yı hevesle beklemek için neredeyse hiçbir iyi nedeni olmayan bir ton iPad kullanıcısını bıraktı.

iPadOS 16 Güncellemesinde M1 Olmayan iPad Kullanıcıları için Neler Var?

iPadOS 16’nın ana özelliklerini unutursanız, birkaç güzel güncelleme var. Ancak kullanıcıları bunlar hakkında gerçekten heyecanlandıracak kadar değil.

Örneğin, iPadOS 16 yeni bir Kilit Ekranı getiriyor. Ancak widget desteği yok. Bununla, Apple’ın uygulamaları ana ekrandan kaldırma yeteneği ile yaptığı gibi geliyor. Ancak iPhone kullanıcılarının aynı iOS 14’te aldığı Uygulama Kitaplığı’nı eklemek için bir yıl daha alıyor.

Şu andan itibaren, bir yıl içinde Apple’ın nihayet iPad’in Kilit Ekranına widget’ları getireceği çok makul görünüyor, ama neden şimdi olmasın?

Bunun dışında, iPad’de Hesap Makinesi ve Hava Durumu uygulamalarının gerekli olmadığını yıllarca söyledikten sonra, Apple sonunda Hava Durumu uygulamasını tanıttı. Gerçekten de çok sayıda veri içeren güzel bir yaklaşım, ancak şirketin tescilli bir çözüm getirmesi on yıldan fazla sürdü.

Ayrıca, iPadOS 16 kullanıcılarının yararlanabileceği iOS 16 özellikleri vardır: iMessage’da mesajları düzenleme, geri alma ve okunmamış mesajların yanı sıra iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı, Videoda Canlı Metin, FaceTime aktarma ve daha derin Odak Modu da vardır.

Bu özelliklerin tümü oldukça hoş olsa da önemli satış özellikleri değildir. iPad’de en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Dosyalar, yalnızca yeni bir gezinme düğmesi, sıralanabilir sütunlar, dosya uzantılarını değiştirme yeteneği ve dosyaları ilgili dosyalarla kaydetmeyi ve klasörleri yeniden adlandırmayı kolaylaştıran gelişmiş bir Aç ve Kaydet paneli getiriyor. Dosyalarınızı daha iyi organize etmek için çevrimiçi olmalısınız.

Bu İşletim Sistemi M1 Olmayan iPad Kullanıcılarının Yükseltme Yapmasını Sağlar Mı?

Yine iPadOS 16 ile Apple nihayet M1 iPad kullanıcılarına odaklanıyor. Ancak burada 9to5Mac’te birkaç kez bahsettiğimiz gibi, bugünlerde bir iPad’e sahip olmak, özellikle Magic Keyboard veya Apple Pencil’ı kullanmak istiyorsanız çok pahalı.

M1 ve şimdi M2 Mac’ler makul bir fiyatla rekabeti ortadan kaldırıyor. Yine de bir kullanıcının bir tablet için 1.000 dolardan fazla harcaması gerekmiyor.

Günün sonunda, Apple’ın “Pro” kullanıcıları için iPad’i yavaş yavaş iyileştirdiği anlaşılıyor.

Exit mobile version