iPadOS 15 Yenilikleri ve Alacak Cihazlar Açıklandı

iPadOS 15, Apple’ın WWDC etkinliğinde iOS 15 ve diğer güncellemelerin yanında yerini aldı. Şirketin yeni iPad güncellemesinin detaylarını sonunda bu etkinlikte öğrendik. İşte o yenilikler!

Apple 7 Haziran’da gerçekleşen WWDC etkinliğinde pek çok yeniliği tanıttı. Bunların arasında iPad işletim sisteminin 15 sürümü de mevcut. Yeni işletim sistemi güncellemesinin detaylarını resmi olarak öğrendik. Şimdi de bu yeniliklere göz atalım.

iPadOS 15
iPadOS 15

İlginizi Çekebilir: iOS 15 Resmi Olarak Tanıtıldı! İşte Alacak Telefonların Listesi


iPadOS 15 yenilikleri

Google Translate’e bir alternatif olan Apple’ın Çeviri uygulaması, iPad OS 15 ile iPad’e geliyor. Anında metin veya canlı konuşma çevirerek farklı dilleri konuşan kişiler arasında kolay iletişim kurmanızı sağlayacak. Uygulama, çektiğiniz veya iPad’inize indirdiğiniz fotoğraflardan doğrudan metin çevirmeye de yarayacak.

Swift Playgrounds ile kodlama 

Swift Playgrounds, kullanıcılara doğrudan iPad’lerinde kodlama ve uygulama geliştirmeyi öğretmeyi amaçlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Apple, Swift Playgrounds’ın Xcode desteğine sahip olduğunu da belirtti. MacOS’ta bulunan, ancak özellikle iPad için yapılmış olan Swift’e benzer bir uygulama olarak karşımıza çıkacak.

Etkileyici bir şekilde Apple, Swift Playgrounds ile geliştirilen uygulamaların doğrudan iPad’den test edilebileceğini ve hatta App Store’a gönderilebileceğini belirtti. Bu, bir MacBook’a ihtiyaç duymadan iPad’lerinde geliştirme yapabilmek isteyen mobil geliştiriciler için harika bir haber olacak.

Bölünmüş Görünüm özelliği

iPad OS 15, Bölünmüş Görünüme veya Slide Over’a eklemek üzere ana ekranınızdan uygulamaları sorunsuz bir şekilde seçmenize olanak tanıyan yeni bir çoklu görev menüsü sunuyor. Bu özellikler iPad OS 15’te temelde aynı kalıyor. Ancak bir uygulamadan diğerlerine ek bir geçici pencere açabileceksiniz. Örnek olarak, Apple, iki açık Split View iPad uygulamasına bir açılış web sayfası yükleyen Mail uygulamasında bir bağlantı açmayı gösteriyor.

iPadOS 15

Raf ise, zaten açık olan tüm ekranlarınız arasında geçiş yapmanızı sağlayan yeni bir çoklu görev özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin, bir pencerede Facebook ve YouTube’a, diğerinde Posta ve Haritalar’a sahip olabilirsiniz. Raf size bu iki ekranı gösterecek ve bunlar arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayacak. Böylece, artık Uygulama Değiştirici içinde bir uygulamayı diğerine sürükleyerek de kolayca etkinleştirilecek.

Hızlı not almak daha kolay

Ayrıca, Quick Note adlı yeni bir özellik, iPad ekranının sağ alt köşesinden bir Apple Pencil ile basitçe sürüklenerek etkinleşecek. Böylece not almak daha hızlı olacak. Beklediğimiz gibi, iPad OS 15, widget’larınızı ana ekranınızdaki uygulama simgelerinin her yerine taşımanıza olanak tanıyacak.

Bunların yanında Uygulama Kitapliği, yeni Safari tasarımı, FaceTime yenilikleri gibi pek çok yenilik mevcut. Ayrıca güncelleme ise sonbahar aylarında cihazlara gelecek.

iPadOS 15 alacak iPad cihazları:

Exit mobile version