IP Çakışması Nedir? Çözümü Nedir?

IP çakışması hatası mı alıyorsunuz? Bu hatanın çözümünün sadece saniyelerinizi alacağını biliyor muydunuz? Çözümü yazıda bulabilirsiniz.

IP çakışması, internet kullanıcılarının yaygın olarak karşılaştığı sorunlardan biridir. Cihazınızı kullanırken eğer bununla ilgili bir hata mesajı ile karşılaşmışsanız sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini merak etmeye başlamışsınızdır.

Sorun çok yaygın olmasa da sizin gibi birçok kullanıcı bu sorunla karşılaşıyor. Neyse ki bu hataya karşı atılabilecek adımları öğrenmeye çok yakınsınız. Bu yazının sorunun ne olduğunu ve ortaya çıkması hâlinde nasıl çözüleceğini öğreneceksiniz.

IP Çakışması Nedir?

Bu, aynı ağa bağlanmak isteyen iki ya da daha fazla cihazın aynı IP adresine sahip olması hâlinde ortaya çıkan bir hatadır. IP adresi, ağın bir cihazı tanımlamanın yoludur. Modem, ağa erişecek olan cihazları seçebilmek için bu IP adreslerini kullanır.

Çalışma biçiminden ötürü bir ağdaki iki ya da daha fazla cihazın aynı IP adresine sahip olmaması gerekiyor. Birden fazla cihaz aynı IP adresini paylaşırsa bu durumda bir çakışma söz konusu olur. Dolayısıyla aynı IP adreslerine sahip cihazların internet bağlantısı doğru bir şekilde sağlanamaz.

IP Çakışması Sorunu İçin Çözüm Yolları

IP Çakışması Çözümü Nedir?

Yukarıdaki adımların yanı sıra şu adımları takip ederek yeni bir IP adresi almayı da deneyebilirsiniz:

Bu yöntemi sorunun ortaya çıkmasına neden olan iki cihazdan birinde uygulayabilirsiniz. İkiden fazla cihaz varsa işlemi her cihazda ayrı ayrı yapabilirsiniz.

Exit mobile version