İnternet Hızı Arttırma Yöntemleri (Programsız)

İnternet hızı arttırma yöntemleri neler? İşte internetin daha hızlı hale gelmesine yardımcı olabilecek yöntemlerin listesi!

İnternet hızı arttırma işlemi nasıl yapılır? İnternetin daha hızlı hale gelmesini sağlayabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Aşağıda yer alan yöntemleri hiçbir ek program indirmeye gerek kalmadan uygulayabilirsiniz.

İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

  1. Modemi kapatıp açın.
  2. Wi-Fi kanalını değiştirin.
  3. Ethernet kablosu kullanın.
  4. Ağdaki cihaz sayısını azaltın.
  5. Modemin yazılımını güncelleyin.
  6. İnternet ağının şifresini değiştirin.
  7. Modemi sıfırlayın.
  8. DNS önbelleğini temizleyin.
  9. DNS sunucusunu değiştirin.
  10. Ethernet kablosunu kontrol edin
  11. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

İnternet Hızı Arttırma-1

1. Modemi Kapatıp Açın

İnternet bağlantısını daha hızlı hale getirmek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem modemi kapatıp açmaktır. Dolayısıyla modemi kapatın. En az 10 saniye boyunca bekledikten sonra yeniden açın.

2. Wi-Fi Kanalını Değiştirin

Kablosuz olarak bağlandığınız Wi-Fi kanalında bir problem olabilir. Bu sebepten ötürü Wi-Fi kanalını değiştirebilirsiniz. Bu, internet bağlantı hızının artmasına yardımcı olabilir.

3. Ethernet Kablosu Kullanın

İnternete kablosuz olarak bağlanıyorsanız Wi-Fi sinyali düşük olabilir. Bu durum, internetin yavaşlamasına yol açar. Bunun önüne geçmek için ethernet kablosu kullanabilirsiniz. Eğer Wi-Fi sinyali zayıfsa ve kablosuz interneti kullanmaya devam etmek istiyorsanız menzil arttırıcı cihaz satın alabilirsiniz.

4. Ağdaki Cihaz Sayısını Azaltın

İnternet ağına bağlı çok sayıda cihaz bulunabilir ve bu cihazlar yüksek miktarda veri tüketiyor olabilir. Bu nedenden dolayı internetinizin hızını yükseltmek için ağa bağlı cihaz sayısını azaltmayı deneyin. Ek olarak modemin arayüzünden cihazların internet kullanımını da kısıtlayabilirsiniz.

5. Modemin Yazılımını Güncelleyin

Modeminin düzenli olarak güncellenmesi gereken bir yazılımı vardır. Bu işlemi gerçekleştirmek için modeminizin arayüzüne erişmeniz gerekiyor. Arayüze erişim sağladıktan sonra güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

6. İnternet Ağının Şifresini Değiştirin

Yakın çevrede yer alan yabancı bir kişi, internet ağınıza izinsiz olarak girmiş olabilir. Ağınızın şifresini değiştirerek bunun önüne geçebilirsiniz.

7. Modemi Sıfırlayın

Modemi sıfırlama her ne kadar kulağa basit bir yöntem gibi gelse de bağlantının daha hızlı gelmesine yardımcı olabilir. Bu işlemin ardından internet kurulumunu yeniden yapmanız gerekeceğini unutmayın.

8. DNS Önbelleğini Temizleyin

DNS önbelleğini temizleyerek internet bağlantı hızının artmasını mümkün hale getirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

9. DNS Sunucusunu Değiştirin

İnternet hızını arttırma için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise DNS sunucusunu değiştirmektir. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz

10. Ethernet Kablosunu Kontrol Edin

Kablolar, bilgisayarınızı modeme bağlamanın en hızlı ve en güvenilir yoludur fakat kablo çok uzun olduğunda ya da herhangi bir hasar meydana geldiğinde bazı problemler yaşanabilir. Bu nedenle ethernet kablosunun çok uzun olmadığından ve bir hasarın olmadığından emin olun.

11. Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçin

Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denediyseniz ve internetiniz hâlâ hızlanmadıysa, internet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Yukarıda yer alan internet hızı arttırma yöntemleri, bağlantı hızının artmasına yardımcı olabilir. İnternet bağlantısını farklı bir yöntem ile iyileştirdiyseniz aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca modem resetlemeden IP değiştirme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version