Intel Rocket Lake ve Alder Lake işlemcilerinin görüntüleri ortaya çıktı

Intel Rocket Lake ve Alder Lake görüntüleri internette ortaya çıktı. Bunlar, ilkinin 2021’in ilk çeyreğinde ortaya çıkması, ikincisinin ise dördüncü çeyrekte piyasaya sürülmesi beklenen 11. ve 12. nesil çekirdek işlemciler. Intel Rocket Lake ve Alder Lake adında 11. ve 12. nesil 2 işlemci bir arada geliyor.

Intel‘in 11. Nesil Rocket Lake işlemcileri Q1, 2020’de piyasaya sürülecek ve Intel, yeni nesil işlemcilerle son beş yonga nesli için üzerinde çalıştığı formülü ortadan kaldırmaya söz veriyor. En büyük değişiklik, Ice Lake yongalarından 10nm Sunny Cove çekirdek mimarisinin 14nm arka portu ve Tiger Lake’den Intel Xe grafikleri olacak.

Huawei kendi çip fabrikasını inşa ediyor

Bu oldukça büyük değişikliklere rağmen, aynı LGA 1200 soketi takılıyor. Bu, Intel’in yaklaşan 11. Nesil işlemcileri olduğunu iddia eden Yuuki_AnS kullanıcısı (WCCFTech aracılığıyla) tarafından Bilibili’de yayınlanan oldukça genel görüntülerde görülebilir.

Elbette, Intel’in son birkaç yılda piyasaya sürdüğü benzer işlemcilerden biri de bu kadar kolay olabilir. Ama mantıklı, değil mi? Piyasaya çıkış tarihi şu anda çok da uzakta değil. Intel zaten Rocket Lake’in özelliklerinin çoğunu onaylamışken, bu yongaların neye benzediğini görmemizin zamanı geldi. Sonuncudan çok farklı görünmese bile.

INTEL YENİ BİR YONGA SETİ SÖZÜ VERDİ

Intel ayrıca yeni nesil CPU’larına eşlik edecek yeni bir 500 serisi yonga seti sözü verdi. Bu nedenle anakart üreticileri, çipleri mümkün olan en kısa sürede test etmek için şirket içinde almaya istekli olacaklar.

Umarız yakında oyunlarda nasıl performans gösterdiklerine dair daha iyi bir fikrimiz olur. Intel, masaüstünde 11. Nesil ile önemli bir IPC artışı vaat ediyor. Bu, oyun performansı için iyiye işaret ediyor.

İyi şeylerin çiftler halinde geldiğini ve bugünkü Rocket Lake sızıntısına bir başkasının eşlik ettiğini söylüyorlar. Videocardz, 2021’in sonlarında Intel’den yola çıkan 12. Nesil hibrit mimari Intel Alder Lake olduğu söylenen bir görseli ele geçirmeyi başardı.

Sitede yayınlanan resimlerden, Alder Lake’in önceki masaüstü CPU mimarilerinden ve işlemci serilerinden önemli bir sapma olduğu hemen anlaşılıyor. Alder Lake, hem yüksek performanslı Golden Cove çekirdekleri hem de düşük güçlü Gracemont çekirdeklerinin etrafında inşa edilmiştir. Intel, bu eşleştirmenin watt başına daha yüksek performans ve daha yüksek masaüstü performansı sağlamasına yardımcı olacağından emin.

Bu büyük çip ayrıca yeni bir soket gerektirir. Alder Lake’in daha büyük ayak izi, bir yılın daha iyi bir bölümünde söylendi. Hatta çok geçmeden, bildirilen soket pin konfigürasyonu: LGA 1700 ile birlikte resmedildi.

ROCKET LAKE VE ALDER LAKE TEST EDİLİYOR

Rocket Lake ve Alder Lake’in şu anda test edilmek üzere yola çıktığı konusunda zaten bildiğimizin ötesinde, sızdırılan resimlerden toplanacak çok şey yok. Yine de, Intel’in AMD Ryzen 5000’i ele geçirmek için perde arkasında neler hazırladığını görmek heyecan verici.

Exit mobile version