Intel: 7nm yongaları 2022’ye ertelendi

Intel 10nm yongalarını yıllarca süren gecikmelerden sonra piyasaya sürdü, ancak şimdi şirket gelecek 7nm süreci ile gelecek nesil yongalarda gecikmelere neden olacak sorunlarla karşılaştığını açıkladı.

Intel’in Q2 2020 kazançları açıklandığı gibi, “şirketin 7nm tabanlı CPU ürün zamanlaması önceki beklentilere göre yaklaşık altı aydır”, onları 2021 sonunda başlangıçta planlanan varıştan geri itti. Intel CEO’su Bob Swan’ın 7nm sürecinde “kusur modu” olarak adlandırdığı sorundan ötürü en az 2022’ye kadar bir gecikme olacak.

Intel, mevcut 7nm üretimi ile ilgili sorunların, üretimin iç yol haritasının bir yıl gerisinde kaldığı anlamına geldiğini söylüyor. Bununla birlikte, bir nedenden ötürü, şirket, programın bir yıl gerisinde kalmanın, sadece yukarıda belirtilen altı aylık piyasa gecikmesine neden olacağını söylüyor. 

Yine de Intel için kötü bir haber değil: şirket, 2020 yılı içerisinde dizüstü bilgisayarlar için 10. Nesil Tiger Lake çipleri serisini başarabilmek için 11. Nesil Tiger Lake çiplerini (şirketin üçüncü nesli, 10nm ++ işlemcisini temel alarak) piyasaya sürüyor. 

Intel’in 2. Çeyrek için gerçek finansal sonuçları da olumluydu: Intel’in İstemci Bilgi İşlem Grubu (dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için işlemciler yapıyor), geçen yıla göre yüzde 7’lik bir iyileşme ile 9.50 milyar dolar gelir elde etti. Intel, bu güçlü sonuçların, COVID-19’un neden olduğu evden çalışan ve öğrenen müşterilerdeki artış nedeniyle dizüstü bilgisayar satışlarındaki yükselmelerden kaynaklandığını belirtiyor. Intel’in ikinci çeyrek geliri de yıllık %20 artışla 19.7 milyar $ getirildi ve büyük ölçüde Intel’in veri merkezi ve bellek çözümleri bölümlerindeki önemli artışa yardımcı oldu.

Exit mobile version