instagram’ın Değeri Ne Kadar Oldu?

instagram’ın piyasa değeri ne kadar oldu? İşte bu makalemizde bu sorunun cevabını ve daha birçok yeni gelişmeyi aktaracağız. Sosyal medya platformu olarak insanlların en çok kullandığı uygulamaların başında gelen instagram uygulaması her geçen gün piyasa değerine değer katmaya devam ediyor.
Dünyanın bir numaralı fotoğraf paylaşma platformu olarak nitelendirilen instagram’ın piyasa değeri 100 milyar doları aştı.
Geçtiğimiz günlerde IGTV uygulamasını duyuran ve uzmanlar tarafından youtube’a alternatif olabilecek bir uygulama yorumu alan instagram değerlenmeye devam ediyor.
Haziran ayı başında aylık 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı başaran ve kullanıcı kitlesini her geçen gün artıran Instagram’a olan ilgi piyasa değerine de olumlu yansıdı. Değeri 100 milyar doları aşan Instagram’ı Facebook 2012 yılında satın aldığında değeri sadece 1 milyar dolardı. 6 yıl içinde değerini 100 kat artıran Instagram, böylece Facebook için oldukça kazançlı bir kapı oldu.
Facebook ile entegre bir şekilde çalışabilecek hale getirilmesinin piyasa değerinin artması konusunda oldukça etkili olduğu belirtilirken instagram’ın facebook tarafından satın alınması ile birlikte markaların daha çok tercih ettiği bir platform olarak biliniyor.
Instagram’ın 2023 yılına kadar 2 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Tabi ki bu rakam ön görülen bir rakam ama Mark Zuckerberg’in uzman analist kadrosu bu öngörülerde daha önce hiç yanılmadılar. Örneğin, uzmanlar ” instagram’ın piyasa değeri ne kadar olur” sorusuna kayıtsız kalmayan analistler 2018 yılı ortalarında 100 milyar doları aşacağını ön görmüşlerdi.
Instagram geçtiğimiz günlerde 60 dakikaya kadar video yayınına imkan veren IGTV servisini tanıtmış ve 60 saniye video sınırını ortadan kaldırmıştı.
IGTV’de kanal oluşturma ve video yükleme nasıl yapılır? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Instagram’ın Piyasa Değeri Ne Kadar Olur?

Uzmanlar ve analistler 2023 yılında instagram’ın piyasa değerinin 200 milyon doları aşması bekleniyor. 2023 yılında 2 milyar kullanıcıya erişmesi beklenen instagram’ın 200 milyar dolar piyasa değerine ulaşacağı yalnızca facebook ve instagram analistleri tarafından değil birçok otorite tarafından da öngörülen bir değer oldu.
Türkiye’de özellikle markaların potansiyel müşterilerine erişmek için kullandığı instagram daha da popüler olmak için çeşitli yöntemler deniyor. Yakın zamanda markalar için işletme hesabı oluşturabilme özelliği getiren instagram markalar için birkaç yeni özellik daha getirmesi bekleniyor.
 

Exit mobile version