Instagram’da Online Olanları Görme

Instagram'da online olanları görme için ne yapacağınızı mı araştırıyorsunuz? Bu rehber, sorularınıza harika bir cevap olacaktır.

Instagram'da Online Olanları Görme

Instagram’da online olanları görme işlemi büyük bir çoğunlukla mesaj göndermesi hâlinde arkadaşının kendisine geri dönebilecek durumda olup olmadığını öğrenmek isteyen sosyal medya kullanıcılarının nasıl gerçekleştirileceğini merak ettiği bir işlemdir.

Sosyal medya platformları elbette ki zaman ve mekân gibi kısıtlamaları kaldırarak herkesin herkese ulaşmasını inanılmaz kolaylaştırıyor fakat bu, herkesin ona ulaşmaya çalıştığınız zaman size anında cevap vereceği anlamına gelmiyor.

Bazı kullanıcılar siz ona yazarken Instagram’da olmayabilir, telefondan uzakta olabilir, o an başka bir işle uğraşabilir ve size hemen cevap vermeyebilir. Bu nedenle doğrudan cevap almak istiyorsanız o kişinin çevrim içi (online) olup olmadığına bakmanızda fayda var.

Meta’nın sosyal medya uygulamasında eğer bir kişinin nasıl online olup olmadığını öğreneceğinizi bilmiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Instagram’da Online Olanları Görme Nasıl Yapılır?

Instagram’da başka bir kişinin online olup olmadığı hakkında anlık olarak bilgi sahibi olmak için ilk olarak hareket durumunuzu etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunun için profilinize gidip sağ üst köşedeki üç çizginin üzerine basmalı, açılan menüden ayarlara dokunup “Gizlilik” kısmından “Hareket Durumu” seçeneğini etkin hâle getirmelisiniz.

Bu adımdan sonra hareket durumunu etkinleştirmiş tüm kullanıcıların çevrim içi olup olmadığını görebilirsiniz. Unutmayın ki hareket durumunu devre dışı bırakan sosyal medya kullanıcılarının ne zaman çevrim içi olduğunu görmeniz mümkün değildir.

Bir kullanıcının online olup olmadığını görmek için o kullanıcı ile olan sohbeti açmanız yeterlidir. O kullanıcı ile daha önce hiç mesajlaşmamışsanız kişinin profiline gidip “Mesaj” butonuna dokunabilirsiniz. Daha sonra kullanıcı eğer aktif ise üst kısımda çevrim içi olduğunun bilgisini göreceksinizdir.

Başkalarının sizin ne zaman çevrim içi olduğunuzu görmesini istemiyorsanız başkalarının online olduğunu görme imkânınızdan vazgeçerek hareket durumunu aynı adımları izleyerek devre dışı bırakmalısınız. Bunu yaptıktan sonra ne siz başkasının ne de başkası sizin aktif olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.

Exit mobile version