Instagram’da Bana Soru Sor özelliği nedir?

Her geçen gün yepyeni bir güncelleme ile kullanıcıları önce şaşırtıp sonra memnun eden Instagram, kısa bir süre önce Bana Soru Sor özelliğini aktif etti. Peki Instagram’da Bana Soru Sor özelliği nedir, nasıl kullanılır?
Bir profili takip eden kişilerin, profile direkt soru yöneltmesi olarak adlandırabileceğimiz Bana Soru Sor özelliği, Instagram’da oldukça ilgi gördü. Sosyal medya sayesinde insanların özel hayatlarının aşırıya kaçan derecede merak edildiği bir gerçek. Uygulama da bunu tetikleyen soru sorma güncellemesi ile yine kullanıcıların hayır diyemeyeceği bir özellik sunmuş oldu.
Instagram Hikayeler ya da storyler olarak adlandırılan alanda aktif edilen özellik, takip eden etmeyen herkesin profilinize soru sormasına olanak veriyor. Çok kısa bir sürede büyük beğeni toplayan Bana Soru Sor özelliği, her zamanki gibi deneme sürecinden sonra Türkiye’de de aktif edildi.
bana soru sor yok

Bana Soru Sor özelliği nasıl kullanılır?

Peki, Instagram Bana Soru Sor özelliğini merak ettiniz ve kullanmak istiyorsunuz… Aşağıdaki maddeleri takip ederek bunu kolayca öğrenebilirsiniz…

  1. Instagram uygulamasına girip hesap bilgilerinizle birlikte profilinizi açın. Burada yer alan Hikayeler alanında son 24 saat içinde bir Hikaye girdiyseniz, üstteki fotoğraf makinesi simgesine, girmediyseniz Hikayeler’deki fotoğrafınızın üzerine tıklayın.
  2. Story kısmında görmek istediğiniz video veya fotoğrafı seçerek Hikayaler’inize ekleyin.
  3. Arzu ederseniz Çıkartmalar simgesine dokunup ya da parmağınızla en alt kısmı yukarı doğru çekerek Çıkartmalar’ı görünür yapın…
  4. Bu simgede Sorular adında bir çıkartma yer alıyor. Tıkladığınızda fotoğraf ya da videonuzun üzerinde ‘Bana Soru Sor’ yazılı bir görünüm çıkacak.
  5. Çıkan yazıyı isterseniz ‘Bana Soru Sor’ olarak bırakabilir isterseniz de düzenleyip farklı bir cümle ya da soru yazabilirsiniz. Değişiklik yapma hakkı sizin…
  6. Hazırladığınız Hikaye’yi paylaştıktan sonra sorunuz takipçileriniz tarafından görünecek. Gelen yanıtları anonim ya da kişi ismi ile birlikte diğer takipçileriniz ile de paylaşabilirsiniz.

 

Exit mobile version