Instagram SFS Ne Demek? Neden Kullanılır?

Instagram SFS ne demek, açılımı nedir, kimler neden kullanır? Bu soruları detaylı olarak cevaplayarak soru işaretlerinizi gideriyoruz.

Instagram SFS ne demek

Instagram SFS ne demek sorusu, bu kısaltmanın sosyal medya platformlarında çok sık kullanılmasından ötürü birçok kullanıcının kafasına takılabiliyor. Instagram, TikTok, Snapchat gibi platformlardan hangisini kullandığınız bir önemi yok çünkü SFS her sosyal ağda görebileceğiniz bir kısaltmadır.

Kafanızı karıştıran soru işaretini ortadan kaldırmak için açılımını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yazı, SFS ile cevap arayabileceğiniz tüm sorulara cevap verecektir.

SFS Nedir?

SFS, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında karşılıklı paylaşım anlamında kullanılan bir kısaltmadır. Shoutout for shoutout anlamına gelen kısaltma ile kullanıcıların birbirini ya da paylaşımlarını karşılıklı olarak tanıtma teklifinde bulunuluyor.

Geri takip açılımına sahip GT nasıl takibe takip yani “beni takip edeni ben de ederim” anlamında kullanılıyorsa bu da “beni tanıtarak etkileşim oranımın artmasını sağlayanı ben de tanıtırım” anlamında kullanılıyor.

Instagram SFS Ne Demek?

Instagram’da SFS tıpkı diğer sosyal ağlarda olduğu gibi shoutout for shoutout anlamına geliyor. Bir hikâye ya da gönderide eğer #SFS etiketi varsa o kişi karşılıklı tanıtıma açıktır.

Bu kullanıcı ile iletişime geçerek hesaplarınızı karşılıklı olarak tanıtma teklifine karşılık verebilirsiniz. Bunun size bir şey kazandırıp kazandırmayacağı ise tamamen kullanıcının kitlesinin aktifliğine ve sadakatine bağlıdır.

Kitle eğer takip ettiği sosyal medya kullanıcısının sözlerine ilgi gösteriyorsa sizi takip edecek, gönderinizi beğenecektir ama kullanıcının takipçi kitlesi eğer hayalet takipçi olarak nitelendirilen bot hesaplardan oluşuyorsa bunun size hiçbir faydası olmayacaktır.

Bu durum size dezavantaj olarak geri dönecektir. Siz kullanıcıya takipçi kazandırırken kullanıcının size hiçbir olumlu faydası dokunmayacaktır.

Instagram’da SFS Nasıl Yapılır?

Instagram’da SFS yapmak için hikâyeleri, gönderileri ve notları kullanabilirsiniz. Örneğin hikâye paylaşıyorsanız bir köşesine herkes tarafından görünebilecek şekilde #SFS hashtagi (etiketi) ekleyin. Gönderi ve notlarda da aynı şekilde #SFS etiketini kullanmanız yeterli olacaktır.

Bunu yaptıktan sonra teklifiniz ile ilgilenen kullanıcılar size geri dönüş yapacaktır. Belirli kullanıcılara özel olarak teklifte bulunmak isterseniz onlara direkt mesaj yolu ile ulaşabilirsiniz. Bunu yapmadan önce herkesin SFS teklifine sıcak bakmadığını unutmamalısınız. Bu nedenle iletişim kurduğunuz kişinin teklifinizi değerlendireceğinizden emin olduktan sonra bu teklifi yapmalısınız.

Exit mobile version