Instagram Ses Görüntü Uyuşmazlığı Sorunu ve Çözümü

Instagram ses görüntü uyuşmazlığı yüzünden videonuzda bir yapaylık mı seziyorsunuz? Bu yöntemleri deneyin, sorunu çözün.

Instagram Ses Görüntü Uyuşmazlığı Sorunu

Instagram ses görüntü uyuşmazlığı sorunu ile sosyal medya kullanıcılarının zaman zaman videoyu kaldırıp yeniden yüklemesi gibi işe yaramayacak çözüm yollarına yönelmesine neden olabiliyor. Bu sorunla çok sayıda sosyal medya kullanıcısı karşılaşıyor ve ne yazık ki sorun videoyu kaldırıp yeniden yüklemekle düzeltilemiyor.

Gönderiyi silip yeniden yükleyen kullanıcılar, sorunun hâlâ çözüme kavuşmadığını gördüğünde bunu anlasa da o zaman her şey için çok geç oluyor. Bu üzerinde durulması gereken bir konudur çünkü sizi takip eden kişiler sürekli olarak silip yüklediğiniz gönderilerin önüne düşmesi nedeniyle rahatsız olabilir.

Özellikle bir işletmenin Instagram hesabını yönetiyorsanız gönderi paylaşma sıklığına daha çok önem göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle eğer ses ve görüntü arasında uyuşmazlık söz konusu olduğunda işe yaramayacak yöntemler yerine etkili bir çözüm yolu uygulamalısınız.

Aşağıda yer alan yöntemleri uygularken farklı bir hesap kullanabilirsiniz. Örneğin videoyu işletme hesabından paylaşıyorsanız kimsenin sizi takip etmediği bir hesaptan yükleyebilirsiniz.

Instagram Ses Görüntü Uyuşmazlığı Sorunu Nasıl Çözülür?

Sosyal medya platformuna yüklediğiniz görüntülerde eğer ses uyumsuzluğu oluyorsa yukarıdaki yöntemleri uygulayarak sorundan kurtulabilirsiniz. Yukarıdaki çözüm yolları hakkında daha ayrıntılı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Yavaş veya sık sık kesilen bir internet bağlantısı, video yükleme sırasında sorun yaşanmasına neden olabilir. Öncelikle web tarayıcısı üzerinden herhangi bir web sitesine erişmeye çalışın. Bu sayfanın yüklenme süresini de göz önünde bulundurun.

Web sitesi açılmıyorsa internetle ilgili sorun yaşıyorsunuzdur. Mobil veri etkin ise Wi-Fi ağına, Wi-Fi ağına bağlıysanız mobil veriyi etkinleştirmeyi deneyin. Web sitesi açılıyor ama yüklenme süresi çok uzun ise Speedtest ve Fast gibi araçlarla hız testi yapın.

Düşük hız sorunu yaşadığınızdan emin olduğunuzda internet hızını arttırma yöntemlerine başvurarak internet hızınızı arttırabilirsiniz.

Desteklenen Video Formatı Kullanma

Yüklediğiniz videonun MP4 ya da MOV gibi Instagram tarafından desteklenen video formatlarından birine sahip olduğundan emin olun. Uyumsuz bir video formatı kullanmanız hâlinde format dönüştürülür ve bu da videonun kalitesinden ödün vermenize ve ses senkronizasyonu sorunları yaşamanıza sebebiyet verir.

Videonun Boyutunu Düşürme

Video formatına benzer şekilde video boyutu da ses ve görüntü arasında uyumsuzluk yaşanmasına yol açar. Boyut yüksek olduğunda Instagram tarafından sıkıştırma işlemi uygulanır. Bu işlem neticesinde senkronizasyon sorunları görülebilir.

Instagram Uygulamasını Kaldırıp Yeniden Yükleme

Yukarıda yer alan yöntemlerin tümünü denemenize rağmen olumlu hiçbir sonuç alamadıysanız Instagram uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyin. Bunun için “Ayarlar > Uygulamalar > Instagram” yolunu takip edip “Kaldır” butonuna basın. Ardından Play Store veya App Store’dan uygulamayı yeniden yükleyin.

Masaüstü Web Sürümünü Kullanma

Sorunu hâlâ yaşamaya devam ediyorsanız Instagram’ın masaüstü web sürümünü kullanarak videonuzu yükleyin. Bu yöntemi deneyen kullanıcılar, videonun sorunsuz bir şekilde yüklendiğini bildiriyor. Sizin yüklediğiniz videodaki ses ve görüntü uyumsuzluğu da bu yöntemle çözülecektir.

Exit mobile version