Instagram Repost Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram repost özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Peki, yeni özellik tam olarak ne zaman kullanıma sunulacak?

Instagram Repost Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram repost özelliğini kullanıma sunmak için kollarını sıvadı. Sosyal medya platformu yakında Facebook ve Twitter’ın en önemli özelliklerinden biri olan yeniden paylaşma özelliğini kullanıcılar ile buluşturabilir.

Yeni özellik ilk olarak Matt Navarra tarafından duyuruldu. Sosyal medya platformlarının üzerinde çalıştığı özellikleri önceden bildirmesi ile ünlü biri olan Navarra’nın iddiası bir kez daha Instagram tarafından doğrulandı.

Bir Meta sözcüsü, TechCrunch’a yapmış olduğu açıklamada hikâyeleri yeniden paylaşma özelliğine benzer şekilde gönderileri de aynı şekilde paylaşmanın yeni bir yolunu sunmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Meta sözcüsüne göre sosyal medya kullanıcıları yeni özellik sayesinde kendilerinin de içinde bulunduğu gönderileri kendi profilinde sadece birkaç dokunuşla paylaşabilecek. Yeni özellik yakında az sayıda sosyal medya kullanıcısı ile test edilmeye başlanacak.

Instagram Repost Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Yeniden paylaşma özelliğinin Instagram’a ne zaman geleceği hakkında şimdilik bir açıklamada bulunulmadı ancak bu özellik kullanıma sunulduğunda uygulama mağazalarında yer alan, Instagram’daki gönderileri yeniden paylaşmayı sağlayan Repost gibi uygulamalara da çok gerek kalmayacak.

Bu özellik hikâyelerde de mevcut. Instagram şu an tamamen kullanıcıların isteklerine kulak vermiş durumda. Bununla birlikte kullanıcıların ilgisini çeken, son günlerin en çok kullanılan uygulamalardaki sevilen özellikleri de platforma taşımaya çalışıyor. Bunlara örnek olarak candid challenge verilebilir.

Bu özellik de BeReal uygulamasından esinlenerek geliştiriliyor. Tabii ki bunların ortak noktasını kullanıcıları platformda daha uzun süre tutma isteği oluşturuyor.

Exit mobile version