Instagram Reklam Reddedildi, Çözümü Nedir?

Instagram reklam reddedildi uyarısı yüzünden tanıtımı oluşturmaya devam etmenize izin vermiyor mu? Nasıl çözeceğinizi öğrenin.

Instagram Reklam Reddedildi, Çözümü Nedir?

Sosyal medya, markaların ürünlerini hedef kitlesine ulaştırmak için kullandığı bir numaralı araçlardan biri hâline geldi. Instagram da en çok kullanılan platformlardan biri olarak bütçenize uygun tanıtımlar yapmanıza olanak tanır ama kurallara uygun değilse Instagram reklam reddedildi uyarısı verebilir.

Tanıtımınız eğer bazı şartları karşılamıyorsa Instagram’a reklam veremeyebilirsiniz. Tanıtımınızın reklam politikasına aykırı olup olmadığını öğrenmek için tanıtımınızın reddedilmesinin olası nedenlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Instagram Tanıtımının Reddedilmesinin Nedenleri

Reklamlarda sadece metin göz önünde bulundurulmamalıdır. Görsel seçimi de önemlidir. Görüntüde eğer cinsellik, şiddet, nefret söylemi, yanıltıcı bilgiler yer alıyorsa reklamınız kabul edilmeyebilir.

Instagram Reklam Reddedildi, Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Instagram, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için reklam politikasına sahiptir. Bu politika, reklamların herkes için uygun ve güvenli olmasına yardımcı olur.

Instagram’da reklamlarınızın kabul edilmemesi genellikle yetişkinlere yönelik içerik barındırması, başta sağlık olmak üzere insanlara zararı dokunabilecek her konuda yanıltıcı bilgiye yer vermek, yasa dışı ya da aldatıcı ürün ve hizmetler satmaya çalışmaktan kaynaklıdır.

Sosyal medya platformu eğer reklamınız kabul edilmezse sizi bu konu hakkında bilgilendirecektir. Reklamlarınızın kabul edilmemesi hâlinde yukarıda yer alan reddedilme nedenlerini göz önünde bulundurarak gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Instagram’da reklamlarınızın onay alması için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

Instagram’da tanıtımlar onaylanmıyorsa bunun bir diğer nedeni de ödeme sorunlarıdır. Reklam vermek için hesabınızda yeterli miktarda para olduğundan emin olun. Daha dikkatli bir şekilde tanıtım oluşturduktan sonra reklamınız onaylanacaktır.

Exit mobile version