Instagram kötü yorumlar için tedbir alıyor!

Dünya üzerindeki en popüler sosyal paylaşım uygulamalarından Instagram, rakipleri Twitter, Facebook gibi dijital platformları son zamanlarda geride bırakıyor. Birçok celebrity tarafından da oldukça aktif kullanılan uygulama, milyonlarca kullanıcısı tarafından sürekli yenilenen özellikleriyle ilgi çekiyor. Peki, Instagram’da yer alan onlarca tanınmış kişi ve büyük kurumsal markalar, sosyal medya platformunda sebepsiz yere kötü yorum yapanlarla nasıl başa çıkıyor? Uygulama bu kötü ve saldırgan yorumlara karşı neler yapıyor?
Tüm hayatını sosyal medya uygulamalarında geçiren bireyler, profillerinde ister istemez zaman içerisinde kötü yorum veya saldırgan söylemlere maruz kalabiliyor. Hikaye ekleme, canlı yayın açma, çıkartma ekleme gibi birçok yeni özellik ile her geçen gün uygulamayı geliştiren şirket, şimdi de kullanıcılarda rahatsızlık oluşturan olumsuz yazılara karşı harekete geçiyor. Zaten Instagram, uygulamadaki kötü yorumları engellemek ve saldırgan yazıları önlemek için bir süredir tedbirler alıyordu. Bu yorumları yapan profilleri teşhis edip kötü yorumları engellemek için pek çok altyapı kullanan  uygulamanın CEO’su Adam Mosseri, yapay zeka destekli yeni sistemler ile uygulamada yer alan yorumları hem denetleme hem de kötü içeriğe sahip yorumları kaldırma kararı aldı.
instagram yeni özellik

Instagram kötü yorumların önüne nasıl geçecek?

Peki, her yeniliği ile kullanıcılarından tam not alan Instagram, kötü yorumlar için neler yapacak? Saldırgan yazılar için ne gibi tedbirler alacak? Uygulamanın CEO’su Mosseri’nin de açıkladığı gibi, yeni yapay zeka sistemi zorbalık içeren yorumları otomatik olarak tespit edecek. Hatta tespit edilen yorumlar, Topluluk Operasyonları merkezine gönderilecek ve burada yapılan farklı farklı incelemeler sonrasında belirlenen kötü ve saldırgan yorumlar Instagram uygulamasından kaldırılacak. Bu durumun kişilerin uygulama üzerinden kötü yorumlar yapmasının da önüne geçeceği öngörülüyor… Bakalım gerçekten de öngörüldüğü gibi Instagram, çoğu kullanıcının müzdarip olduğu kötü ve saldırgan yorumları engelleyebilecek mi? Zamanla göreceğiz…

Exit mobile version