Instagram Hareket Yüklenemedi Hatası ve Çözümü

Instagram hareket yüklenemedi hatası yüzünden sosyal medya platformunu doğru düzgün kullanamıyorsanız bu yöntemleri deneyin.

Instagram Hareket Yüklenemedi Hatası

Instagram hareket yüklenemedi hatası genellikle internet bağlantısı ile ilgili bir sorundur. İnternete erişiminiz olmadığında karşınıza bu hata çıkabilir fakat sorun her zaman bundan kaynaklı da olmayabilir.

Bu hata ile karşılaşıldığında atılması gereken ilk adım, internet bağlantısının kontrol edildiğinden emin olmaktır. İnternet bağlantınızla ilgili hiçbir sorun göremiyorsanız sorunun kaynağını tespit etmek için aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Instagram Hareket Yüklenemedi Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram’da bu hatayı alıyorsanız yukarıdaki çözüm yollarını uygulayabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Başka Bir Ağa Bağlanma

Sorun sadece bağlı olunan ağda mı ortaya çıkıyor yoksa sorunun bağlı olunan ağ ile uzaktan yakından alakası bulunmuyor mu? Bu sorunun cevabını öğrenmek için mobil veriyi etkinleştirin ya da başka bir ağa bağlanın.

Instagram’ı Güncelleme

Instagram’ın eski sürümünü kullanıyorsanız bu sürüm kararlı olmayacaktır, dolayısıyla bu tür sorunlar karşınıza hep çıkacaktır. Kullandığınız resmî uygulama mağazasına gidip uygulamanın sayfasını açın. Burada eğer beklemekte olan bir güncelleme varsa zaten “Güncelle” butonu yer alacaktır. Bu butona basarak uygulamayı güncelleyebilirsiniz.

Yeniden Oturum Açma

Yukarıda yer alan her iki yöntem de sorunu düzeltmenizi sağlamazsa Instagram hesabınızdan çıkış yapın. Bir süre bekledikten sonra hesabınıza yeniden giriş yapın. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce şifrenizi hatırladığınızdan emin olun yoksa hesabı oluştururken kullandığınız bilgiler de aklınızda yoksa hesabınıza giriş yapamayabilirsiniz.

Uygulamanın Ön Belleğini Temizleme

Ön belleğin zaman zaman temizlenmesi her zaman faydalıdır. Bunu düzenli olarak yapmazsanız zamanla biriken dosyalar çeşitli sorunlara neden olabilir. Instagram’ın ön belleğini temizlemek için ayarlardan uygulamalara girin ve Instagram’ı bulup üzerine basın. Depolama kısmından ön belleği temizleyin.

Telefonu Yeniden Başlatma

Bu sorunla karşılaştığınızda yapabileceğiniz başka bir işlem de telefonu yeniden başlatmaktır. Telefonunuzu yeniden başlatmak için yanda bulunan güç düğmesine uzun bir süre basılı tutun. “Yeniden Başlat” seçeneğine dokunun.

Instagram’ı Resmî Uygulama Mağazasından İndirme

Instagram’ı eğer üçüncü taraf uygulama mağazalarından indirdiyseniz bu tür sorunları yaşayabilirsiniz. Resmî uygulama mağazalarında yayımlanan sürüm her zaman güncel ve geliştirici tarafından desteklenen sürümdür.

Instagram Sunucularını Kontrol Etme

Sorunun cihazınızla ya da ağınızla hiçbir alakası olmayabilir. Bu genel bir sorun da olabilir. Instagram’ın Downdetector sayfasına giderek sorunun herkeste görülüp görülmediğini öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version