Meta AI Sohbet Botunu Instagram’ın DM’lerine Getiriyor

Meta, sosyal medya platformu Instagram'ın direkt mesajlar kısmında yapay zeka destekli sohbet botunu test ediyor.

Meta AI Sohbet Botunu Instagram'ın DM'lerine Getiriyor

Sosyal medya kullanıcıları, Instagram’ın direkt mesajlar bölümünde yeni bir özelliğin geldiğini fark etti. Bir Twitter kullanıcısı (@appleforever18) tarafından paylaşılan görüntüler, şirketin çok amaçlı bir yapay zeka destekli sohbet botu olan Meta AI’ın kullanıcıdan gelen soruları nasıl cevapladığını ortaya koydu.

Meta’nın bu hamlesi çok şaşırtıcı olmadı. 2023 yılında yapay zekaya odaklanan Meta, son birkaç ayda sohbet botunu Facebook Messenger ve WhatsApp gibi hizmetlerine eklemeye yoğunlaştı. Bu nedenle Instagram’a böyle bir özellik getirmek üzere çalışması çok tuhaf karşılanmadı.

Meta AI Nasıl Kullanılır?

Engadget tarafından paylaşılan bilgilere göre bir Meta sözcüsü, yapay zeka destekli bu özelliklerin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu, bunların bir kısmının bazı kullanıcılarla sınırlı olarak test edildiğini ve henüz tüm kullanıcılara açılmadığını söyledi.

Bu özelliğin Instagram’ın DM kısmındaki arama bölümünde göründüğü ileri sürüldü. Buna dokunulduğunda Meta AI ile bir sohbet açılıyor. Tıpkı normal bir arkadaşınıza mesaj gönderiyormuşsunuz gibi onunla konuşuyorsunuz.

Sohbet botundan ne yapmasını istiyorsanız ona yönelik istemde bulunuyorsunuz ve Meta’nın sohbet botu sizin için görevi yerine getiriyor.

Exit mobile version