Instagram Bildirimleri Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Instagram bildirimleri gelmiyor mu? Doğru yere geldiniz. Sizin için birbirinden etkili çözüm yollarını tek bir listede topladık.

Instagram bildirimleri gelmiyor sorununun çözümü için hangi yöntemlerin uygulanması gerekmektedir? Bu makalemizde popüler sosyal medya uygulamasında meydana gelen problemin düzelmesi için uygulayabileceğiniz yöntemleri sıraladık.

Yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram’da zaman zaman bazı hatalar meydana gelebilmektedir. Bu hatalar arasında Instagram bildirim gelmeme sorunu da bulunmaktadır. Böyle bir sorun ile karşılaşan kişilerin uygulayabileceği bazı çözüm yöntemleri mevcuttur.

Instagram Bildirimleri Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Akıllı telefonunuzda veya tabletinizde yüklü olan Instagram’da meydana gelen sorunun çözümü için yukarıda yer alan 6 yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıda ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

Instagram Bildirimleri Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

1. Instagram Bağlantısını Kontrol Edin

Popüler sosyal medya uygulamasında bildirimler gelmiyorsa internetinizde bir problem olabilir. Bu sebepten ötürü internet bağlantınızı kontrol edin. Eğer bir sorun varsa modemi kapatın. Modemin fişini ve kablolarını çıkarın. 10 saniye civarı bekledikten sonra kabloları ve fişi takın. Modemi açın.

2. Uygulama Bildirimlerine İzin Verin

Yaşadığınız problem, uygulama bildirimlerinin devre dışı olmasından kaynaklanabilir. Bu nedenle ayarlar sayfasına girin. Bildirimler bölümünü görüntüleyin. Instagram uygulamasının üzerine dokunun. “Bildirimlere izin ver” seçeneğini aktif edin.

3. Instagram Önbelleğini Temizleyin

Instagram’da meydana gelen sorunu düzeltmek için uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntem için yukarıda yer alan adımları uygulamanız gerekmektedir.

4. Güç Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakın

Güç tasarrufu modu, akıllı telefonun şarjının daha uzun süre gitmesini sağlar ancak bazen bazı sorunlara neden olabilir. Bu sorunlardan bir tanesi de bildirimlerin gelmemesidir. Bu özellik, şarjın uzun gitmesi için bildirimlerin gitmemesine yol açabilir. Yukarıdaki adımları uygulayarak özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

5. Instagram’ı Güncelleyin

Cihazınızda yüklü olan uygulamada meydana gelen sorunu düzeltmek için güncelleme yöntemini deneyebilirsiniz. Bunun için App Store ya da Google Play Store’a girin. Instagram’ın sayfasını görüntüleyin. Eğer yeni bir güncelleme varsa “Güncelle” butonunu göreceksiniz. Bu butonun üzerine dokunun.

6. Instagram’ı Silip Yeniden Yükleyin

Yukarıdaki hiçbir yöntem işe yaramadıysa uygulamayı silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için ayarlar sayfası üzerinden Uygulamalar bölümünü açmanız gerekmektedir. Listeden Instagram’ı bulun ve üzerine dokunun. Sil butonuna basarak uygulamanın silinmesini sağlayın.

Uygulamayı sildikten sonra App Store ya da Google Play Store’a girin. Instagram’ın sayfasını görüntüleyerek indirme işlemini başlatın.

Exit mobile version