Instagram Beğendiklerini Görme (2022)

Instagram beğendiklerini görme nasıl yapılır? Beğendiğiniz tüm gönderilerin bir listesini görmek için bu adımları takip edin.

Instagram bir süre önce arayüzünde değişikliğe gitti. Bunun sonucunda Instagram beğendilerini görme de dahil olmak üzere pek çok bölüm tek bir yerde toplandı. Bunun yapılmasındaki amaç ise kullanıcılara daha derli toplu bir seçenek yelpazesi sunmaktı.

Bu aslına bakılacak olursa sadece Instagram’da değil, Facebook’ta da yapıldı. Kısacası Meta (eskiden Facebook olarak bilinirdi), kullanıcılara daha sade bir menü sunmak için çeşitli seçenekleri tek bir bölümde birleştirme yoluna başvurdu.

Instagram’ın bu attığı adımın altında kullanıcıların yaşadığı karışıklık sorunu vardı. Ne var ki mevcut kullanıcılar zaten Instagram’a alışmıştı. Bu değişiklik, eski kullanıcılarda kafa karışıklığı yarattı. Birçok kullanıcı, beğenilen gönderilerin kalktığını düşündü.

Yeni kullanıcılarda ise aradığını bulamama sorunu kendini gösterdi. Kullanıcılar beğendiği gönderilerin, arşivlediği gönderilerin ve hikâyelerin nerede olduğu konusunda araştırma yoluna başvurdu.

Instagram’ın yaptığı değişiklik ile bir karışık meydana gelmiş gibi görünse de benzer alandaki seçenekleri birleştirmenin gerçekten çok büyük bir faydası var. Öyle ki daha önce varlığından bile bihaber olduğunuz seçeneğe artık kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Peki, Instagram’da beğenilen gönderilere nasıl ulaşılır? Bunun için aşağıda yer alan birkaç basit adımı takip etmeniz yeterlidir.

Instagram Beğendiklerini Görme Nasıl Yapılır?

Instagram Beğendiklerini Görme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da beğendiğiniz gönderileri görmek için profilinize girip “Hareketlerin > Etkileşimler > Beğenmeler” yolunu takip etmek gerekiyor. Bu bölümde beğendiğiniz bütün gönderiler listelenecektir.

Etkileşimler bölümünde ayrıca gönderilere yaptığınız yorumları ve hikâyelere verdiğiniz yanıtları görüntüleyebilirsiniz.

“Hareketlerin” bölümünde ise Instagram’da günde ne kadar vakit geçirdiğinizi, hesabınızda yaptığınız değişiklikleri, yakınlarda yaptığınız aramaları, Instagram üzerinden tıkladığınız bağlantıları, arşivlediğiniz gönderi ve hikâyeleri, yakın zamanda sildiğiniz içerikleri bulabilirsiniz.

Aynı bölümde dilerseniz bilgilerinizi indirebilirsiniz. İndirilen bilgiler, Instagram ile paylaştığınız ne kadar bilgi varsa bir kopyasını size verir. Instagram’a bu zamana kadar ne kadar bilgi sağladığınızı görmek için oldukça iyi bir yöntem olduğunu belirtmek gerekiyor.

Benim için gizlilik önemli diyorsanız Instagram çevrim içi kapatma rehberimize de göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version