Instagram Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Meta, Twitter gibi Facebook ve Instagram için Meta Onaylı Hesap Abonelik Sistemi'ni getiriyor. İşte bu platformlarda mavi tik aboneliği ücreti için ödemeniz gereken rakam.

Twitter‘ın mavi tik aboneliğini çıkarmasının ardından Meta da harekete geçerek Instagram ve Facebook için aylık abonelik sistemini getiriyor. Şirket, platformların premium modelini duyurdu.

Meta Verified, öncelikle bu platformlarda takipçi sayılarını genişletmeyi hedefleyen içerik oluşturucularını hedeflerken, bu planın Meta’nın hizmetlerinde özgünlüğü ve güvenliği artırdığını iddia ediyor. Ücretli bu hizmet, bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunulacak, daha sonra diğer pazarlarda da yer alacak. Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz belli değil. İşte detaylar.

Twitter’da Mavi Tik Aboneliğinin Avantajları Nedir?

Twitter‘ı satın aldığı günden bu yana gündemden düşmeyen, sosyal medya platformunda bir dizi değişiklikler yapmayı hedefleyen ve yapan Elon Musk, son olarak Twitter Blue abonelik modeliyle, herkesin mavi tik alma imkanını artırdı.

Aylık abonelik sistemi üzerinden oluşturulan bu sistem ile kullanıcılar, mavi tike belli bir ücret ödeyerek sahip olabilecekler. Bu özellikle abone olan kullanıcılar, aramaların en üstünde çıkma, bir tweet‘i düzenleme, bir tweet’i geri alma, uygulama simgesini ve düzenini değiştirme ve SMS yoluyla 2 faktörlü bir kimlik doğrulması ayarlarını yapabilir.

Instagram, Twitter’ın Özelliğini Alıyor

Meta, bu gelişmenin ardından Twitter’dan adeta kopyalayarak Meta Verified adında yeni bir ücretli abonelik sistemini duyurdu. Bu durum sonrasında Instagram için de artık mavi tik aboneliği başlamış olacak. Bu abonelik sistemi ile Meta, sahte hesapları ve sahte kimliğe bürünmüş kişileri engellemeyi amaçlıyor. Bu özellik ile birlikte Instagram’da abone olacak kullanıcılar için bir doğrulama işareti konulmasının avantajını getiriyor.

Instagram Mavi Tik Aboneliği Ne Kadar?

Meta CEO’su Mark Zuckenberg, pazar günü yaptığı açıklamada Instagram için bir abonelik sistemini getirdiklerini duyurdu. Meta Verified adındaki bu sisteminin ücretleri de tanıtıldı. Web’den girecek kullanıcılar için Instagram mavi tik abonelik ücretinin 11,99 dolar (226 TL); iOS ve Android kullanıcıları için ise 14,99 dolar (283 TL) olacağı ifade edildi. Bu sayede Meta platformlarından birisini kullanacak olan kişiler “doğrulanmış hesap” işareti alacaklar.

Twitter Mavi Tik Aboneliği Ne Kadar?

Instagram ve Facebook için belirlenen abonelik ücretlerine karşın Twitter Blue, iOS ve Android için aylık 11 dolar (208 TL) gibi bir ücrete sahip. Kullanıcıların Twitter’ı webden kullanması durumunda ise ödeyecekleri ücretin 8 dolar ( 151 TL) olacağı açıklanmıştı. Bunun dışında yıllık 84 dolarlık (1.585 TL) bir Twitter Blue aboneliği de tanıtılmıştı.

Instagram Mavi Tik Ayrıcalıkları Sunuyor?

Meta Verified’ın tanıtılmasıyla birlikte abonelik gerçekleştiren kişiler, “doğrulanmış hesap” işaretinin yanı sıra Instagram’da bazı ayrıcalıklara sahip olacaklar:

Meta Verified Alabilmek için Gerekli Şartlar

Meta Verified’ı alabilmek için bazı gereklilikler bulunuyor. İşte hesabınızın onaylanmasını sağlamak ve aylık abonelik sistemini kullanmanız için gerekli şartlar:

  1. Kullanıcının 18 yaşında olması
  2. Kullanıcının bir gönderi geçmişinin olması
  3. Kimlik belgesinin olması
  4. Abonelik için gerçek adının kullanılması
Exit mobile version