İnovatif Ürünler ile Ofiste Verimlilik Zamanı

Flat 3d isometric computerized technology designer workspace infographic concept vector. Tablet, laptop, smart phone, camera, player, printer, desktop computer, printer, peripheral devices icon set.

Farklı bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs ile birlikte çoğu şirkette ofis kavramı ya eve taşındı ya da dönüşümlü stratejiler temelinde yeni bir şekle girdi. Haftanın birkaç günü bir grup, kalan günleri ikinci grup şeklinde ofise gidip-gelme gibi metotlar halihazırda birçok şirket tarafından uygulanıyor. Elbette non-stop ofiste çalışmakta olan ciddi bir kesim de var. En nihayetinde ise etkileri her ne kadar değişkenlik gösterse de salgının ofis yaşamını ciddi ölçüde etkilediğine şüphe yok.

Peki inişli çıkışlı bir grafik izleyen ‘ofiste iş’ olgusunu daha iyi hale getirmek mümkün mü? Açıkçası bu noktada başta yöneticiler olmak üzere tüm kesimlerde psikolojik açıdan pozitif yaklaşımın ilk argüman olacağına eminiz. Bu yüzden güler yüzü hiç ihmal etmeden işlere odaklanmak gerekli. Diğer yandan ofiste işlevini kaybetmiş, kötü durumdaki teknolojik aygıtların değiştirilmesi de verimlilik ekseninde çok önemli bir gereklilik. Eski bilgisayarlar, bağlantısı kopup duran yazıcılar ve daha birçok negatif unsur yerine ‘yenilerini’ sisteminize dahil edebilir, artan verimliliğin keyfini çıkarabilirsiniz… İşte ofisiniz için bazı verimlilik tavsiyeleri…

Apple iMac

Performansın öncülüne göre daha üst seviyelere taşınmasına yönelik bir diğer Apple iMac. Güncelleme tarafındaki geliştirmeler beklendiği üzere donanımla sınırlı kaldı. Ancak 2.4 kat daha iyi grafik performansı sunabilmesi ve bir dizi ek özelliği sayesinde profesyonelleri daha kısa sürelerde daha fazla iş potansiyeli ile buluşturdu.

8 ve 9. Nesil işlemcilerle gelen iMac, bu sayede en performanslı Apple masaüstü bilgisayarı olarak konumlanıyor. İşlemci hızları 27 inç ekranlı model için 5.0 GHz’e kadar çıkıyor, yine küçük kardeş (21.5 inç ekranlı iMac) için de 4.6 GHz gibi sansasyonel bir işlemci saat hızı söz konusu. Her iki form faktör için işlemci tarafında Turbo Boost kullanılıyor. Görsel efektler, 3D işleri için RAM ve ekran kartı son derece yeterli demek mümkün. Yapılandırabilme alternatifleri de var.

B&O Play Beoplay H4

Kulaklık, hem sizi işinize daha fazla yoğunlaştırır, hem de birilerinin yanınızda gelip konsantrasyonunuzu azaltıcı şeylerden bahsetme olasılığını düşürür. Kulaklık, sanılanın aksine ‘çalışıyorum ve şu anda cidden meşgulüm’ demektir.

Bu bağlamdaki önerimiz olan Bang & Olufsen’in bu şık tasarımlı kablosuz kulaklıkları size oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunmayı vaat ediyor. Beoplay H4’ün kulak pedleri üzerinde ve kafa üstü bandında yumuşak bir deri malzeme kullanılmış. Ürünün geri kalan bölümlerinde ise paslanmaz çelik ve alüminyum detaylar göze çarpıyor.

ViewSonic PG700WU Ofis Projeksiyon Cihazı

Ofis toplantılarında özellikle eski nesil 4:3 kare görüntü veren cihazların sunduğu dar görüntü çözümlerindense, yeni nesil projeksiyon cihazlarında sunumlar için daha efektif olan 16:10 geniş ekran çözümleri giderek yaygınlaşıyor. 1920 x 1200 çözünürlüğe sahip ViewSonic PG700HD, son derece iddialı bir seçenek. 3.500 ANSI lümen parlaklık seviyesi ile aydınlık ortamlarda da yeterince kaliteli görüntü çözümü oluşturabiliyor.

Epson EcoTank L3150

Ofis yaşantısına hız ve verimlilik kazandıran modern yazıcılar, iş akış süreçlerine olumlu yönde etki ederek işletme maliyetlerine katkı sağlıyor. Bu noktada öne çıkan alternatiflerden biri de Epson’un tanklı yazıcılarından Wi-Fi Direct özellikli, 3’ü 1 arada EcoTank L3150.

Şık ve kompakt tasarımı, mobil baskı özelliği ve verimli teknolojisi sayesinde dönüşümdeki ofisler için ön plana çıkıyor. Kartuşsuz inkjet modeldeki gelişmiş mürekkep sistemi ve akıllı kapaklı mürekkep şişeleri sayesinde dolumda hata yapmayı imkânsız hale getiriyor.

Ortalama 82 kartuşa eşdeğer mürekkeple birlikte gelen L3150, aylık ortalama 225 sayfalık baskı almanız halinde 3 yıl yeni mürekkebe ihtiyaç duymadan yüksek verimlilikte çalışmanızı sağlıyor. Yani yüzde 90’a varan mürekkep maliyeti avantajıyla 8.100 sayfa siyah ve 6.500 sayfa renkli baskı alabilirsiniz.

HP PageWide Enterprise Color 765dn

Daha önceki yıllarda tasarımlarıyla pek de öne çıkmayan ofis yazıcıları, artık çok daha sofistike çizgilere, gözlere de hitap eden yüksek estetiğe sahipler. Zarif modellerden biri olan HP’nin PageWide Enterprise aygıtları, her açıdan rekabet avantajı sağlayarak öne çıkıyor. HP’nin en düşük renkli maliyeti, maksimum çalışma süresi ve en güçlü güvenlik özelliklerine sahip modellerinden PageWide Enterprise Color 765dn, ofisler için ideal seçimler arasında.

Modern iş hayatı ileri teknolojileri gerekli kılıyor… Düşük renkli sayfa başı maliyeti sağlayan HP PageWide Teknolojisi ile gelen model, aynı zamanda inovatif özelliklerinden biri olan Genel Ofis moduna ayarlanması halinde daha hızlı baskı ve sayfa başına daha fazla tasarruf sağlıyor. Enerji verimliliğiyle de iddialı olan ve dinamik güvenlik özelliklerine sahip yazıcı, fiyat-performansıyla çarpıcı.

Xerox B210

Fikirleriniz asla durmaz. Yazıcınız da durmamalı. Küçük çalışma ekipleri veya ev ofisleri için geliştirilen Xerox B210 Yazıcı size beklediğiniz güvenilirlik ve performansı kesintisiz sunuyor. Yerleşik AirPrint, Google Cloud Print, Mopria ve Android desteği ile mobil cihazlarınızdan, dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızdan güvenli şekilde yazdırabileceğiniz aygıt, aynı zamanda Wi-Fi Direct özelliği sayesinde size yazıcınızdan tüm cihazlara güvenli bağlantı imkânı da sağlıyor. Kitap rafına koyulabilecek kadar hafif olan aygıt, dakikada 31 adet siyah-beyaz mektup boyutu ve 30 adet siyah beyaz A4 yazdırabilecek kadar hızlı.

Xiaomi Mi Air Purifier 2 Hava Temizleyici

Ofiste havayı temiz tutmak önemli. Havanızı temizlemek için geliştirilen bu sofistike cihaz, birçok farklı filtre, ayrıştırma mekanizması ve patojen bakterileri yok edici özellikleri ile ön planda. Havadaki zararlı maddeleri toplayıcı, oldukça sağlıklı bir teknolojik cihaz.

Baseus Mikromolekül Formaldehit

Hava kalitesi, kokular, ısı… Ortamın mevcut durumu çalışma performansını etkileyebilir. Bu durumda bazı değişiklikler sizi daha konsantre bir ruh haline taşıyabilir. Örneğin bulunduğunuz ortamda bir hava temizleyiciye yer verebilir, hoş kokular yayan cihaz kullanabilirsiniz. Bu noktada önerilerimizden biri de Baseus Mikromolekül Formaldehit.

İnanılmaz mütevazı fiyatlı ama muazzam etkili bir hava temizleyici. Esansiyel koku yayma özelliği de bulunuyor. Çok kompakt bir tasarımla geldiği için küçük alanlar için ideal.

Zyxel XGS1210-12 Gigabit switch

Yeni on iki portlu yönetilen XGS1210-12 Gigabit switch; yüksek bant genişliğine ve güçlü ağ performansına ihtiyaç duyan yeni nesil medya şirketleri, reklam ajansları veya video prodüksiyon hizmeti sunan kurumlar için oldukça ideal bir çözüm. Zyxel’in yeni switch’i sayesinde video animasyon veya büyük dosyaları sunuculara, NAS’a veya diğer cihazlara aktarmak sorun olmaktan çıkıyor.

Ofiste Verimliliği Artıran 2 Uygulama

1- Docu Scan

Bu uygulama, akıllı cihazınızda bulunan, e-mailinize gelen, fotoğrafını çektiğiniz, özetle ofiste çıktısını almak istediğiniz belgeleri kolayca yazdırabilmenizi sağlıyor. Pratik ve güvenli bir şekilde.

Ücretsiz

2- Slack

Verimlilik uygulamalarının ‘kralı’ desek yeridir. Slack, dinamik ve pratik bir iş planı uygulaması. Aynı zamanda bir ‘to-do-list’ alanı. İşlerinizi, teslim zamanları ya da hedeflediğiniz tamamlama sürelerini belirterek, bir tahtaya yazar gibi yazıyor, daha sonra da tamamladıkça ‘üzerini çiziyorsunuz.’ İş arkadaşları arasındaki süreç takibi, bir işle ilgili hızlıca bilgilendirme, paylaşımda bulunma, yorumlar yapma gibi işlevleriyle de zenginliğini gözler önüne seriyor.

Ücretsiz

iPhone 11 Pro faktörü!

İş dünyasının yoğun temposunu teknolojiyle sistematikleştirmek, daha derli toplu bir süreç akışı sağlamak mümkün. Bu noktada aksayan akıllı telefon yerine iPhone 11 Pro verimliliğinize katkı sağlayacak.

Gereksizler çöpe!

Düzenli birisiniz, masaüstünüzün dağınınık olması hem gerçek hayatta hem de bilgisayarınızda size eminiz ki rahatsız eder. Bu nedenle masaüstünüzü ara sıra toparlayın, gereksiz belgeleri çöpe atın.

Teknolojik yeterlilik unsuru

Ofiste verimliliği artıran temel faktörlerden biri de elbette teknolojik yeterlilik. Bu kapsamda atılacak en önemli adımların başında çalışanlar için ideal hız ve performans sunabilen Mac kullanımı geliyor.

Çalışma alanı önemlidir. Eğer etrafta gereğinden fazla dikkat dağıtıcı öğe varsa buna bir son vermeli, fazlalıklardan kurtulmalısınız.

 


 

Exit mobile version