İnceledik: Dell Venue 8 Pro

Venue 8 Pro”yu elime aldığımda arka tarafındaki girintili, çıkıntılı yapı sayesinde cihazı tam olarak kavrayabildiğimi hissetim. Bazı tabletlerin arka tarafındaki malzemesinden ve biçiminden ötürü elinizden kayması veya kavrayışınızdan çıkması  olasıyken uzun süreli multimedya deneyimime rağmen böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmadım. Cihazın arkasında 5 megapiksellik çok iddalı olmayan bir kamera, ön tarafında da 2 megapiksellik bir kamera var. ön tarafındaki kamerayla ortalama bir internet bağlantısıyla arkadaşımla videolu görüşme yapabildim. Burada ön kameranın çözünürlüğünün düşük olması avantaj sağlıyor.

Performans

Dell Venue Pro 8, 1.33GHz Quad Core Z3740D Atom işlemciye ve 2 GB Ram”e sahip. Tam sürüm bir Windows 8.1″e normal bir laptop ya da masaüstü bilgisayardaki uygulamaları yükleyebilirsiniz ancak Photoshop ya da Video düzenleme programlarını efektif olarak çalıştırmak mümkün değil. Bununla beraber Venue 8 Pro, bir tablet gibi kullanıldığında yani Windows Store”dan indirdiğiniz tablet sürümlerine göre çıkartılan uygulamalarda oldukça tatmin edici performans sunuyor. özellikle mağaza oyunlardan Asphalt serisi, Blitz Brigade, Modern Combat 5: Blackout gibi yüksek performans isteyen oyunları rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Ekran Kalitesi

1280X800″lük çözünürlük ve IPS ekran gayet tatmin edici. Etraftaki karanlığa veya aydınlığa göre otomatik ekran parlaklığının aktive olması rahatlık veriyor. Renk karşıtlığı ve doyumu tatmin edici.

 

Arayüz & Kullanım

Venue 8 Pro”nun iki kullanımı var. İsterseniz normal bir tablet gibi Windows 8.1 arayüzü içinde gayet dokunmatik olarak akışkan bir biçimde kullanabilir. Ya da harici fare veya kalemle masaüstü ara yüzünü kullanabilirsiniz. Objelerin, ikonların küçük kaldığı 8.1 Masaüstünde parmağınızla dokunmatik olarak cihazı kullanmak oldukça zor. Harici olarak alabileceğin kalemle bu sorunu da aşmanız mümkün tabii.

Windows 8.1

Tam yüklü bir Windows 8.1 ile yapabileceklerin sınırı yok. Masaüstünüzde veya laptopunuzda çalıştırabildiğiniz programları aynı şekilde Venue 8″de de çalıştırabilirsiniz. Ya da gayet hızlı ve steril bir kullanım için metro arayüz üzerinden tablet uygulamalarını indirebilir sadece bu şekilde bile kullanabilirsiniz. 

Artılar 

+9 Saate varan şarj ömrü

+Tam sürüm Windows 8.1

+Bluetooth 4.0

+Mağaza uygulamalarının yüksek performansla çalışması

 

Eksiler

-Tek mini USB çıkışının olması

-Windows 8.1″in masaüstünü harici fare ya da kalem olmadan kullanmak zor.

Harici Girişler

Dell Venue 8″de cihazı hem sarj edebileceğiniz hem de mini USB girişi bulunan tek giriş mevcut. Bununla beraber Wifi erişiminin olmadığı yerlerde internet bağlantısına sahip 3G bir Simcard takabiliyoruz. Sim girşinin hemen yanında da 32GB”a kadar destek veren MiniSd kart girişi bulunmakta.

 Snapview

çok kullanışlı bu Windows 8.1 özelliği sayesinde ekranı ikiye bölerek iki farklı işlem yapabiliyorsunuz. örneğin bir siteye girdiğinizde ana menüde dolaşırken uzantı bir video gördüğünüzde onu ekranın sağ ya da sol tarafına sürükleyip bıraktığınızda ekran ikiye bölünmüş oluyor. Bir tarafta dolaşırken diğer tarafa fotoğraf ve videolara bakabilirsiniz. 

 

 

Exit mobile version