İhtiyaç kredisi nedir?

alışverişlerdeki maksimum taksit sayısı

Hem bankaların çeşitli kampanyalarla insanların ilgisini çekebilmek için hem de insanların çeşitli ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmek için en çok tercih ettikleri kredi türü olarak karşımıza ihtiyaç kredisi çıkmaktadır. Bu krediler belli başlı genel özelliklere sahip olmakla beraber farklı ihtiyaçlara yönelik olarak farklı isimlerle de kullanılabilmektedir.

Her türlü ihtiyaç için farklı bütçelere göre çeşitli yapılandırmalarla verilebilen bu kredi türü için tam bir sınırlama yapabilmek mümkün değildir. İhtiyacın çeşidine göre farklı miktarlarda ve farklı vade seçenekleri ile alınması mümkün olabilmektedir. Bu bakımdan eğitim kredisi, tatil kredisi ve evlilik kredisi gibi kredi türlerinin de ihtiyaç kredisi çatısı altında değerlendirilmesi söz konusu olabilmektedir. Bu kredilerin de bankaların yapmış oldukları kampanyalarla daha düşük faizlerle ve daha uzun vadelerle verildiğini görebilirsiniz. Bununla birlikte artık kendi başına da bir kredi türü olarak nitelendirilmeye başlanmış olan eğitim ve evlilik kredisi gibi seçeneklerin de standart faiz oranlarıyla kullanılması söz konusu olabilmektedir. Bu kredilerin faiz oranlarının düşük olması sebebi ile pek çok kişinin ticari amaçla almak istedikleri krediler için de bu kredi türünü tercih ettikleri görülebiliyor.

Her gelir düzeyinden kişinin çekebilmesi mümkün olabilen ihtiyaç kredisi için başvuru yapacak olan kişilerin bazı kriterleri taşıması gerekmektedir. 18 yaşını doldurmuş olması, kredi notunun yüksek olması, bir gelir kaynağına sahip olması gibi özelliklere göre kişilerin ihtiyaçları için düşük faizli krediler kullanabilmeleri mümkündür.

Exit mobile version