IF Design Award 2020’nin Ödüllü Tasarımları

67 yıldır tasarım dünyasının Oscar’ı olarak adlandırılan IF Design Award (iF Tasarım Ödülleri), birçok bağımsız tasarım uzmanı tarafından ‘inovasyon, kalite, işlevsellik ve ekolojik uygunluk’ kriterlerine göre seçiliyor. Bu kapsamda IF Design Award 2020 ödülleri sahiplerini buldu. Modern evlerden notebook’lara, oyuncu web tarayıcısından kablosuz araç şarjına farklı konseptlerde öne çıkanlar ödüle layık görülürken bizler de NewTech ekibi olarak en beğendiğimiz tasarımları bir araya getirdik. İşte dâhiyane ve çarpıcı tasarımlarıyla dikkat çeken ürünler.

Mood / Aydınlatma

Bu bir duvara gömülü ışık konsepti… Mood, ışık ile dekoratif çözümler yaratmaya ilham verdi. Işık, farklı deneyimler ve hislere sahip olmamızı sağlar. İşte Mood’un yaptığı şey de bu; güzelliğin, yaratılışın, özgürlüğün ve de yeni tarzların atmosferini yaratmak. Bu ürün, müşterinin yaratma özgürlüğüne izin verir, farklı ortam türleri için seçenekler sunar, oldukça basit ve güzeldir, izin verilen sınırların ötesine geçmez.

Xiaomi 20w Kablosuz Araç Şarjı / Dünyanın ilk 20w kablosuz şarj cihazı

Karşınızda dünyanın ilk 20w kablosuz şarj cihazı duruyor. Otomatik ve motorlu bir telefon tutucusuyla arabadaki telefonları şarj etmek için üretildi. Ürün 2019 Şubat’ında piyasaya sürüldüğünde, ilk kez bir kablosuz şarj cihazının hızı, kablolu şarj cihazının hızını aşmış oldu. (Xiaomi’nin MI9’u ile uyumlu)

Bu ürün, motorlu mekanizma ile telefonunuzu otomatik olarak algılar ve tutar. Ayrıca şarj alanını gösteren bir aydınlatma halkası vardır.

slim / Akıllı WC

Slim akıllı tuvalet, minimalist bir tasarım tarzına sahip. Oturağı ve kapağı, kolay temizlik için 85-88 derecede tek elle çıkarılabilir. Tüm fonksiyon bileşenleri seramiğin içinde gizlidir, bu da ürünün görünümünün daha basit ve ince olmasını sağlar. Temperli cam arka kapak, fonksiyonel durum göstergesini görüntüleyerek banyonun gece atmosferine katkıda bulunur. Seramik ise çerçevesiz tasarımı benimsemiştir. Bu sayede gizli bakterileri temizlemek ve engellemek daha kolay hale gelir. Bir yıkama döngüsü için 4.5L suya ihtiyaç duyar, su kaynaklarını korur ve çevre dostudur.

Pulse Diagnosis System / Nabız teşhis sistemi 

Nabız Teşhis Sistemi, nabzınızın dalga spektrumunu ölçen ve Pulse Check uygulaması ile bağlantılı, bulut tabanlı sunucuda gerçekleştirilen karmaşık matematiksel modeller ve yapay zeka ile spektrumunuzu değerli sağlık bilgilerine dönüştüren, ardından kullanıcıya kişisel sağlık önerisi sağlayan taşınabilir bir cihazdır.

Araştırmalara göre nabız hissi bize kan dolaşımının durumu hakkında bilgi verebilir ve hastalık belirtilerini kontrol etmek için Geleneksel Çin Tıbbında da yaygın olarak kullanılır.

Nabız Teşhis Sistemi, doktorun ölçümlerini büyük veri kaynağına dönüştüren çok önemli bir icattır, vücut yönetimini daha kolay ve hassas hale getirir.

ISGUS GmbH / Terminal IT 8210

IT 8210 serisinin Terminalleri, akıllı zaman kaydı ve erişim kontrolü sektöründeki en son teknolojiyi ve en gelişmiş kullanıcı etkileşimini temsil eder. Terminaller, tüm temassız okuma prosedürlerini ve parmak izi ile biyometrik tanımlamayı destekler. İnternet ve İntranet aracılığıyla iletişim kurarlar, bu sayede kolay ağ iletişimi ve merkezi veri analizi sağlanır. Entegre klavyeye sahip cam ön kısım, mükemmel kullanıcı konforu sağlar ve yüksek kaliteye sahip modern tasarımı, her türlü endüstriyel ortamda kullanıma imkânı sunar.

DeepL  /  Uygulama

İleri seviye bir makine çevirisi: bağımsız testlerdeki rekabetten açık ara önde çıkarak, sezgisel ve çekici bir UX içine yerleştirilmiş derin öğrenme sayesinde cümlelerin bağlamını anlayan bir şaheser.  Uygulamayı yükledikten sonra, açmanıza bile gerek kalmadan kısayolları kullanarak belgelerinizi çevirebilirsiniz.

Opera GX – Gaming Browser / İnternet tarayıcısı – Oyuncular için ilk

Opera GX, bilgisayar oyunlarını oynayan ve seven insanlara yönelik olan ilk tarayıcıdır. Şu anda dünya çapında 1.2 milyardan fazla PC oyuncusu var, ancak hiç kimse onlara ve ihtiyaçlarına yönelik bir web tarayıcısı sunmayı düşünmemişti. Opera, Haziran 2019’da bu durumu değiştirdi ve büyük bir yenilik getirmiş oldu. Opera GX, hoş bir tasarıma ve oyuncuların zevklerine hitap eden birçok özelleştirilebilir öğeye sahip. Ayrıca, tarayıcının kullandığı RAM, CPU ve ağ miktarını da kısıtlamak için araçlar sağlayarak kullanıcılarını mutlu eder. Bu nedenle oyunlar ve yayınlar sorunsuz çalışır.

Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse Videosu / Video Animasyonu

G502 LIGHTSPEED, tüm zamanların en çok satan oyun mouseunun kablosuz bir şekilde yeniden icadıdır. Şimdilerde ise Logitech G’nin endüstri lideri LIGHTSPEED teknolojisine sahibiz, en popüler mouse artık daha da hızlı. Bu nedenle oyunculara “IŞIK HIZINDA OYUN” deneyimini göstermek için, en iyi CG heyecanının yaşanmasına imkân sağlayacak olan Londra’nın Man Vs Machine’indeki inanılmaz bir ekiple anlaşıldı. Sonuç ise, G502’nin daha önceki mouse reklamlarından farklı olarak teknolojik yeniliğini ve tehditkâr güzelliğini sergileyen büyüleyici bir kayıt oldu.

Ninebot Drift / Kendinden dengeli scooter

Ninebot Drift, Segway kendi kendine dengeleme teknolojisini ayakkabı boyutuna yoğunlaştıran harika bir üründür. Gençler için özel olarak tasarlanan Ninebot Drift, sağladığı güvenliğin yanı sıra mükemmel performansa ve manevra kabiliyetine sahiptir. Kendi kendine dengeleme, bekleme sırasında otomatik kapanma vb. gibi elektronik güvence sistemleri, eğlenirken güvenliği de garanti altına alır. Eşsiz ön ve arka yumuşak kauçuk sap taşımayı kolaylaştırıyor ve son derece bütünleşmiş yapısal tasarımı ise ürünü oldukça hafif hale getiriyor. Ninebot Drift, güç ve kilometre performansından ödün vermeye gerek kalmadan, makul bir fiyatla geliyor.

VISIGN FOR MORE 202 / Çalıştırma plakası

VISIGN FOR MORE 202’nin heykelsi karakteri, işlemin duyumsal deneyimine odaklanan ve tasarım kimliğini yaratan şeydir. Çalıştırma plakası ve kontrol elemanı arasındaki yumuşak geçiş ve dolaylı aydınlatma, işlevin merkezini gelişmiş bir şekilde odaklar. Yeni işletim teknolojisi ile tamamlandığında, ufak bir çalıştırma işlemi bile güzel bir deneyim haline gelir – sağa veya sola küçük bir döndürme hareketi yeterli olacaktır. Bu çalıştırma plakaları hem minimalist hem de organik banyolara uygundur.

Galaxy Cup / Seramik çay fincanı

Bu fincan, çay yapmaktan hoşlanan insanlar için özel olarak tasarlanmıştır. Kullanıcılar, çay demini kişisel zevklerine göre doğru bir şekilde kontrol edebilirler. Geniş kenarları vardır ve hoş bir zarafetle kullanılır.

Dream House / Daire

Bütün ev büyük pencereler ve açık veranda ile dışarıya bağlanmıştır. Bu şekilde manzara da evin içine girmiş olur. Boşluklara biraz doğa katmak amacıyla dâhili olarak da birkaç yeşil alan yaratılmıştır. Bu da rahat bir atmosfer yaratarak müşterilerin beklentilerini karşılar. Özel alanlar, banyolar ve uyku alanları, tam bir ev oluşturmak ve gizliliği korumak için ahşap paneller ile düzenlenmiştir.

Samsung Galaxy A Serisi / Akıllı telefon

2019 A serisi, uygun bir fiyata premium ama genç bir deneyim arayan Z kuşağı için yaratılmıştır. Yeni geliştirilen “3D Glasstic” malzeme ve CMF teknikleri arka kapağa uygulanmış ve A serisinin fütüristik tasarım kavramını temsil eden harika “prizma etkisi” renk kayması sağlamıştır. Ekran tasarımı, pazarın farklı segmentlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde farklı boyut, fonksiyon ve renk kombinasyonlarında sunulmaktadır.

MSI GS66 Stealth / Oyun notebook’u

MSI GS66 Stealth, istikrarlı bir görünüme ve yüksek performansa sahiptir, ayrıca ürün hem iş için hem de oyuncular için uygundur.

Siyah kumlama ve parlak kaplama kombinasyonu, siyah estetiğin fark yaratmasını sağlar. GS66’da parlak, kumlanmış plastik parçaların ve kumlanmış alüminyum parçaların kullanılması estetik seviyesini arttırır ve ultra ince çerçeve kullanım sırasında görsel deneyimi daha da zenginleştirir.

Mio Water Bottle / Su şişesi

Mio, vakum yalıtımlı paslanmaz su şişesidir, suyu uzun süre soğuk veya sıcak tutabilir. Boyutu küçük, taşıması kolay ve sağlıklıdır. 316 paslanmaz çelikten imal edilmiştir ve benzersiz tasarıma sahiptir. Basittir, ancak kapağın üstündeki özel dokunuş ile sanatsal bir hal de alır. Kapağın deseni nilüfere benzer. Nilüfer, saflığın ve zarafetin sembolüdür.

XGIMI H3 / Ev sineması projektörü

H serisi, XGIMI’nin ikonik ürünü olarak dünya çapında birçok ödül kazandı. H3 ise bu serideki en yeni üründür. H3, 1080p yüksek çözünürlüklü büyük bir ekrana sahiptir. Ayrıca H3, Harman / Kardon ile ortaklık kurarak mükemmel bir görsel-işitsel atmosfer yaratmıştır. Yeniden tasarlanan üst kapak daha kolay bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Philips OLED855 TV / TV

Philips OLED 855 TV, minimalist, benzersiz ve cesur tasarım çizgileriyle tüketicilere en üstün görüntü kalitesini sunmak için tasarlandı. Kapalıyken bile şık ve elegant gözükmesi için, yapımında birinci sınıf malzemeler kullanılan OLED855, modern evlere uyum sağlayarak bulunduğu ortama kalite ve ayrıcalık katacak. 2020 model televizyon, üç taraflı Ambilight teknolojisi, minimalistik çizgileri, Avrupa dizaynı ve inovatif özellikleriyle izleyicilerine sürükleyici bir deneyim sunacak.

Philips Fidelio X3 / Kulaklık

Philips Fidelio serisi, iF Dizayn Ödülleri jürilerinin de çok yakından tanıdığı zengin ve doğru ses kalitesi, konforlu kullanımı, şık ve lüks tasarımıyla kullanıcılarına eşsiz bir kombinasyon sunuyor. Benzersiz ses kalitesinin yanında, Fidelio X3 görüntüsü ve kullanıcıya yaşattığı hisle de birinci sınıf dayanıklılık ve konfor sağlıyor. Kulaklıklarda kullanılan tüm malzemeler, TP Vision’ın Avrupalı dizayn işbirlikçileriyle beraber özel olarak seçildi.

IF Design Award 2020 ödülleri bu yıl 67. kez sahiplerini buldu…


 

Exit mobile version