Huawei Watch GT

Test merkezimizde ağırladığımız Huawei Watch GT, farklı beklentilerin tümüne verdiği ilham verici yanıtlarla dikkate değer. Büyük bir keyifle deneyimledik ve notlarımızı, hem artı hem de eksi yönler eşliğinde paylaştık.

Tasarım

Yuvarlak bir tasarıma sahip, son derece tanıdık çizgilerle sizi karşılıyor. Bunu negatif bir argüman olarak değerlendirmiyoruz, deneysel ve çirkin bir teknoloji ürünü değil, klasik ve zarif görünüyor.

2 adet butonundan biri güç (açma-kapama gibi), diğeri fonksiyon işlevi sağlıyor. Büyük oranda dokunmatik ekran üzerinden kullanım gerektiren akıllı saatin butonlarının klasik saatlerdeki tasarımla ele alınmış olması hoş. Burada küçük bir parantez açalım; kutu içeriğinde, saatin yanı sıra şarj yuvası, şarj kablosuz ve kullanıcı klavuzu çıkıyor.

Ölçülerine bakıldığında, 46,5 x 46,6 mm en/boy ölçüleri ve 1 cm kalınlıkla geliyor. Ağırlığı kordonsuz 46 gram. Paslanmaz çelik gövdeye sahip, seramik camı ve plastik kayışıyla akıllı saatlerdeki genel malzeme yapısını sergiliyor.

Teknik özellikler

1.39 inçlik AMOLED ekrana sahip, bu ekranın sunduğu çözünürlük değeri 454 x 454 piksel ve piksel yoğunluğu da 326ppi seviyesinde. Ekranda kaydırma ve dokunma işlemleri için tepkime süreleri son derece iyi. Renklerin canlılığı ve doygunluk tatmin edici seviyede.

128 MB’lik hafıza ve 16 MB’lik RAM’iyle grafikten ziyade işlem gücü için gerekli argümanlar sağlanıyor. Modelde Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlantı şeklinde bir kullanım söz konusu, WiFi desteği bulunmuyor. Yani sürekli olarak iOS ve Android telefonla birlikte kullanım gerekmekte. 50 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu da belirtelim.

Cihazın pil ömrü üç farklı kullanım senaryosuyla ele alındı;

Akıllı uyku değerlendirmeleri, uyku takibi, koşu kursları ve koçluk özellikleriyle dikkat çeken akıllı saat, akıllı bildirimleriyle de sizi birçok konuda akıllı telefonu cepten çıkarma zorunluluğundan kurtarıyor.

Sonuç

Bununla birlikte…

Eğer çok da hareketli bir yaşantınız yoksa, aktivitelerle, sporla içli dışlı değilseniz ve mevcut saatlerinizden de memnunsanız çok gerekli değil. Huawei Watch GT fiyat konusunda da pek mütevazı değil.

Artılar

Tasarım

Pil dayanıklılığı

Ekran

Barometre, GPS

Anlık nabız takibi

Suya dayanıklılık

Eksiler

WiFi

SIM desteği


 

Exit mobile version