Huawei Watch GT Runner Özellikleri ve Fiyatı (İnceleme)

Aerodinamik tasarımı ve proaktif özellikleri ile dikkat çekiyor. Huawei’nin aktif yaşama yönelik akıllı saati Huawei Watch GT Runner test merkezimizin konuğu oldu.

Şık bir kutuyla bizi karşılayan Huawei Watch GT Runner, özellikle koşucular için ideal bir model ve bunu tanışmamızın daha ilk saniyelerinde hissettiriyor. Yarış arabası ızgarası tasarımı, hava akışına olanak tanıyor ve altındaki terlemeyi minimize ederken aynı zamanda sensörler vasıtasıyla gerçekleşen veri izlemede oluşabilecek yanlışlıkların önüne geçiliyor. Sağlamlığından ödün verilmeden süper hafif olan güçlendirilmiş polimerik fiber saat gövdesi ve titanyum taç gibi hafif malzemelerle geliyor. Akıllı saat sadece 38,5 gramlık ağırlıkta, bu da yer aldığı segment açısından şaşırtıcı derecede hafif olduğu anlamına geliyor.

Normalde kalp atış hızı izleme, kişi yoğun egzersiz yaptığında etkilenir. Bu noktada Huawei Watch GT Runner, dinamik izleme doğruluğunu en üst seviyeye taşımış. Antrenman sırasında kalp atış hızı hızla değiştiğinde gerçek zamanlı takip devam ederken herhangi bir kesinti yaşanmıyor. Yüksek doğruluk, bu sofistike akıllı saatin öne çıktığı konular arasında.

Spor Odaklı Akıllı Saat

Özelleştirilebilme yetenekleri ile göz dolduran akıllı saat, antrenman hedeflerinin belirlenmesi, ayrıntılı planlar yapılabilmesi, yağ kaybı, sağlık ve yüksek tempolu koşu gibi özellikler sunuyor. Yapay zeka yeteneklerinin ön planda yer aldığı tüm bu argümanlar, spor odaklı kullanımda kritik değere sahip.

Diğer yandan “koşucu dostu” Huawei Watch GT Runner, iki kulpunun içine yerleştirilmiş ve saat çekirdeğine bağlı çift anteni sayesinde daha iyi GPS sinyalleri sağlıyor. Dolayısıyla şehirden uzak bölgelerde koşu yaparken GPS verilerini sorunsuz ve maksimum doğrulukta alabilmek mümkün oluyor. GPS ile birlikte GLONASS desteği de bulunuyor. Ek olarak Galileo ve QZSS konumlama sistemi de mevcut.

Tüm Spor Verilerini Görün

Üçüncü parti spor uygulamaları desteği ile gelen akıllı saat, bu kapsamda kullanıcılarına daha verimli kullanım olanakları sunuyor. Uygulamalarla kullanıcı, spor ve diğer alanlarda çeşitli özellikleri deneyimleyebiliyor. Bir bakışta tüm spor verilerini görebildiğiniz ekranda veriler, koşucunun gerektiğinde molalar vermesini, dinlenmesini de dinamik uyarılarla iletiyor. Bunu su hatırlatma uygulamalarının su içmeniz gereken zamanları hatırlatması gibi düşünebilirsiniz, akıllı saat yorulduğunuzu anlıyor ve “şimdi biraz dur” diyor özetle. Verimliliğe etki eden bu tip özellikleri ile sorunsuz bir koşu deneyimi sizi bekliyor.

Spor odaklı akıllı saatlere dair en önemli beklentilerden bir diğeri de şarj dayanıklılığı. Koşu, farklı türlerdeki antrenman ve outdoor kullanım gibi konular, aktif yaşamı benimseyen kullanıcıların olmazsa olmazları. Dışarıda geçirilen uzun programlarda şarj sorunları ile karşılaşmayı hiçbir kullanıcı istemez. İşte Huawei bu beklentiye çok iyi bir yanıt vererek 451 mAh’lık pil kapasitesi ile tipik kullanımda 14 gün şarj dayanıklılığı sonuçları ile sizi buluşturuyor. Böylelikle 2 haftayı bulan yine segment ortalamalarına oldukça uzun bir süre boyunca akıllı saatinizi şarj etmek durumunda kalmıyorsunuz. Wireless şarj destekli olduğunu da belirtelim.

Huawei Watch GT Runner Akıllı Saatinin Artıları:

Hafif ve koşucu dostu tasarım
Uzun pil dayanıklılığı
Pratik ve kullanışlı arayüz
3. parti uygulama desteği
Mütevazı fiyat

Exit mobile version