Huawei ve Leica ortaklığı P50 serisiyle sona erecek

Huawei P9, Huawei ve Leica ortaklığından doğan ilk telefon olarak piyasaya çıkmıştı. 2016 amiral gemisi piyasaya sürüldüğünden beri, her iki şirket de cep telefonu fotoğrafçılığı için yüksek bir standart belirleyen birkaç Huawei telefonu üzerinde birlikte çalıştı. Yeni bilgiler, ortaklığın bu yıl sona ereceğini söylüyor.

HUAWE P50 SERİSİ LEICA ORTAKLIĞININ SON CİHAZI

Teme adlı bir twitter kullanıcısı, yaklaşan Huawei P50 serisinin Alman kamera şirketinin markasını taşıyacak son proje olacağını açıkladı.

Bunu, yaklaşan Huawei P50 serisi telefonlarda neredeyse hiç Leica teknolojisi olmadığından görebiliriz. Ayırca alacağımız tek şeyin aşina olduğumuz “Leica ile Ortak Mühendislik” etiket satırı olduğu anlamına geldiği sonucuna varabiliriz. Bu hat artık sadece telefonun etkileyici kameralara sahip olduğunu gösterecek.

Sony Xperia Ace II’nin özellikleri sızdı

Leica’nın ortak olacak yeni bir telefon şirketi aradığı söyleniyor. Ancak görünen o ki zaten bulmuş. Geçen hafta sızdırılan, yakında çıkacak olan Sharp AQUOS R6’nın renderları, telefonun Leica ile Co-Engineered with Leica etiket hattına sahip olduğunu gösteriyor. Leica ve Sharp’ın halihazırda devam eden bir ortaklığı olduğunu doğruluyor. Bunun uzun vadeli mi yoksa tek seferlik bir şey mi olduğu ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

Huawei ve Leica’nın yollarının ayrılması şaşırtıcı değil. Huawei’nin cep telefonu işi, ABD yasağının bir sonucu olarak halihazırda bir cankurtaran halatında. Ayrıca devam eden çip kıtlığıyla sonrasında şirket, diğer firmalar gibi büyük bir darbe aldı. Dolayısıyla, azalan bir ürün yelpazesiyle, ortaklığın sürdürülmesinin bir anlamı olmadığı ifade ediliyor.

Ayrıca Leica’nın yeni bir akıllı telefon OEM ortağı aradığını gösteriyor. Hatta Xiaomi, Honor ve Sharp’ın olası adaylar olduğunu öne sürüyor. Ayrıca münhasır olmayan bir anlaşma oldukça mümkündür. Nokia-Zeiss ve Sony-Zeiss ortaklıkları sadece bir örnektir.

Exit mobile version