Huawei P40 Pro

Akıllı telefon dünyasında zirvenin sahiplerinden biri olan oldukça yeni Huawei P40 Pro, şüphesiz sofistike tasarım, çarpıcı donanım argümanları ve kamera sistemi ile öne çıkıyor. Rakiplerinden birkaç adım önde olmasını sağlayan kamera sistemi, son ölçümlere göre rakipsiz durumda. Öte yandan zarif tasarımıyla da beğeni topladığını belirtmek gerek. Peki eksi yönleri yok mu? Tüm detaylarını mercek altına aldığımız bu makale ile aklınızdaki tüm soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Huawei P40 Pro 128 GB depolama alanı ile geliyor. 8 GB RAM’e sahip. Kirin 990 5G ‘kod adlı’ işlemcisi oldukça verimli. 7nm mimarisi ile üretilen bu işlemci ile yüksek saat hızlarına çıkılabiliyor. Genel itibarıyla takılma, bekleme süresi, geç açılan uygulama gibi sorunlarla karşılaşma olasılığı düşük bir model. 5G desteğine sahip olması önemli. Ancak Türkiye’de 5G olmadığı için LTE desteğine sahip versiyon yer alacak teknoloji raflarında ve sanıyoruz ki daha çok online ticaret platformlarda.

DxOMark ölçümlerine göre hem ana kamera hem selfie kamerasında sırasıyla 128 ve 103 puan alan Huawei P40 Pro, fotoğrafçılığın zirvesine yerleşti. Dünyanın en iyi fotoğraf kamerası seçilen Huawei P40 Pro’nun fotoğrafçılıkta devrim yaratan yetenekleri, koşullar ne olursa olsun profesyonel kalitede portre veya manzara fotoğrafları yakalamanıza, düşük ışıkta dahi olağanüstü fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor.

Huawei P40 Pro ile yeni nesil mobil fotoğrafçılığın sunduğu profesyonellik ve konfor tek bir karede toplanıyor. Kamera yetenekleriyle eşsiz anlar kurgulamak, fotoğraflarınıza istediğiniz yorumu yansıtmak hiç olmadığı kadar kolay ve eğlenceli. Bir fikir ve küçük ipuçlarıyla nefes kesen görüntüler yakalamak tahmin edildiğinden çok daha kolay. Biraz ışıkla oynamak, doğru yerde konumlanmak veya yerinde bir yakınlaştırma yapmak şahane fotoğraflar yakalamak için yeterli.

4200 mAh pil kapasitesiyle geliyor. 40W hızlı şarj gücü sunuyor. Kablosuz şarj tarafında 27W destek söz konusu.

Önde tamamen ekran, sol üstte kamera açıklığı var. Oldukça ‘robotik’ bir görünüm diyebiliriz sanırım. Kameranın üzerinde de ekranın küçük bir kısmını görebiliyorsunuz, düşünsenize bir objeye zoom yapıp en can alıcı noktasını kameranın üzerindeki o birkaç milimetrelik alana sığdırabilirsiniz. Anormal bir hareket olurdu gerçekten.

Arka kısımda ise alt alta sıralı 3 lens ve yanlarında flaş var. Nispeten daha normal bir kamera sistemi ile geliyor.

6.58 inçlik OLED ekranı 1200×2640 piksel çözünürlük sunuyor. 90Hz ekran yenileme hızı da yine önemli bir özellik. Oyun oynarken daha yüksek performans beklentilerine yanıt verebilir. Bu cihazın tek sorunu ise fiyatı. Daha rekabetçi bir fiyata sahip olabilirdi. En nihayetinde ise gerek ekranı, gerek pil verimliliği, güçlü donanımı ve elbette kamerası ile çok iyi bir akıllı telefon olan Huawei P40 Pro, kesinlikle yılın en iyileri arasında.

Artılar:

Kamera sistemi

Ekran

Donanım

Performans

Eksiler:

Fiyat


 

Exit mobile version