Huawei P40 lite E

Huawei’nin P40 lite ile P40 lite E modeli arasında birçok farklılık bulunmakta ama P40 serisini kullanmayı tercih edene kullanıcılar için yeni ve mütevazı fiyatlı bir alternatif olduğuna şüphe yok. Çünkü P40 lite E, P40 lite’a göre yaklaşık 500 TL daha uygun fiyata satın alınabiliyor. Türkiye’de 2000-3000 TL bandında telefon kategorisinde yer alan Huawei P40 lite E, hemen hemen Huawei Y9 Prime (2019) ile aynı özellik/fiyat/performans kulvarında yer alıyor.

Yeşilden maviye doğru geçiş yapan ilginç bir renge sahip modelin gece yarısı siyahı renk seçeneği de bulunuyor. Arka yüzeyinde tamamıyla plastik malzeme kullanılmış ama nano doku kaplamasıyla kullanıcılara cam hissiyatı vermekte. Arkada orta bölümde ortada parmak izi sensörü, kenarda da 3’lü kamera seti bulunuyor. P40 lite E modeli P40 lite’a göre daha ince, 8.1mm kalınlığına sahip.

Telefonun sağ kenarında klasik olarak ses ve güç butonlarına yer verilmiş. Sol tarafta ise SIM kart ve microSD kart yuvaları mevcut.

Akıllı telefon çift SIM kart desteği sunuyor. Alt bölümde ise 3.5 mm kulaklık girişi yanı sıra microUSB ve hoparlör bulunuyor. Üzerinde USB-C ve stereo hoparlör yer almıyor ama ses kalitesi gayet iyi diyebiliriz.

6.39 inç ekrana sahip olan Huawei P40 lite E, 720×1560 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. 19.5:9 en-boy orana sahip olan ekranda IPS LCD panel tercih edilmiş ve piksel yoğunluğu 269 ppi seviyesinde. Sonuç olarak orta seviye bandında bir ekranla geliyor.

Huawei modelde 8 çekirdekli Kirin 710F işlemcisini kullanmayı tercih etmiş. Bu işlemci 4×2.2 GHz Cortex-A73 ve 4×1.7HGZ Cortex-A53 çekirdeğinden meydana geliyor. Telefon grafik alanında da Mali-G51 MP4 GPU ile geliyor.

Huawei P40 lite E; 4GB RAM ve dahili hafıza olarak 64 GB’la kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Telefonda sistem dosyaları çıktıktan sonra açılışta 51 GB’lık boş alan ile karşılaşıyoruz. Yine microSD kart desteği ile bu alan çok daha yukarıya çıkabiliyor.

P40 lite E’de Google servisleri bulunmuyor. Dolayısıyla Huawei’nin AppGallery mağazası önyüklü ve bu sayede tüm uygulamaları rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Buradan Facebook, WhatsApp, Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamaları indirebilirsiniz.

Türkiye’de 2899 TL ile satışa sunulan Huawei P40 lite E modeli rakiplerine göre fiyat/performans kıyaslaması yaptığımızda bir nebze de olsa yüksek fiyatlı bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Artılar:

Kullanışlı kameralar

Tasarım

İdeal performans

Pil ömrü

Eksiler:

Ekran çözünürlüğü

NFC yok


 

Exit mobile version