Huawei P Smart Pro

Akıllı telefonlarda şıklığa ve tasarıma önem verenleri hedefleyen Huawei’nin yeni çerçevesiz ekranlı ve pop-up kameralı telefonu Huawei P Smart Pro, performansı ile dikkat çekmeyi başarıyor. Kısa bir süre önce Mate 30 Pro’yu Türkiye’de satışa sunan Çinli firma, şimdi de daha uygun fiyatlı P Smart Pro modelini satışa çıkardı. Amiral gemisi telefonlarında Çin ile ABD arasındaki sorun nedeniyle Google uygulamaları desteği veremeyen Huawei, bu modelde ise söz konusu durumu yaşamıyor. Google Play mağazası ve Google servisleri ile birlikte geliyor. Ayrıca şıklığını üst düzey performans ile buluşturmayı da başarıyor.

Orta segmentte konumlanan Huawei P Smart Pro, çerçevesiz ekran ve pop-up kamera ile geliyor. Tasarımı ile bizden tam not almayı başaran cihaz, çentiksiz ekranı sayesinde oyun oynarken ve video izlerken ‘gerçek’ tam ekran deneyimi yaşatıyor. 6.59 inç IPS LCD ekrana sahip olan cihazda AMOLED teknolojisi bulunmasa da canlı renkler söz konusu.

Cihazın alt kısmında USB-C girişi, sağ tarafında güç ve ses tuşları bulunurken üst kısımda ise SIM kart/microSD kart giriş bulunuyor. Sağ tarafında bulunan güç tuşu, aynı zamanda hızlı bir performans sunan parmak izi okuyucu görevi de üstleniyor. Cihazda maalesef stereo hoparlör yer almazken alt kısımda bulunan bir adet hoparlör, nispeten güçlü ses performansı sunmayı başarıyor.

Performans argümanları

Tasarımı kadar performansıyla da dikkat çeken cihaz, sekiz çekirdekli Kirin 710F işlemcisinden gücünü alıyor. Orta segmentte konumlanmasına rağmen fiyat performans odaklı bir deneyim vadediyor ve 6 GB RAM desteğine sahip.
Şaşırmaya hazır mısınız? Antutu testinden 179.971 puan almayı başaran model, PUBG ve Call of Duty Mobile gibi üst düzey performans isteyen oyunları donma veya takılma yaşatmadan oynatabiliyor.

Full HD+ çözünürlüklü ekranı amiral gemisi modellere göre üst düzey bir kaliteye sahip olmasa da iyi bir performans sergilemeyi başarıyor. Mavi ışık filtresine sahip olan Huawei P Smart Pro, ayrıca canlı ekran modunu da destekliyor. 128 GB dahili depolamaya sahip olan cihazın kapasitesi microSD kart ile arttırılabiliyor.

Kamerası ile iddialı

48 megapiksel çözünürlüğe destek veren ana kamera ayrıca standart olarak 12 megapiksel çözünürlüğe düşürülebiliyor. Bu sayede çekilen fotoğraf boyutu azalırken fotoğraf kalitesinde ise herhangi bir kayıp yaşanmıyor. Cihazın arka tarafında ana kamera dışında 8 megapiksellik ultra geniş açı ve 2 megapiksellik derinlik kamerası yer alıyor. Cihaz saniyede 60 kare Full HD video kaydedebilirken 4K video desteği bulunmuyor.

Cihazın ön tarafında ise tamamen çerçevesiz ekran deneyimi sunan pop-up kamera bulunuyor. Sessiz bir şekilde çalışabilen ön kamera ile 16 megapiksel çözünürlüklü, oldukça iyi fotoğraflar çekilebiliyor.

Artılar:

Fiyat

Tasarım

Performans

Tam ekran deneyimi

Kameralar


 

Exit mobile version