Huawei P Smart 2021

Orta segmentte dikkat çekici özellikleriyle adından söz ettiren bir akıllı telefonla birlikteydik. Huawei P Smart 2021 modeli, orta sınıf akıllı telefon segmentinin tüm isteklerini fazlasıyla karşılayan teknik özelliklere sahip. Önceki jenerasyonuyla arasında ciddi iyileştirme farkları bulunuyor ve… İçerisinde Google’a ait hiçbir uygulama yer almıyor. Evet bu telefon Android ekosistemine ait değil. Peki Huawei P Smart 2021’de uygulamalar nasıl kuruluyor?

Tasarım

Huawei P Smart 2021 modeli bir önceki nesle göre hem boyut olarak hem de ekran olarak daha büyük bir cihaz formatıyla karşımıza çıkıyor. 2400×1800 piksel FHD+ çözünürlüğe sahip ve 6,67 inç büyüklüğündeki ekran, toplam gövdeye oranla %90’ın üzerindeki bir ekran/gövde oranını bizlere sunuyor. Ekran çerçevelerinin oldukça ince olduğunu belirtelim. Bu denli ince çerçeveleri mümkün kılan detay, hiç kuşkusuz ön kameraya ait lensin ekran alanı içerisine entegre edilmesinden ileri geliyor. Bu tasarım modelini beğenmek ya da beğenmemek tamamen kişisel tercihiniz olarak ön plana çıkacaktır. Telefonda parmak izi okuyucusu bulunuyor ve telefona karşıdan bakıldığında sağ yan tarafına konumlandırılmış görünüyor. Alt tarafta 3.5mm kulaklık girişi, hoparlör çıkışı ve USB Type-C bağlantı noktası yer alıyor. Pembe Altın, Gece Siyahı ve Tutku Yeşili isimlerine sahip üç farklı rengi bulunabiliyor.

Performans ve pil ömrü

Huawei P Smart 2021, gücünü Kirin 710A yonga setinden alıyor. 4 GB RAM ve 128 GB depolama opsiyonlarıyla sunulan telefon Bluetooth 5.1 bağlantı teknolojisine sahip. Çift SIM kart desteğine sahip bu telefonda, isterseniz üçüncü olarak bir de hafıza kartı kullanabilir ve depolama kapasitenizi ilave 512 GB’a kadar arttırabilirsiniz. Mevcut donanım konfigürasyonunun günlük kullanımlarda ve pek çok mobil oyunda size rahat bir kullanım sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Pil tarafında Huawei bu cihazla beraber 5000 mAh’lik oldukça yüksek kapasiteli bir bataryayı bizlerle buluşturuyor. Eğer fazla telefonla uğraşan biri değilseniz 3 gün kullanıma ulaşmanız gayet mümkün. Ancak en yoğun kullanım senaryolarında bile bir tam gün boyunca cihazınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Telefonla beraber gelen 22,5W Huawei Super Charge destekli adaptörüyle beraber telefonun hızlı şarj özelliğine sahip olduğunu belirtmek istiyoruz.

Kamera

Huawei P Smart 2021, arka yüzeyinde dörtlü kamera yapısını bizlere sunuyor. Önceki nesillerde de çoklu kamera tercihinde bulunan Huawei, bu modelde de mevcut anlayışını devam ettirmek istemiş. Ancak burada daha fazla sensör eklemekten fazlası mevcut…

Ana kamera sensörü 48 MP ve f/1,8 diyafram değerine sahip. Oldukça başarılı 0,5 inç CMOS sensörüyle birleştiğinde ana kamera hem düşük ışıkta hem de detayları yakalamakta sınıfının ötesinde bir performansa ulaşmayı başarıyor. Diğer kameralara hızlıca göz atacak olursak: 8 MP değerinde 120 derece geniş açı sensörü, 2 MP makro sensör ve 2 MP derinlik algılayıcı sensör yer alıyor. Portre fotoğrafları ve kaliteli detay çekimler yapmak gayet mümkün. Telefonun kamera tarafında gündüz çekim kalitesi elbette oldukça güzel. Gece olup ışık miktarı azaldığında, Huawei’nin Süper Gece Modu’nu kullanarak düşük ışıkta bile oldukça başarılı fotoğraflar elde etmeniz mümkün.

Ön kamerada tercihini 8 MP geniş açı selfie kamerasından yana kullanan firmanın hem ön hem de arka kameralarda yapay zekâ destekli güzellik modu ve efektlerden faydalandığını belirtmek istiyoruz.

İşletim sistemi ve uygulamalar

Huawei P Smart 2021, Android 10 temelli bir işletim sistemi olan EMUI 10.1 versiyonunu kullanıyor ancak telefonda Google servislerinin hiçbiri yer almıyor. Huawei hâlihazırda kendi ekosistemi için kurduğu App Gallery mağazasında pek çok uygulama bulunduruyor. App Gallery üzerinde Instagram, Twitter, Snapchat, Spotify gibi pek çok popüler uygulamayı indirebilirsiniz. Facebook ve Whatsapp gibi bazı uygulamalar da Huawei’nin yeni mağazasına uyumlu olarak kendi web sitelerinden indirilebiliyor. Bu noktada Huawei’nin daha yolun en başında Windows Phone uygulama mağazasını dörde-beşe katladığını söylememiz mümkün. Her gün daha fazla uygulamanın dahil edildiği App Gallery şu an büyük bir ekosistem ve uygulama geliştiricilerin büyük bir hızla hemen her uygulamayı dahil ettikleri bir platform olarak dikkatleri çekiyor.

Bu arada eski telefonunuzdan Huawei P Smart 2021’e geçmek de oldukça kolay. Eski telefonunuza kuracağınız “Phone Clone” uygulaması aracılığıyla, zahmetsiz bir şekilde verilerinizi yeni Huawei telefonunuza aktarabilirsiniz.

Sonuç

Huawei P Smart 2021 sahip olduğu özellikleriyle orta segment piyasasının tüm isteklerini karşılayan yeni nesil bir akıllı telefon. Evet belki Google yazılımlarından yoksun, fakat güçlü bir uygulama mağazası var ve Huawei bu noktada işi oldukça sıkı tutuyor. Bu telefonu bir test mağazasında görmenizi ve test etmenizi tavsiye ediyoruz. Kim bilir, belki siz de Huawei’nin yeni ekosistemine dahil olmayı tercih edebilirsiniz.

Artılar:

Fiyat

İyi tasarım

Kameralar

Performans

Hızlı şarj

Şarj dayanıklılığı


 

Exit mobile version