Huawei nova 9 SE Özellikleri ve Fiyatı (İnceleme)

Mütevazı fiyatına karşın büyük ekranı ve kamera sistemi ile beklentilerin çok ötesinde bir model: Huawei nova 9 SE

Huawei nova 9 SE akıllı telefonu inceleme merkezimizin konuğu oldu. Akıllı telefon rekabetinde tasarım ve performansa yüksek seviyede sahip olmak günümüzde pek de mütevazı fiyatlı bir beklenti değil. Huawei nova 9 SE ise bu argümana karşı çıkarcasına şaşırtıcı özellikleri etkileyici bir tasarım eşliğinde sunmayı başarıyor. Üstelik bunu mütevazı bir fiyat etiketi ile sunuyor.

Test merkezimizin konuğu olan Huawei nova 9 SE, kutusundan çıkarır çıkarmaz pozitif hisler uyandıran akıllı telefon; parlak tasarımı, ince ekran çerçevesi, arka yüzdeki Huawei Nova yazısı ve kamera sistemi ile ilk anda dikkatleri çekiyor. Malzeme kalitesi oldukça iyi. 3D Yıldız Yörüngesi Halkalı Cam Yüzey adı verilen kaplaması, ışıkla temas anında sofistike bir şekilde yansıtıyor. Böylelikle diğer birçok akıllı telefonda karşımıza çıkan klasik arka kısım yüzeylerine göre çok daha keyifli, dinamik bir görünüm sunuluyor. Elde tutuluşu konforlu olan modelde 7.94 mm’lik incelik, ön plandaki bir başka unsur. Ekranına göre oldukça ince bir tasarımla sizi karşıladığına şüphe yok.

Cihazda ultra ince çerçevesi ile beğenimizi kazanan 6.78 inçlik FHD+ ekran bulunuyor. P3 renk gamı destekli 90Hz ekran, fiyat skalasında yer alan birçok modele göre daha büyük bir ekran sunuyor. Yüzde 25 daha iyi renklere sahip ekranda canlılık ve kontrast dengesinde kusursuzluk da ön planda. Dokunmatik hassasiyeti ideal seviyede olan modelde sosyal medya ve internette sörf ya da işle ilgili kullanım senaryolarının tamamı ile eksiksiz uyum söz konusu.
Ekranda yeni kontrol paneli ve özelleştirme seçenekleri de değinmeden geçemeyeceğimiz artılar. Huawei nova 9 SE modelinde genel itibarıyla oldukça iyi bir ekran deneyimi sizi bekliyor.

Kamera Özellikleri

Gelelim herkesin merakla beklediği kamera sistemine. 108 MP’lik şaşırtıcı kamerası, XD Fusion motoru desteğine sahip. 2 MP derinlik, 8 MP ultra geniş açı ve 2 MP makro kameralarla gelen sistem loş, aydınlık, karanlık; tüm ışık koşullarında iyi sonuçları veriyor.

Kamera arayüzüyle de beğenimizi kazanan akıllı telefon, selfie tarafında da gayet iyi. 16 MP selfie kamerası, 90 derece açılı; ayrıca çift görüntüleme desteği sayesinde hem ön hem arka kamera aynı anda çalışabiliyor, böylelikle etkileyici VLOG’lar çekebiliyorsunuz. Süper Gece Çekimi özelliği ile selfie kamerası ışığın minimum seviyede olduğu anlarda bile şaşırtıcı seviyede iyi sonuçlar veriyor. Kameraya dair Petal Klip özelliği de çok başarılı; müzik ekleyebiliyor, efekt kullanabiliyor ve profesyonel düzenlemeler yapabiliyorsunuz.

Cihazda 4000 mAh kapasiteli pil mevcut. 66W SuperCharge desteği ile 38 dakikada 0’dan tam dolu hale gelen pili, büyük kolaylık sağlıyor. Qualcomm Snapdragon 680 işlemcisi, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı öne çıkan donanım özellikleri. Son olarak zorlu oyun seansları için yüzde 30 geliştirilmiş ısı azaltma özelliği bulunan akıllı telefonda diğer bağlantılı cihazları kontrol ve yönetim esaslı Süper Device+ ile görüntülü arama uygulaması olan Meetime destekleri de var. Cihazınfiyatı 6.799 TL ile Huawei Online Satış Mağazası’nda yer alıyor.

Huawei nova 9 SE Artıları:

Fiyat
Tasarım
Kamera
Performans

 

 

Exit mobile version