HUAWEI MatePad Pro Özellikleri ve Detayları

12.6 inç OLED ekranlı model olan Huawei MatePad Pro profesyonel seviyede yaratıcılık için ideal bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

Test merkezimizin konuğu olan HUAWEI MatePad Pro, son dönemin öne çıkan tabletlerinden. Zarif bir kutu ile gelen modeli kutusundan çıkarır çıkarmaz etkileyici bir tasarımla karşı karşıyasınız. Premium hissiyatı her detayında hissettiriyor ve geniş ekranı ile dikkat çekiyor. 609 gram ağırlık, 6,47 mm kalınlık ölçülerinde.

Yuvarlatılmış köşeler, arka kamera sistemini çevreleyen kısım, arka yüzde Huawei logosu, önde ince ekran çerçevesi ilk göze çarpanlar. Deri hissiyatındaki şık klavyesi oldukça hafif, tuş aralıkları (1.3 mm) ve yükseklikleri son derece iyi.

 

Manyetik klavye, kablosuz şarj desteği ve manyetik bağlantı özelliklerine sahip, ayrıca Bluetooth Mouse ile birlikte çalışabiliyor. Ofis uygulamalarının verimli kullanımı, öne çıkan artıları arasında, zira Bluetooth mouse bağlantısı ve klavye ile PC seviyesinde kullanıcı deneyimi söz konusu.

Ekran Özellikleri

120 Hz, 2560 x 1600 çözünürlükte, 240 PPI OLED QHD Sinematik FullView ekranı, DCI-P3 geniş renk gamutu, 1.000.000:1 kontrast oranı, 600 nits parlaklık, 1 ms’den az tepki süresi, 1,07 milyar renk gibi özellikleri ile iddialı. ∆E (Delta E) < 1 seviyesi renk hassasiyeti ile gözün gördüğü renkler ekranda da görünür durumda. Tasarımcılar, fotoğrafçılar ve çizim yapanlar için üst düzey deneyim özetle. Tablette Always-On-Display (AOD) özelliğinin bulunduğunu da belirtelim.

Yepyeni bir arayüzle bizi karşılıyor, Artık EMUI yerine daha akıcı kullanım sunan HarmonyOS 3 arayüzü mevcut. Android uygulamalar ve AppGallery’den indirilen uygulamalar sorunsuz çalışıyor. AppGallery’de olmayanlar zaten 3. parti uygulamalar ve kendi resmi web siteleri ya da Petal Search üzerinden kolaylıkla indirilebiliyor. Bazı 3. Parti uygulamalarını yatay görüntüleme deneyimi- normalde dikey modda veya ekranın ortasında çalışan uygulamaları, tabletin tüm ekranından yararlanarak kullanabilme deneyimi artı puan aldı.

Donanım detaylarına bakıldığında Kirin 9000E işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama ve 14 saat boyunca 1080P video izleyebileceğiniz 10.050 mAh bataryası ön planda. Pil tarafında ayrıca 40 W SuperCharge, 27 W kablosuz SuperCharge, 10 W kablosuz ters şarj özellikleri var. Ek olarak HUAWEI Histen 7.0 ses sistemi ile geliyor. 13 MP F1.8 ve 8 MP F2.4 arka kamera, iTOF 3D kamera, 8 MP F2.0 ön kamerası bulunuyor.

Gspace uygulaması, değinmek istediğimiz bir başka nokta. Gspace üzerinden Google Maps, Youtube, Drive, LETGO, Starbucks gibi servislerin ve 3’üncü parti uygulamaların kullanımını sağlıyoruz. Petal Maps’in son sürümü de beğenimizi kazandı, istediğiniz kişilerle konum paylaşımı ve ekip oluşturup ekibin düzenli konum takibini yapabiliyorsunuz. Petal Maps ise son sürümde resim içinde resim ve yenilenmiş navigasyon modu sunuyor. Geliştirmeler harikulade.

Huawei M-Pencil 2th Generation

Yeni nesil dokunmatik ekran kalemi, üst düzey not alma deneyimini esas alıyor. Kişisel kapaklar, note taslaklar ve özelleştirilebilir klasörlerin yanı sıra Çok sayıda doküman formatının hızlı ve verimli içe aktarımı mümkün. El yazısından metne çeviri, metin ve görsellerin eş zamanlı veya bağımsız yönetimi, yeni nesil renk yakalama becerileri, el yazısından metne çeviri, metin ve görsellerin eş zamanlı veya bağımsız yönetimi diğer öne çıkanlar. Yaratıcılık için tableti kusursuz bir şekilde tamamlıyor.

Huawei MatePad Pro Cihazının Artıları

Exit mobile version