HUAWEI MatePad Air PaperMate İnceleme

Kağıt benzeri yansımayan ekranı ile dikkat çeken HUAWEI MatePad Air PaperMate, inceleme konuğumuz oldu.

Huawei, tablet segmentinde uzun yıllardır öne çıkan bir marka. İnovasyon ve tasarım anlamında rakiplerinden ayrışan markanın en yeni modellerinden birini test merkezimizde ağırladık. 11.5 inç ekranlı HUAWEI MatePad Air PaperMate inceleme köşemize misafir oldu. Ürünü tüm yönleri ile inceledik.

HUAWEI MatePad Air PaperMate İnceleme Detayları

HUAWEI MatePad Air PaperMate, zarif bir kutu ile geliyor. Kutusundan çıkarır çıkarmaz da pozitif hislerinizi harekete geçiriyor, ilk bakışta dengeli bir tasarım ve ince ekran çerçeveleri ile karşılaşıyorsunuz.

Arka yüzünde güzel bir kamera bölümü var ve malzeme kalitesi de oldukça yüksek. Genel itibarıyla şık bir tablet modeli ve elde tutuluşu oldukça rahat. 508 gramlık ağırlığa sahip ve kalınlığı da sadece 6,4 mm. Geniş ekranı ve çokyönlü özelliklerinin yanında birçok akıllı telefondan daha ince olduğunun altını çizelim.

Kısa sürede kullanıma hazır hale gelen model, ekranı ile oldukça çarpıcı. Zira 11.5 inçlik ekranda 2800 x 1840 piksel çözünürlük sunuluyor. Ek olarak 3:2 oranındaki bu FullView, yani ince çerçeveli ve yüksek ekran-gövde oranına sahip ekran, 30-144 Hz yenileme hızı ile geliyor.

Ekranında dikkat çeken en önemli kısım ise kağıt benzeri ve yansımasız özellikte oluşu. Bu oldukça inovatif yönü ile özellikle E-book ekran moduna geçiş yaparak okuma deneyimini bir keyfe dönüştürüyorsunuz.

Doğrudan gün ışığı altında okuma ve yazma deneyimi kusursuz. Netflix, YouTube gibi yaygın kullanılan platformlara dair deneyiminiz de ekranın çokyönlü özellikleri sayesinde eksiksiz.

Spotify’da podcast ya da müzik dinlerken de büyük keyif aldık, aynı anda iki kulaklık bağlantısını birden destekliyor olması ile 2 kişi aynı aygıt üzerinden dinleyebiliyorsunuz. Genel olarak podcast, müzik ve videonun büyük önem taşıdığı günümüzde bu özellik de oldukça kullanıcı dostu.

4nm yüksek performanslı işlemcisi ve 256 GB depolama alanı ile oyundan eğlenceye, eğitimden genel kullanıma yüksek verimlilikli bir tablet sunuyor.

HUAWEI MatePad Air PaperMate İnceleme Detayları

Modelde HarmonyOS 3.1 işletim sistemi mevcut. AppGallery mağazası, bankacılıktan alışveriş uygulamalarına her şeyi size indirme imkanı sunuyor. Ayrıca PC App Engine ile bilgisayar benzeri kullanım söz konusu.

Ayrılabilir klavye ile ergonomik kullanım sağlıyor. Akıllı Manyetik klavye ve kısayol tuşları son derece kullanışlı. Üründe ilginç bir detay olarak akıllı takip kamerası var. Bu video özelliği ile takip edilebilir süjeler, örneğin köpeğiniz ekranda bir simge ile gösteriliyor ve kamera buraya doğru otomatik yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapıyor. Aynı vizörde (yani kamera açıkken) toplamda 3 adet süje için takip başlatılabiliyor.

Huawei Notes uygulaması ayrı bir parantezi gerekli kılıyor, zira bu özellik çok konforlu. Şık bir tasarımın yanı sıra daha iyi yazma ve çizim deneyimi sunan M-Pencil dokunmatik ekran kalemi ile birlikte notlar alabiliyor, çizimler yapabiliyor, fotoğraf ekleyebiliyorsunuz.

Google uygulamaları için 3. Parti bir araç olan GBOX ile tüm kullanımlar çok daha stabil ve akıcı bir şekilde çalışıyor. App Multiplier, tabletiniz yatay yöndeyken çoklu görevlerin daha kolay gerçekleştirilebilmesi için uygulama içinde iki pencere (ana ekran ve içerik ekranı) görüntülüyor.

Multi-Window, birden fazla pencere açarak diğer görevleri aynı anda gerçekleştirirken mesajları hızlı bir şekilde görüntülemenize ve yanıtlamanıza olanak tanıyor. Bu da ofisinizi ve öğrenimlerinizi daha verimli hale getiriyor. SuperHub gibi verimlilik odaklı özellikleri de bir hayli fonksiyonel.

M-pencil ve Klavye hediye hediyesinin yanı sıra 6 ay ekran hasarı garantisi ve 1 yıl uzatılmış ek garanti ile tam bir fiyat-performans ürünü.

Exit mobile version