HUAWEI MateBook 16S Özellikleri (İnceleme)

HUAWEI MateBook 16S ile şık tasarım ve performans, keyifli bir kullanıcı deneyimi ile buluştu. İşte cihazın özelikleri...

Son dönemin dikkat çekici notebook modellerinden biri olan HUAWEI MateBook 16S test merkezimizin konuğu oldu. Kutusundan çıkarır çıkarmaz tanık olduğumuz premium tasarım hissi, biraz sonra da hafiflikle bir araya geldi. Son derece kompakt ve derli toplu bir ilk intiba ile HUAWEI MateBook 16S’ye pozitif duygularla merhaba dedik.

Daha pürüzsüz ve şık bir kaplama için CNC Seramik Kumlama İşleminden geçen yüksek mukavemetli alüminyum alaşımlı metal gövdeye sahip. HUAWEI MateBook 16S, tek parmakla kolayca açılıyor, size iki elinizi kullanmaya kıyasla birinci sınıf bir deneyim sunuyor. Klavyesi gerek tuş yükseklikleri gerekse tuş aralıkları ile son derece ideal. Yenilikçi yumuşak basma tasarımı ile doğru ve konforlu bir yazma deneyimi ve tasarımı söz konusu. Çok seviyeli arka ışık ayarı ise düşük ışık ayarlarında ve genel itibarıyla loş ortamlarda rahatlıkla yazmanıza yardımcı oluyor. Kullanımı zorlayacak herhangi bir unsur olmadığı gibi geniş bir touchpad’e sahip. Konforlu bir şekilde daha geniş ve cilt dostu dokunmatik yüzey alanının keyfini çıkarıyorsunuz. Ayrıca Huawei Share Teknolojisi, dokunmatik yüzeye entegre edilmiş ve bu sayede HUAWEI akıllı telefonunuzu kısa süre içerisinde bağlayabiliyorsunuz.

Modelin 16 inçlik 2,5K çözünürlüklü, 3:2 oranlı, 1,07 milyar renkli ve 10 noktalı dokunmatik ekranlı bir hayli iddialı. 7H sertliğe dayanıklı cam ile korunan bu 10 noktalı çoklu dokunmatik ekran, gezinmeyi basit, daha hızlı ve daha kolay hale getiriyor. Cam üzerindeki AF kaplama ile parmak izi gibi lekeleri kolayca temizleyebiliyor, böylelikle sorunsuz ve temiz bir etkileşim deneyimi sağlayabiliyorsunuz. Ek olarak MateBook 16S’nin ekranı profesyonel çalışma alanları için donanım bazında kalibre edilmiş. Ayrıca sağlıklı; zira TÜV Rheinland sertifikalı Düşük Mavi Işık ve DC karartma teknolojisi, kullanıcıların gözlerine tam bakım sağlıyor. Zararlı mavi ışık ve görünmez titreşimler hakkında endişelenmenize gerek kalmadan dizüstü bilgisayarla uzun saatler boyunca çalışabiliyorsunuz. Sonuç itibarıyla 3D LUT hassas kalibrasyonu ve TÜV Rheinland renk doğruluğu sertifikası ile HUAWEI MateBooks 16s, profesyonel fotoğraf ve video düzenleme için profesyonel düzeyde bir ekran sunuyor.

Donanım tarafında 12. Nesil Intel Core i9-12900H işlemci veya i7 12700H arasından seçim yapabiliyorsunuz. 16 GB LPDDR5 4800MHz RAM, Intel Evo sertifikası, 512 GB ya da 1 TB depolama kapasitesi, bu kapsamda diğer öne çıkanlar. Hızlı ve performanslı bir deneyim garanti. Bu arada İ9 modele özel 135W adaptör, i7 modelinde 90W adaptör mevcut. Pil dayanıklılığı son derece iyi; 84Wh kapasiteli pil ile 11 saat video oynatabilme ve 9 saat ofis çalışması verilerine ulaştık.

Öne bakan çift hoparlörleri etkileyici bir surround ses efekti sunuyor. Müzik, dizi veya filmleri güçlü ve berrak ses eşliğinde deneyimliyoruz. Bir film izlerken, filmin gerçek sahnesinde olduğunuzu hissediyorsunuz adeta. Hibrit ya da uzaktan çalışma ortamları, uzaktan/online eğitim gibi gereklilikler için eksiksiz çözümleri var. Arka plan gürültüsünü ve yankıları ortadan kaldıran, ayrıca 5 metre gibi uzak bir mesafeden bile sesi alabilen mikrofonu muazzam. Güçlü hoparlörlerinden bahsetmiştik, ayrıca 1080p geniş açılı kamerası bulunuyor. 1 Thunderbolt 4, 1 USB-C, 2 USB-A 3.2, 1 HDMI, 1 3,5mm jak bağlantısı ile geniş bir arabirim yelpazesine sahip olan HUAWEI MateBook 16S, son olarak PC kullanıcıları için PC Cloud depolama çözümü ile birlikte geliyor.

Huawei MateBook 16S Cihazının Artıları:

Exit mobile version