Huawei MateBook 14s Dizüstü Bilgisayarı İncelemesi

Huawei MateBook 14s, bağlantı noktaları ve harika bir klavye ile dolu güçlü, kompakt bir Intel dizüstü bilgisayardır. Hepsinden önemlisi, ekranın üzerinde bir web kamerası bulunuyor. Gelin birlikte Huawei MateBook 14s laptopunu inceleyelim...

Huawei MateBook 14s dizüstü bilgisayarı incelemesiyle karşınızdayız. Huawei dizüstü bilgisayarları incelemeye gelince tanıdık bir çekine hissi oluyor. Çinli şirketin devam eden Android sorunlarını unutun. Çünkü Windows dizüstü bilgisayarlar harika. Bunu her zaman çok önemli bir uyarı izlemiştir: web kamerası dışında. Şirketin dizüstü bilgisayar serisi, gizli bir klavye altı web kamerasının sürekli kullanımıyla hayal kırıklığına uğradı. Web kameralarının yaygın olarak kullanılmadığı zamanlarda harika bir fikir.

Huawei MateBook 14s Dizüstü Bilgisayarının Özellikleri

14s, yeni bir klavye, 90Hz yenileme hızı ekranı ve yüksek hızlı şarj ile MateBook formülünde birkaç değişiklik yapıyor. Bu değişiklikler arasında web kamerasını ekranın üzerine geri taşıması en dikkat çeken özellik olarak göze çarpıyor.

Cihazın Tasarımı

Huawei, ultra ince tasarımını birinci sınıf MateBook X ve X Pro serileri için saklı tutarken; bunun gibi numaralı modeller biraz daha küçük olma eğilimindedir.

1.43 kg ağırlığındaki en hafif özelliklere sahip MateBook 14s kesinlikle hala taşınabilir. Ancak bazıları kilo çizgisinin altına inen piyasadaki en hafif dizüstü bilgisayarlardan çok daha sağlam hissediyor. Biraz daha küçük bir MateBook 13s de var. Ancak her pazarda piyasaya sürülmedi.

14 inçlik ekranın etrafındaki ince çerçeve, dizüstü bilgisayarın bir bütün olarak büyümesini önler. Birkaç bağlantı noktasına sığacak kadar kalın; ancak alüminyum alaşımlı gövde hala oldukça ince.

Sağ tarafta tek bir USB-A 3.2 bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık jakı, HDMI ve solda iki USB-C bağlantı noktası bulacaksınız. Veri, DisplayPort ve şarj için kullanılabilirler. Tabii buna en üst düzey modeli satın alırsanız sahip olacaksınız.

Uzay Grisi’nde MateBook 14s akıllı ve inkar edilemez şekilde ölçülü görünüyor. Ancak biraz daha az kurumsal görünen soluk ‘Ladin Yeşili’ kaplamasında daha fazla kıvılcım var.

Güncellenmiş arkadan aydınlatmalı klavye, bir dizüstü bilgisayar için oldukça derin olan 1,5 mm’lik daha uzun bir hareket mesafesine sahiptir. Bu kesinlikle masaüstü mekanik klavye alanında değil. Ancak burada giriş yapmak için gerçekten doğal, tatmin edici bir his var. Bu klavye oldukça yumuşak ve sessiz.

Kamera Özellikleri

Web kamerası artık ekranın üstündeki çerçeveye taşındı. Bu, yalnızca kullanıcıya çok daha gurur verici bir açı kazandırmakla kalmıyor; aynı zamanda Huawei’nin kızılötesi teknolojisini paketlemesine izin veriyor. Böylece oturum açmak için Windows Hello yüz tanıma özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca güç düğmesine yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü de var.

Hayal kırıklığı yaratan bir şekilde, web kamerasının kendisi çok etkileyici değil. Huawei’nin akıllı telefon kamerasının sağlam bir şekilde kurulmuş olmasıyla, bunun dizüstü bilgisayar işine daha fazla uzandığını görmeyi umuyoruz. Ancak yerleşim sayesinde bu kesinlikle iyi bir gelişme olarak ortaya çıkıyor.

Ekran ve Ses

Ekran, Huawei dizüstü bilgisayarların sıklıkla öne çıktığı alanlardan biridir. 14s de bir istisna değildir.

Bu, yüksek 2.5K (2520 x 1680) çözünürlükte 14 inçlik bir dokunmatik ekrandır. Tam olarak 14,2 inç. Zaten rekabetin çoğundan bir adım ötede. OLED yerine LTPS LCD almış. Bu nedenle en keskin siyahları elde edemezsiniz. Ancak buradaki parlak, canlı renklerden şikayet edecek çok az şey bulacaksınız.

İçerik oluşturucu cihazlarda bulacağınız mutlak renk doğruluğunun en üst noktasında değil. Ancak normal bir tüketici dizüstü bilgisayarı için bu, alabileceği kadar iyi. Maksimumda 423 nit parlaklık ile destekleniyor.

Bu seferki büyük değişiklik, 90Hz yenileme hızına yükseltmedir. Daha hızlı yenileme hızları artık akıllı telefonlarda yaygın. Bu teknoloji bu yılki iPhone 13 Pro’ya bile girdi. Ancak PC tarafında çoğunlukla oyun dizüstü bilgisayarları ve monitörleriyle sınırlı.

Cihazın Fiyatı

MateBook 14s, şu anda Avrupa ve Asya’nın çoğunda mevcut. Ancak Kuzey Amerika’da piyasaya sürülmesi için bir plan yok. Birleşik Krallık’ta ve Avrupa’nın çoğunda, doğrudan Huawei’den veya Amazon dahil mağazalardan olmak üzere iki kurulum mevcuttur:

i7+16GB+512GB: 1.349 euro;
i7+16GB+1TB+Thunderbolt 4: 1.299 £/1.549 euro.

Diğer pazarlarda dizüstü bilgisayarın daha ucuz i5 sürümleri mevcut. Bu nedenle yaşadığınız yerde neler sunulduğunu kontrol etmek için yerel fiyatları ve bulunabilirliği kontrol edin.

Exit mobile version