Huawei Mate 50 Serisinin Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Snapdragon 898 SoC tarafından desteklenen Huawei Mate 50 serisi, 2022'nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Huawei Mate 50 serisi akıllı telefonlarının lansmanı ile premium veya amiral gemisi kategorisinde geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Şimdi, bu dizideki telefonların 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği açıklandı. Ancak şirket tarafından belirli bir zaman çizelgesi açıklanmadı. Önceki raporlara inanılırsa, lansmanın Mart 2022’de gerçekleşmesi muhtemel olacak.

Daha önce, Huawei Mate 50 serisi telefonların bu yıl içinde piyasaya sürülmesi gerekiyordu. Ancak P50 serisinin bu yıl Temmuz ayında, yani Mart ayındaki olağan zaman çizelgesinden çok daha geç bir tarihte piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında; yeni nesil Mate serisi telefonların lansmanı ertelendi.

Huawei Mate 50 Serisi Akıllı Telefonlarının Özellikleri

Serideki akıllı telefonların Qualcomm Snapdragon 898 yonga setinden güç alması bekleniyor. Diğer akıllı telefonlara güç veren bu işlemcinin aksine Mate 50 serisinde 5G desteği yerine; yonga seti sadece 4G bağlantısını destekleyeceği için farklı olacak.

Ayrıca Qualcomm Snapdragon 898 yonga seti, 4nm süreci ve üç kümeli mimari tasarımı kullanılarak Samsung tarafından üretimi olacak. Amiral gemisi işlemci önümüzdeki ay; yani Aralık 2021’de resmiyet kazanacak.

Telefonun, Apple iPhone 13 Pro serisinde gördüğümüz teknolojinin aynısı olan bir LTPO ekrana sahip olacak. Bu, telefonun 120 Hz’lik yüksek yenileme hızı desteğine sahip olacağı anlamına geliyor.

Hücresel ağ mevcut olmadığında uydu bağlantısı desteği ile de bağlanma özelliği mevcut. Uydu bağlantısı, hücresel şebekenin bir seçenek olmadığı bir durumda kısa mesaj servisi (SMS) aracılığıyla iletişim kurmak için kullanılacaktır. Bunun için şirketin Beidou Uydu Sistemini tercih ettiği ortaya çıktı.

Akıllı Telefon Ne Zaman Çıkacak?

Huawei, 2021’de piyasaya sürülme planlarında bir miktar kesinti gördü. Uzun süredir beklenen P50 Pro’nun ilkbaharda duyurulacaktı. Ancak gecikmelerden sonra nihayet Temmuz ayında yalnızca Çin’e özel bir sürüm olarak ortaya çıktı. Küresel olarak bu cihazın 2022’nin başlarında çıkacak.

Birkaç haber kuruluşunun, dünya çapındaki çip sıkıntısı nedeniyle cihazın iptal olacağı ortaya atılmıştı. Ayrıca Çin şirketi ile ABD hükümeti arasındaki devam eden savaş nedeniyle Mate 50’nin çıkmayacağı dedikoduları ortada dolaştı. Ancak Huawei Mate 50 Serisi 2022’nin ilk çeyreğinde piyasada olacak.

Exit mobile version