Huawei Kirin işlemcili dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor

Huawei MateBook 14

Huawei, Kirin 990 tabanlı yeni bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor, temel ayrıntılar sızdırıldı. Bir süre önce, Huawei kendi silikonuyla çalışan masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışıyordu. Şirket, kendi HiSilicon ARM yongasıyla çalışan masaüstü bilgisayarını zaten onaylamıştı. Artık resmi bir kaynaktan ziyade bir sızıntıdan kaynaklansa da dizüstü bilgisayar hakkında daha fazla ayrıntı sunuyoruz. Huawei, Kirin 990 yonga setine sahip bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor.

Huawei ilk Harmony OS 2.0 beta sürümünü çıkardı

HUAWEI KİRİN İŞLEMCİLİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARININ ÖZELLİKLERİ

Güvenilir bir Weibo habercisi, dizüstü bilgisayarın kutusunun bazı önemli özelliklerini ortaya koyan bir fotoğrafını yayınladı. Cihaz, 8 GB RAM, 512 GB SSD ve 14 inç 1080p ekran ile eşleştirilmiş Kirin 990 yonga setinden güç alıyor. Dizüstü bilgisayar, Linux tabanlı Deepin OS 20 ile çalışıyor. Ancak gelecekte HarmonyOS’a geçiş mümkün olacak.

Diğer devler gibi Huawei de ARM işlemcili dizüstü ve masaüstü bilgisayarların gelişimini yakından izliyor. Yenilik, Apple’ın bu pazar segmentine girmesiyle daha da büyük bir ivme kazandı.

KİRİN İŞLEMCELİ DİZÜSTÜ İLE İLGİLİ SIZAN BİLGİLER

Şimdi, normal sürüm hızını korumak için çalışırken, Çinli kaynaklar Huawei’nin Kirin yonga setine sahip bir dizüstü bilgisayarda çalıştığını doğruladı. Cihaz, spesifikasyonlarının bir kısmını ana sızıntı kanallarında ortaya çıkardı.

Dizüstü bilgisayarın kendisi Qingyun L410 olarak adlandırılıyor. MateBook 14’ün daha ucuz bir versiyonu olması bekleniyor. SoC’nin kendisinin entegre bir 5G modeme sahip olması nedeniyle cihazın 5G bağlantısını destekleme olasılığı da var.

HUAWEI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR

Burada kullanılan yonga setinde netlik olmamasına rağmen, dizüstü bilgisayarın son birkaç aydır şirketin amiral gemilerinde kullanılan bir Kirin 990 SoC ile gelmesi bekleniyor. Gelecekte, bu yonga setinin en üst düzey performans sağlamak için şirketin HarmonyOS ile birlikte çalışması bekleniyor. Şu anda, Huawei P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro ve MatePad Pro kullanıcıları, HarmonyOS 2.0 geliştirici beta sürümünü test etmek için zaten kayıt oluyorlar. Beta, geliştiricilere uygulamalarını seçtikleri ekosistemde oluşturmaları için bir dizi yeni özellik getiriyor. Ayrıca, geliştiricilerin mobil HarmonyOS uygulamaları geliştirmeleri için 50’den fazla UI kontrolü ekler. Aynı zamanda birden fazla cihazın UI etkileşim deneyimini birleştirir.

Her halükarda, dizüstü bilgisayar kesinlikle uluslararası piyasalara açılmadan önce Çin pazarına girecek. Huawei ilk etapta Çin dışında yayınlamayı planlamıyorsa…

Exit mobile version