Huawei AX3 Router İncelemesi

Dünyanın ilk Wi-Fi 6 Plus Router’ı olan Huawei AX3 Router inceleme konuğumuz oldu.

Huawei AX3 Router inceleme konuğumuz oldu. Mâlum, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim ve çalışma sistemine geçildi. Bu da interneti –deyim yerindeyse- su gibi, hava gibi temel ihtiyaç hâline getirdi. Durum devam eder mi bilinmez ama internette stabilite ve hızı seviyoruz. Bu kapsamda test konuğumuz olan Huawei AX3 Router, dünyadaki ilk Wi-Fi 6 Plus Router’ı. Oldukça yetenekli ve güçlü. NFC destekli kolay kurulumuyla öne çıkan cihaz, yüksek performans sunuyor. Mesh desteğine ve OFDMA teknolojisine sahip olan cihaz, Gigabit Ethernet portları ve AI life uygulaması ile çalışabiliyor.

Herkes eve kapanmak zorunda kalınca, doğal olarak evdeki modemin yükü arttı. Kendisine bağlı birçok cihazı idare etmek zorunda kalan modemler, yeteri kadar performans gösterememeye başladı. İnternetinin yavaşlığından şikâyet edenler de çözümü daha gelişmiş bir ağ cihazı seçmekte buldu. Tıpkı Huawei AX3 Router gibi.

Yukarıda ifade etmiştik. Huawei AX3 Router özellikleri arasında Wi-Fi 6 destekli olması öne çıkıyor. Pek çok router ve modem Wi-Fi 5 standardı ile geliyor. Fakat bunun modası geçmeye yüz tutmuş durumda. Çünkü internete bağlanabilen cihazların büyük bir kısmında artık Wi-Fi 6 desteği var.

Öte yandan Wi-Fi 6 teknolojisinin diğer avantajları şöyle:

Huawei AX3 Router Cihazının Özellikleri

İşte bu cihaz, yukarıda bildirdiğimiz bütün avantajlara sahip. Bağlantı performansının arttığını belirgin şekilde hissedebiliyorsunuz. Frekans bant genişliği 160 MHz. Bu da 3000 Mbps hıza erişmeyi mümkün kılıyor. Eğer cihaz 2.4 GHz üzerinden bağlıysa 574 Mbps teorik hıza ulaşır. 5 GHz üzerinden bağlı cihazlar 2402 Mbps teorik hıza çıkar. Bu itibarla, internet trafiğini ciddi anlamda rahatlatıyor.

Özellikle kalabalık bir ailede yaşayanların can simidi olacak! Modeme birkaç kişi aynı anda bağlansa bile; bu cihaz hepsiyle başa çıkacak. Ayrıca internetin ağırlaşmasını önleyecek. (Teorik hız derken, bu değerlerin internet altyapısına göre değişebileceğini anlatmak istiyoruz.) Yayın yapanlar ve online oyunlarla çok içli-dışlı olanlar da cihaza tam puan verecek. Hepsi bir yana, 4K çözünürlükte video izlerken bile kalitesini gözlerinizin önüne serecek. OFDMA teknolojisi ile oyunlardaki Lag gecikmelerini engelliyor. Bant genişliğini otomatik ayarlayarak her zaman en iyi performansı garantiliyor.

DDoS saldırı koruması, Firewall, WPA3 ve anti-brute güç algoritmasına sahip olan cihaz güvenlik bakımından da epey donanımlı.

Özetle bu cihaz, Wi-Fi 6 internet standardını en iyi şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. Hatta yeni nesil router modelleri arasında en başarılı olanlardan.

Artıları:
Wi-Fi 6 Plus
Stabilite
Performans
DDoS saldırı koruması

Exit mobile version