Huawei MateBook D 15 AMD

Bugüne kadar Huawei markasını ağırlıklı olarak akıllı telefon sektöründe görsek de marka bugüne kadar biraz sessiz kaldığı bilgisayar sektöründe de faaliyetlerini sürdürüyor. Huawei tarafından geliştirilmesi devam eden MateBook ailesinin yeni ürünü Huawei MateBook D 15 AMD isminde de belirtildiği gibi AMD işlemciye sahip olan 15.6 inç ekranlı bir model.

Huawei 2019 yılı içerisinde MateBook D isimli bir model piyasaya sürmüştü. Intel işlemcisi ile üretilen bu model MateBook bilgisayar grubunun giriş seviyesi cihazı olarak teknoloji raflarındaki yerini almıştı. Bu modelde serinin diğer cihazlarında yer alan gizlenebilir kamera ve Huawei Share gibi bazı özelliklere yer verilmemişti. İşte söz konusu model 2020 yılında güncellenerek Huawei MateBook D 15 AMD adıyla karşımıza çıkıyor. Artık serinin diğer notebook’larında olduğu gibi gizlenebilir bir kamera ve Huawei Share desteği de sunuyor.

Zarif tasarım

Yenilenen özelliklerle karşımıza çıkan Huawei MateBook D 15 AMD, çerçevesi oldukça ince bir ekran ile geliyor. Özellikle üst ve yan ekran çerçeveleri çok ince tasarlanırken mat ekran ile birleşen bu özelliğin kullanılabilmesinin en önemli nedeni bilgisayar üzerinde gizlenebilir bir kameranın bulunması. Ekranda kamera yer almadığı için çerçeve daha ince bir şekilde tasarlanabilmiş. Bilgisayarın kamerası ise fonksiyon tuşları arasında F6 ve F7 tuşları arasına gizlenmiş. Özel bir nümerik tuş takımının yer almadığı standart Q klavye ile gelen bilgisayarda parmak izi okuyucu özelliği de sağlayan güç açma tuşu yer alıyor.

İddialı performans

Performans tarafından sınırları yeniden belirleyen AMD Ryzen 5 3500U işlemcisi ile birlikte geliyor. Ayrıca bilgisayarda 8 GB RAM ve 256 GB SSD yer alıyor. Kasa açıldığında içerisinde bulunan bir adet 2.5 inçlik boş yuvaya ekstra depolama alanı ekleyerek bu sayede mevcut kapasiteyi de arttırabiliyorsunuz.

Bilgisayarda güncellenerek eklenen özelliklerden Huawei Share sayesinde uyumlu Huawei ve Honor akıllı telefonları ile dosya paylaşımı ve uzaktan telefon kontrolü yapılabiliyor. Bu özellik için bilgisayardaki PC manager uygulamasının kullanılması gerekiyor. Basit bir işlemin ardından akıllı telefonunuzu bilgisayarınız üzerinden de kullanabiliyorsunuz. Bu sayede farklı bir deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Huawei kendi bilgisayar ailesi ve diğer ürünleri ile etkileşim sayesinde kendi ekosistemini oluşturmaya çalışıyor ve Huawei Share bunu gayet iyi bir şekilde başarıyor.

Artılar

Tasarım

Ekran

Performans

Huawei Share desteği

Donanım

Huawei MateBook D 15 AMD teknik özellikleri


 

Exit mobile version