HP Reverb G2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü Özellikleri (İnceleme)

Oculus Rift S'ten 2,5 kat daha fazla piksele sahip olan iddialı sanal gerçeklik gözlüğünü tüm detayları ile inceledik.

Valve ve Microsoft ile iş birliği içinde geliştirilen, çığır açıcı sanal gerçeklik gözlüğü HP Reverb G2, test merkezimizin konuğu oldu. Daha sürükleyici, konforlu ve uyumlu bir deneyim vadeden sistemi tüm detayları ile inceledik. Kutusundan çıkarır çıkarmaz fütürizmi derinlerinize taşıyor HP Reverb G2. Alışılagelmiş VR aygıtlarına selam çakmayı ihmal etmeden yenilikçi detaylarla sizi karşılıyor.

Valve tarafından tasarlanmış endüstri lideri lenslere sahip olan VR gözlüğü, hoparlörler ile donatılmış kasklı ekranı (HMD) ile dikkat çekiyor. En çok satan 2 VR gözlüğünden biri olan modelde en yüksek kaliteli çözünürlüğü sunmanın yanı sıra tamamen sürükleyici uzamsal ses söz konusu.

İkinci nesil HP Reverb’te, Valve tarafından tasarlanmış yeni endüstri lideri lenslerle önceki nesile kıyasla daha yüksek netlik elde ediyoruz. Her iki göz için ayrı 2160 x 2160 LCD panelleri ve tam RGB şeridiyle bulutlanma (“mura”) efektlerinden arındırılmış ultra net görüntüye kendinizi kaptırıyorsunuz. 9,3 milyon pikseliyle, Oculus Rift S’ten 2 buçuk kat daha fazla piksele sahip olduğunu belirtelim.

Endüstri lideri Valve hoparlörlerle yüksek kaliteli ses deneyimi sunuluyor. Kulaktan 10 mm mesafede durarak daha konforlu kullanım imkanı sağlaması da önemli bir artı. Size uyum sağlayan bir sanal gerçeklik gözlüğü adeta.

IPD Ayarı önemli bir özellik. Göz bebekleri arası mesafe (IPD) ayarı harikulade, bu özellik ideal uyum için lenslerin genişliğini farklı göz mesafelerine göre uyarlamanıza olanak tanıyor.

Gözlüğün üzerine yerleştirilmiş dört kamerayla daha fazla hareketi izleyebilirsiniz. Ayrıca, daha ergonomik tasarımlı kumandalarımız ellerinize konforlu bir şekilde oturuyor.

Modeldeki önemli artılardan biri de tüm sanal gerçeklik içeriklerine erişim kolaylığı. Hem SteamVR hem de Windows Mixed Reality uyumluluğuyla artık tüm sanal gerçeklik içeriklerine sorunsuz erişebiliyorsunuz. Üstelik hızlı ve zahmetsiz kurulumlarla.

HP Reverb G2 ile tasarım konseptinden teşhir salonuna kadar tüm üretim süreci boyunca, iş akışlarını daha iyi işbirliği, inceleme ve deneyim olanağıyla oluşturup yönetebilirsiniz. Theia Interactive, Future Visual, Enscape, SkyReal gibi uygulamalarla sorunsuz şekilde çalışıyor.

Ek olarak yüksek riskli güvenlik simülasyonları ve bakım prosedürlerinden topluluk önünde konuşma gibi insani becerilere kadar, sanal gerçeklik geleneksel sözlü anlatımlı öğrenime kıyasla katılımcıların dikkatini 7 kat daha fazla çekiyor. Bu sistem ile Pixo VR’dan Ovation VR’a birçok uygulama üzerinden çeşitli şekillerde kullanım mümkün.

Ve tabii ki oyunlar. Sanal gerçeklik sürükleyici oyun deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. Ortamla yoğun etkileşim kurulan oyunlardan bulmacalara, dünya keşfinden agresif mücadelelere artık oynadığınız tüm oyunlarda aktif birinci şahıs katılımcı olabilirsiniz. Windows Mixed Reality ve SteamVR uyumluluğu muazzam.

Elbette Web3 dünyası için de harika bir araç. Metaverse’e dair günümüzde devam edip geleceğe uzanan geniş imkanlar, bu aygıt ile sınırsız şekilde deneyimlenebilir.

HP Reverb G2 Sanal Gerçeklik Gözlüğünün Artıları

 

Cihazın Eksileri

Exit mobile version