Hibrit Çalışma için İdeal Ev Ortamı

Hibrit işleyişler, iş hayatında son derece aktif. Üstelik kimi ‘patrona’ göre kalıcılığı da son derece ihtimal dahilinde…

Hibrit yaşam, çok derinlere inerek adeta tüm insanoğlunu çepeçevre sarmış durumda. Eğitim, ilk ve orta öğretim için yüz yüze olabilir ama çoğu üniversitede online yayınlar aktif. İsteyen derse giriyor, yok ben evden takip edeceğim diyen bilgisayarından öğretmenini dinlemeye, anlamaya çalışıyor.

İş hayatında da koşullar benzer, yeni koşullar desek daha doğru olur elbette. Ancak burada işleyiş daha çok ‘kural esaslı’, genel itibarıyla firmaların aldığı kararlar üzerinden ilerleniyor. Bununla birlikte hibrit işleyişler, iş hayatında son derece aktif. Üstelik kimi ‘patrona’ göre kalıcılığı da son derece ihtimal dahilinde.

Evler, bir nevi iş yerine dönüşüyor, daha yüksek hızlar sunan fiber internet tercihleri hiç olmadığı kadar yüksek oranlara ulaştı. Arızalı kablolar, prizler yenilendi. Her evde artık ‘iyi bir arka plan’ bile var, ne olur ne olmaz, her an bir Zoom görüşmesi söz konusu olabilir.

En nihayetinde hibrit yaşamın ‘iş’ hali, hiç olmadığı kadar önemli ve bu kapsamda atmanız gereken adımlar var. Daha nitelikli cihazlar, güçlü internet ve enerji çözümleri bunlar arasında. Aynı zamanda mental sağlığınızı da düşünmelisiniz. İşte bu rehber konumuzda aradığınız tüm ‘hibrit gereçler’ sizinle. Daha fazla uzatmadan başlıyoruz…

“Sağlıklı” Çalışma Alanı

Günümüzün çoğu çalışma alanlarımızda geçer. Peki uzun saatlerimizi geçirdiğimiz çalışma alanlarımızın sağlıklı, konforlu ve verimli olmasına yeteri kadar dikkat ediyor muyuz? Hibrit çalışma için ideal ev ortamı, öncelikle mutlak derecede ‘yeterli’ bir masa-sandalye düzeneği ekseninde ilerler. Rahat bir ofis sandalyeniz ve çalışma masanız yok mu? Bunları edinmelisiniz. Vivense, Seduna, Nurus, Koçtaş gibi markalar üzerinden size en uygun ürünleri bulabilirsiniz.

Çalışma ortamlarımızın verimli ve konforlu olmasının öneminin yanında bizim çalışma ortamlarını sağlıklı kullanabilmemiz de son derece önemli. Peki çalışma alanlarımızı doğru ve sağlıklı bir şekilde nasıl kullanacağız?

Öncelikle çalışma koltuğumuzun ve masamızın doğru oturuşumuzu destekleyecek şekilde olmasına özen gösterdikten sonra çalışma masasında yer alan aksesuarları oturuşumuza göre ayarlamamız gerekir. Peki işin en can alıcı noktaları olan çalışma koltuklarını ve masalarını nasıl doğru şekilde kullanacağız? Öncelikle bel desteğinin yeterli seviyede olması ve çalışma koltuğunun yükseklik ayarına sahip olmasına bakılmalıdır. Bunların yanı sıra çalışma koltuğumuzu ayarlarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar da vardır. Örneğin, çalışma koltuğunun yüksekliğini diz seviyemize göre ayarlamak ve uyluk kemiğimiz ile bacak kemiğimiz arasındaki açının 90 derece olmasına özen göstermek gibi.

Çabucak Bir Spor Arası

Bir araştırmaya göre endüstrileşmiş ülkelerde, çalışan kesimin %62’sinde bel ve boyun ağrıları yaşadıkları görülmüş. Araştırmayı özetleyecek olursak her iki kişiden birinin bel ve boyun ağrısı şikayetleri yaşadığı görülüyor. Peki çalışma hayatımızı daha sağlıklı ve aktif hâle nasıl getirebiliriz?

Technogym Bike

Evde bisikletin teknolojik hali ile tanışmaya ne dersiniz? Bu yazılım tabanlı akıllı spor aleti, bir dizi spor programıyla birlikte geliyor ve sizi hazır olduğunuzda hep bir üst noktaya davet ediyor. Sıra dışı tasarımıyla da dikkat çeken spor aleti, son dönemin en trend aktif yaşam ürünlerinden.

Olmazsa Olmazlar

Tablet İçin Stant

Tabletiniz için stant kullanarak hem çalışma alanınızı daha düzenli tutarsınız hem de cihazınızın her an elinizin altında olmasını sağlarsınız.

Çoklu Şarj

Çoklu şarj üniteleri çalışma alanınıza yakın prizin en iyi dostu. Onu akıllı telefondan Bluetooth kulaklığa, laptoptan tablete tüm elektronik cihazlarınızı şarj etmek için kullanabilirsiniz.

Kulaklık Askısı

Kulaklıklarınız kablolu ya da kablosuz olsun fark etmez, eğer kafa üstü segmenti içindeyse dağınıklığı ortadan kaldıracak bir küçük ‘eşyaya’ ihtiyacınız var demektir. Kulaklık askıları, bu noktada hem şık hem de derli toplu masaların olmazsa olmazı.

Logitech Zone Kablolu Kulaklık

Video Konferans Sistemleri çözümlerini genişleten Logitech’in, hem Microsoft Teams hem de Google Meet ve Google Voice sertifikalı yeni Zone Kablolu Kulaklığı, üretkenliğini artırmak isteyen çalışanlara fayda sağlıyor.

Asus ROG Eye USB Kamera

60 FPS hızında Full HD 1080p çözünürlüklü kamera, Face AE teknolojisi ve hüzmeleme özellikli mikrofon ile yüksek kaliteli iletişim olanağı sunan ROG Eye USB kamera, Otomatik Yüz teknolojisi sayesinde yüzün daha parlak ve net görünmesini sağlıyor. Hüzmeleme özelliğine sahip mikrofonu sayesinde sesi net bir şekilde ileten ROG Eye, 17 mm inceliğindeki kompakt tasarımı sayesinde dizüstü bilgisayarlara sağlam bir şekilde takılabiliyor.

Canon Maxify MB2750

Hepsi-bir-arada Canon MB2750 ile tarama, fotokopi, faks ve baskı işlemlerinin tamamını yerine getirebiliyorsunuz. Bulut entegrasyonu ve mobil baskı gibi farklı işlevlere sahip olan Bitmeyen Kartuş sistemli Canon MaxifyMB2750’nin 500 sayfalık kağıt kapasitesi var.

Hibrit çalışma için ideal 4 laptop

Apple MacBook Air

Apple’ın en ince ve en hafif laptopu, hibrit yaşama çok önceden uyum sağlamış gibi. 10 yılı aşkın süredir kompakt ve mobil esaslı bir model sunan MacBook Air serisinin en yeni modeli donanım açısından öncüllerinin fazlasıyla önünde. Performansta sınır tanımyan yeni MacBook Air ile zorlu işlerin üstesinden kolaylıkla gelirsiniz.

MSI Creator 17

Dünyanın mini led ekran kullanan ilk laptopu MSI Creator 17, en yeni işlemciler ile donatılarak karşımıza çıkıyor. CalMAN onaylı True PixelMini LED ekran ile pırıl pırıl görüntü ve 1000 nit parlaklık sayesinde en parlak beyazları, en derin siyahları ortaya çıkaran Creator 17, yüksek performans gerektiren tüm işlemleriniz için ideal.

Lenovo Yoga C940

Zarafet denince akla ilk gelen markalardan biri olan Lenovo’nun Yoga serisinin katlanabilir ekranlı yıldızlarından C940, tam bir mobilite canavarı! 10 saate varan şarj dayanıklılığına sahip olan model, hibrit çalışma seanslarınız için ideal. Stil sahibi alüminyum kasası, 10. Nesil Intel işlemcileri, 16 GB’ye kadar RAM, 14 inç 4K/Full HD ekran, güçlü ses çıkışı, 1TB’ye kadar SSD, Intel Iris Plus grafikler ve oldukça yetenekli kalemiyle dikkat çekiyor.

Acer Spin 5 (2022)

Acer’ın dönüştürülebilir tasarımlı ve yüksek performanslı notebook’u görüntülü görüşme ve performans deneyiminin adeta sonraki aşaması. 13.5 inçlik 1504 x 2256 piksel ekranı, dokunmatik hassasiyeti ve canlı renkleri ile iddialı. Teknik özellikleri ile beğeni kazanan bu şık tasarımlı model; 8/16 GB RAM, 128, 256 GB-1TB olmak üzere SSD seçenekleri, 12. Nesil Intel Core i7-işlemciler ile dört dörtlük performans sağlıyor.

İnternet ve Enerji

TP-Link Archer VR2800

Archer VR2800 5GHz bandında 2167Mbps ile ve 2.4GHz bandında 600Mbps ile çalışır. 802.11ac Wave 2, yani Wi-Fi’nin en yeni standartı Bant genişliği içerir. Ayrıca iki adet yardımcı işlemci ile Broadcom 1GHz çift çekirdekli CPU VR2800 ürününün en iyi performansta çalışmasına yardımcı olur. Son olarak da TP-Link Tether uygulaması sayesinde Archer VR2800 ürününüzü herhangi bir Android ya da iOS cihazından kurabilirsiniz ve yönetebilirsiniz.

Jackery Power Pro Portatif Jeneratör

Jackery Power Pro, bir adet 110 Voltluk AC çıkışı, bir adet çakmaklık, iki adet 6mm’lik 12 Voltluk DC ve iki adet 5 Voltluk USB portu ile donatılmış. Portatif bir güneş enerjisi paneli ile de şarj edilebilen Jackery ile mini bir buzdolabına 10, bir televizyona 4 saate kadar güç sağlayıp; akıllı telefonunuzu 45, dizüstü bilgisayarınızı 7 defa şarj edebileceksiniz. Ayrıca Jackery ihtiyaç halinde kullanabileceğiniz bir fenere de sahip. Jackery’nin şarj durumunu ise LCD bir panel üzerinden rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz.

CELLULARLINE Line Manta 6000mAh Portatif Şarj Cihazı

Şık, kompakt, üstelik fütüristik bir portatif şarj cihazı mı arıyorsunuz, işte tüm beklentilere en iyi yanıt. İnce tasarımı ihtiyaç duyduğunuz her an kullanıma hazır, üstelik LED göstergesi ile ne zaman şarj edilmesi gerektiğini de görüyorsunuz. Hızlı Şarj teknolojisi ve çift USB bağlantı noktası sayesinde birden fazla cihazı aynı anda ve maksimum hızda şarj edebilirsiniz. Ayrıca şarj cihazı, hızlı Micro USB girişi sayesinde yarısı kadar şarj edilebilir.

ViewSonic VP85 Serisi

Uzaktan çalışıp daha büyük ekranlara gereksinim duyanlar için ViewSonicColorPro renk yönetim monitörleri arasında bulunan VP85 serisi, sertifikalandırılmış profesyonel bir monitör. Adobe RGB renk uzayının %100’ünü ve DCI-P3’ün %96’sını kapsayan ViewSonic VP85 serisi hem QHD hem de 4K Ultra HD olarak farklı çözünürlükler seçenekleri ile illüstratörlerin, fotoğrafçıların ve web tasarım profesyonellerinin bile en yüksek renk standartlarını karşılıyor.

“Maksimum İyi” Görüntülü Konuşma Yazılımları

1- Zoom

Son dönemde en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Zoom, kolay bir şekilde tüm cihazlara kurulabiliyor. Basit bir kullanıma sahip olan uygulama, aynı anda çok sayıda kişinin görüntülü görüşme yapabilmesini sağlıyor.

2- Skype

Yılların eskitemediği görüntülü görüşme uygulaması Skype, son dönemin en çok tercih edilenleri arasında. Kolay ve basit bir kullanım vadeden Skype, hem ücretsiz hem ücretli çağrı olanağı sunuyor.

3- Spike

Yenilikçi bir sohbet uygulaması ulan Spike görüntülü arama için profesyonel sektöre hizmet sağlıyor. Ekiplerin birbiriyle ve diğer ortaklarla verimli iletişim kurmalarını sağlarken tarayıcı üzerinden ve tüm platformlardan kullanılabiliyor.

4- Google Duo

2016 yılında geliştirilen Google Duo minimalist bir yapıda karşımıza çıkıyor. Çok sayıda kişinin aynı anda görüntülü görüşme yapabildiği uygulama, pratik arayüzüyle de dikkat çekici.

 

Exit mobile version